Article image
Kati Komulainen toimii Vaasan ammattikorkeakoulun rehtorina ja toimitusjohtajana.
01.10.2020
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Koulutuksesta elinvoimaa

5/5 - (1 vote)

Lokakuun alussa julkaistaan Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lausuma. Lausuma koskee koulutusta, työelämäyhteistyötä ja aluevaikuttavuutta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Koulutuksemme yhteiskunnallinen vaikuttavuus näkyy alueella esimerkiksi tarjolla olevissa ylemmissä korkeakoulututkinnoissa. Esimerkkinä voi mainita keväällä 2021 avautuva erillishaku YAMK-tutkintoon, joka on saanut alkunsa paikallisen yrityksen tarpeista.

Yhteiskunnallinen vuorovaikutus on jokaisen yhteisömme jäsenen arkipäiväistä tekemistä ja dialogin ylläpitämistä kumppaneihimme ja alumneihimme. Haluamme kuulla yritysten tarpeita ja tehdä tekoja niiden mukaisesti.

Käymme aktiivista, kumppanuuteen perustuvaa vuoropuhelua pitkäaikaisten, sitoutuneiden kumppaniemme kanssa. Kumppanuusmallimme on systemaattinen, tuloksellinen, ennakoiva ja dialoginen. Strategiamme mukaisesti haluamme olla osaamisen tärkein kumppani.

Palveluita yrityksille

Technobotnia on Vaasan ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja Novia ammattikorkeakoulun yhteinen tekniikan laboratorio- ja tutkimuskeskus entisen puuvillatehtaan tiloissa Palosaaren kampusalueella. Technobotniassa voimme tukea yrityksiä markkinaideasta tuotantoon prosessin jokaisessa vaiheessa. Luotettavat testaus- ja mittauspalvelumme sisältävät tutkimustulosten raportoinnin ja halutun tasoisen analysoinnin.

Lisäksi voimme räätälöidä ja toteuttaa asiakkaan tarpeiden mukaan muita teknisiä yrityspalveluja sähkö-, kone-, rakennus- ja ympäristöteknisten sekä tietotekniikan aloilla.

Muotoilulähtöistä innovaatio- ja yrityspalvelua

Muotoilukeskus Muova tutkii, kouluttaa, kehittää ja tarjoaa yrityspalveluita muotoiluun liittyen. Muovan yrityspalvelut tarjoavat monipuolisia ratkaisuja liiketoiminnan, tuotteiden, palveluiden ja brändin kehittämiseen.

Teollinen muotoilu tarjoaa työkalut uusien tuotteiden kehittämiseen. Brändin rakentaminen palvelee yrityksen sanoman kirkastamista kilpailijoista erottuvaksi. Palvelumuotoilulla suunnitellaan asiakaskeskeisiä ja arvoa tuottavia palveluratkaisuja. Muova antaa neuvoja myösjulkisista rahoitusvaihtoehdoista.

Muova on kehittänyt innovaatiotoimintaa tukevia tutkimus- ja innovaatioympäristöjä, joita käytetään tutkimus- ja kehittämistoiminnassa sekä yritysyhteistyössä maksullisissa yrityspalveluissa. Creative Lab käynnistettiin jo vuonna 2006 tukemaan luovaa prosessia ja yhteistyöskentelyä. CoProtolab on ainutlaatuinen teollisten palveluiden innovaatioympäristö, jossa palveluprosesseja kokeillaan VR-maailmassa. Lisäksi CoProtolab tukee teollisten palveluiden ideointia, konseptointia ja suojaamista. Muovassa toimiva West Coast Startup tarjoaa yrityksille mahdollisuuden olla mukana järjestämässä hackatoneja esimerkiksi uuden tuotteen tai palvelun ideointiin.

Olemme palveluksessanne, olkaa yhteydessä!

Kati Komulainen, rehtori / toimitusjohtaja
Vaasan ammattikorkeakoulu

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
korkeakoulu koulutus vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset