Article image
Auton huoltotiedot saadaan koottua sähköisesti uuden palvelun avulla.
05.09.2019
Autot ja liikenne

Auton huoltotiedot voidaan koota sähköiseen muotoon

Teksti: Jari Hakala
Kuvat: Jenna Koivisto

Auton huoltotiedot voidaan koota sähköisesti uuden palvelun avulla. Käytetyn auton myyntikin voi sujua jouhevammin, kun sen huollot ovat ostajan tiedossa.

Jyväskyläläinen autokorjaamoyrittäjä Jouko Venho pohdiskeli mitä pitäisi tehdä, kun autokorjaamoissa on varsin paljon erilaisia tuotannon ohjausjärjestelmiä ja huoltokirjojakin digitaalisena, mutta niihin ei pääse silti käsiksi.

Venho näki, että kaikkea yhdistää kuitenkin yksi tekijä eli asiakas.

– Tuli ajatus, että kaikista eri järjestelmistä siirtyisi tieto yhteen paikkaan ja yhteen järjestelmään, mistä näkee koko auton huoltohistorian, kertoo idean isä.
Eri yhteyksien kautta mukaan tuli Marko Paananen, jolla on vahva kokemus jälkimarkkinoinnista ja niin syntyi tuote nimeltään Ovio CarBook. Sieltä löytyy autosi huolto-, katsastus- ja hoitotiedot.

– Se on hyvä työkalu myös korjaamoille. Historiasta näkee mitä autolle on tehty tai mitä on jätetty tekemättä, Venho jatkaa.

Yritys on perustettu 2016 ja ideaa lähdettiin työstämään, kun visio oli selvä.

– Tuote lanseerattiin viime vuoden marraskuussa. Nyt se on loppusuoralla testausvaiheessa. Palvelu tarjoaa ostajille, myyjille ja korjaamoille tietoa, mitä ei kannata turhaan pantata, Venho mainitsee.

Huoltohistoria kännykkään

Keskeinen ajatus palvelussa on, että autojen kauppa tulee läpinäkyvämmäksi. Venho kertoo, että järjestelmään liittyvät korjaamot voivat palvelun kautta tarjota auton omistajalle sähköisen huoltokirjan, joka on luettavissa palveluun kirjautumalla vaikka puhelimella.

Mikäli auto on kaupan, voivat autoa etsivät ostajaehdokkaat tarkastella auton huoltotiedot sähköisesti kirjautumalla palveluun korvausta vastaan.

– En ole kuullut, että vastaavaa palvelua markkinoilla olisi. Kuulostaa kyllä hyvin käyttökelpoiselta palvelulta, toteaa seinäjokelaisen J.Rinta-Jouppi Oy:n automyyjä Harri Ojala.

Ojala toteaa, että silloin, kun vaihtoauto on myynnissä auton omistajat pitävät pääsääntöisesti huolen, että auton huoltohistoria on tiedossa.

– Myyjää kiinnostaa tietenkin yhtä paljon kuin ostajaakin miten auto on huollettu. Mutta tulee vastaan niitäkin autoja, joista joutuu huoltohistorian perään kyselemään.

Huoltolaskukuitit roskikseen

Ojala näkee uudella palvelulla olevan hyvät mahdollisuudet onnistua, kun siihen liittyy mahdollisimman laaja korjaamoiden verkosto.

– Tähän saakka on ollut tiettyjä toimenpiteitä esimerkiksi takuihin liittyen, joista tiedon on saanut vain omistaja. Samoin on voinut olla esimerkiksi moottorin vaihdon kanssa. Jos korjaamot laittavat eriteltynä tiedot, mitä autolle on tehty, niin silloin tietokannasta löytyy entistä yksilöllisempää tietoa auton huoltohistoriasta. Se on hyvä asia, Ojala painottaa.

Palvelun nettisivuilla todetaan uuden palvelun olevan autonomistajan, myyjä ja korjaamon paras työkalu.

Liput ja laput saa unohtaa epämääräisen kasan huoltotositteita siirtyessä historiaan. Palvelun ollessa käytössä ne tallentuvat sähköiseen muotoon, joka on aina käytössä.

Autokauppaa tehdään yhä enemmän netissä ja palvelu tarjoaa auton ostajalle mahdollisuuden tarkastella kiinnostavan kohteen huoltohistoriaa, vaikka kotisohvalta ja vertailla eri kohteita.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autohuolto autokorjaamo huolto huoltokirja

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset