Article image
Puhjennut rengas ei välttämättä heti vaadi renkaanvaihtoa.
27.03.2020
Autot ja liikenne

Näin korjaat autosi renkaan

Teksti ja kuvat: Matti Hautalahti

Aina renkaanvaihto ei ole välttämätöntä, pienissä haavereissa myös renkaan paikkaus toimii ensiapuna. Katso tästä renkaan korjaus kohta kohdalta!

Tyhjä rengas

1. Puhjennut rengas ei välttämättä heti vaadi renkaanvaihtoa. Esimerkiksi pienestä naulanpistosta tyhjenneen renkaan voi paikata heti painepullosta renkaaseen tyhjennettävällä paikkausaineella. Tämä toimii oivallisena ensiapuna ja mahdollistaa matkan jatkumisen. Kunnollinen renkaan paikkaaminen on suoritettava rengasliikkeessä.

Paikkapullo

2. Lue ensin käyttöohjeet huolellisesti. Paikka-ainetta tulisi käyttää vain kokonaan tyhjenneeseen renkaaseen, sillä renkaan sisään jäänyt ilma saattaa estää paikka-aineen sisäänpääsyä. Poista myös puhkeamisen aiheuttanut esine renkaasta jos mahdollista.

Paikkapullon käyttö

3. Pullo kiinnitetään renkaan venttiiliin ja tyhjennetään renkaaseen kokonaan. Pullosta tuleva ilma täyttää renkaan ja paikka-aine tukkii vuotokohdat.

4. Paikkapullon tyhjentämisen jälkeen autolla tulee heti ajaa muutamia kilometrejä, että paikka-aine levittyy renkaan sisällä tasaisesti.

Renkaan ilmaaminen

5. Tarkista lopuksi autosi renkaisiin suositeltu oikea ilmanpaine. Paikkapullosta tuleva ilmanpaine ei välttämättä riitä täyttämään renkaita suositusten mukaisesti.

Että renkaan korjaus onnistuisi silloin, kun paikkaustarvetta ilmenee, paikkausainepullo kannattaakin pitää autossa mukana ainakin pidemmillä matkoilla.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.4/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
paikkapullo puhjennut rengas rengas renkaan korjaus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset