Article image
Myyntineuvottelija Minna Sippolan ja aluepäällikkö Anssi Mäkelän mielestä Aino soveltuu mainiosti koko elämän kodiksi.
Kaupallinen yhteistyö

12.10.2019
Koti ja asuminen

Koko elämän koti Seinäjoelta

Teksti: Elina Koski Kuvat: Matti Hautalahti

YIT haluaa rakentaa koteja, ei ainoastaan asuntoja. Keskustan ja Joupin kohteet Aino ja Festivo tarjoavat puitteet kerrostaloasumiselle läpi elämän, perhetilanteesta ja iästä riippumatta.

YIT on useimmille tuttu kirjainyhdistelmä. Konserni tarjoaa monenlaisia palveluita ja ratkaisuja liittyen esimerkiksi kodinostoon, asumiseen, rakentamiseen ja sijoittamiseen.

Seinäjoelle on parhaillaan valmistumassa YIT:n kohteet Aino ja Festivo, joista Aino on noussut ydinkeskustaan, Festivo Joupin Komiakortteliin.
– Aino on keskeisellä paikalla lähellä palveluita, ja tilojensa puolesta sellainen, että se soveltuu mainiosti koko elämän kodiksi, kertoo YIT Seinäjoen aluepäällikkö Anssi Mäkelä.

Seinäjoen alueella kerrostaloasuminen jää usein opiskeluaikojen asumismuodoksi ja viimeistään perheellistyttäessä tai elämän muuten rauhoittuessa etsitään oma rivitaloasunto tai omakotitalo.

Esteettömät pohjaratkaisut

YIT haluaa rakentaa sellaisia kerrostalokoteja, jotka nimenomaan soveltuisivat asumiseen läpi elämän, vauvasta vaariin ja Aino on siitä erinomainen erimerkki.

Pohjaratkaisut ovat suunniteltu käytännöllisiksi, avariksi ja esteettömiksi, joka elämäntilanteeseen sopiviksi. Parkkitilat löytyvät parkkihallista, josta pääsee käytännössä hissillä suoraan kotiovelle, mikä houkuttelee jo ajatuksenakin aamupakkasten ollessa täällä.

Alaovet ovat lukossa ympäri vuorokauden, millä halutaan luoda turvallisuutta, sekä kotien äänieristys on erittäin hyvällä tasolla, joten elämisen äänistäkään ei tarvitse sen enempää huolehtia.

– Myös säilytystilaa on lapsiperheidenkin tarpeisiin, lisää myyntineuvottelija Minna Sippola.

Ainosta löytyy koteja aina noin 30 neliöstä 170 neliöön, ja noin puolet on jo myyty. Liiketiloja katutasossa on puolestaan kolme. Sijainti Lakeudenpuiston kupeessa takaa sen, että arjen paikat tavoittaa vaivatta, oli liikkeellä sitten autoillen, kävellen tai vaikkapa julkisilla.
Suunnitteilla on myös Ainon kylkeen rakentuva Vieno, jonka kodit ja tilat tulevat ennakkomarkkinointiin loppuvuodesta.

YIT haluaa rakentaa sellaisia kerrostalokoteja, jotka nimenomaan soveltuisivat asumiseen läpi elämän, vauvasta vaariin.

”Komia muttei pramia”

Siinä missä Aino on keskellä kaupungin sykettä Festivon ympäriltä löytyy puistomainen miljöö. Festivo on osa Komiakorttelia, jonka läheisyydestä löytyvät päiväkoti, koulu, iso marketti, sekä ulkoilumahdollisuudet, ja aukeaapa alueelle pian myös Ideapark.

Komiakorttelin pihat ja muu ympäristö ovat YIT:n ja Seinäjoen kaupungin yhdessä järjestämän ideakilpailun tulosta, ja korttelista on suunnitelmissa tulla sellainen, josta ei tarvitse lähteä hakemaan rauhaa ja viihtyisää miljöötä muualta.

– Jos Ainon teema on sijaintinsa mukaisesti ”kaupungilla”, niin Festivon on ”lähellä”, toteaa myyntipäällikkö Marie Kero.

Myös Festivossa kotien ja tilojen pohjaratkaisut ovat esteettömiä ja kodit on laadukkaasti varusteltu. Kohteesta löytyy parkkimahdollisuus Komiaparkista, joka on samalla koko korttelin parkkitalo.

Komiakorttelissa sijaitsee myös Mehiläisen uusi palvelukoti, Villa Komiakulma, josta löytyvät muunmuassa ateria-, siivous -ja pyykkihuoltopalvelut.

Kuva kerrostalosta
Pohjaratkaisut ovat suunniteltu käytännöllisiksi, avariksi ja esteettömiksi.

Kodinostajan aakkosia

Koti on elämän suurimpia hankintoja, joten mitä kannattaa ottaa huomioon ja miettiä, ennenkuin asuntokaupoille suunnistaa?

– Ensin kannattaa miettiä millaista tilaa todellisuudessa tarvitsee, sanoo Mäkelä.

Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä enemmän pystyy vaikuttamaan paitsi sisustusratkaisuihin, mahdollisesti myös jopa huoneiden pohjaratkaisuihin.

Ei siis ehkä kannata lähteä etsimään usean makuuhuoneen kotia, jos esimerkiksi lapset ovat jo aikuisia ja muuttaneet omiin koteihinsa.

Toisaalta kannattaa kuitenkin miettiä olisiko yhdelle ekstramakuuhuoneelle vaikkapa vierashuoneena käyttöä.

– Kannattaa olla myös ajoissa asialla, toteavat Mäkelä, Kero ja Sippola kuin yhdestä suusta.

– Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä enemmän pystyy vaikuttamaan paitsi sisustusratkaisuihin, mahdollisesti myös jopa huoneiden pohjaratkaisuihin, vinkkaa Mäkelä.

Vinkkejä muuttoon

Muuttoa suunnitteleville löytyy YIT:n nettisivuilta kattavasti tietoa mitä kaikkea muuttoa ennen ja sen tiimellyksessä pitäisi ottaa huomioon.
YIT tarjoaa myös maksutonta muuttotimpuriapua kodin pieniin töihin, esimerkiksi lamppujen ja verhotankojen kiinnitykseen ja kytkemiseen.

Naapurustoon ja asunnonostoon liittyen on myös mahdollista konsultoida YIT:n naapurioppaita, jotka ovat tavallisia, YIT-kodin ostaneita ihmisiä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (43 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asunnot

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset