Article image
Seinäjoella on jatkuvassa haussa tontteja eri puolella kaupunkia. Tälläkin hetkellä tontteja on haussa lähes 200.
Kaupallinen yhteistyö

24.03.2022
Koti ja asuminen

Avaruuden pääkaupungissa on varaa valita

Teksti: Hannele Norja

Seinäjoella on asumisvaihtoehtoja keskustassa ja pientaloalueilla. Etäämmällä ytimestä löytyy kylämiljöötä ja rantavettä. Yhteensä tontteja on tarjolla noin 170.

Tulevat alueet:

Hallilanvuori laajenee mielenkiintoisesti

Maanläheisyys korostuu Hallilanvuoren laajenevalla asuntoalueella Rautatiekadun varressa. Suunnittelu on arkkitehtonisesti omaleimaista ja korkealaatuista. Rakennukset ovat muodoiltaan selkeitä, ja toistuva sijoittelu tekee alueesta ryhdikkään. Väriä uudella alueella tulee riittämään.

tontit Hallilanvuori
Viereisiltä Pentinkallioilta avautuu pitkät näkymät asuntoalueelle

Ensimmäiset kahdeksan omakotitonttia Rummakonperäntieltä tulevat hakuun loppuvuodesta. Kullakin tontilla on pinta-alaa 1 000 neliömetriä. Omakotitalot tulee rakentaa kaksikerroksisiksi, mutta niitä voi täydentää yksikerroksisilla asuintiloilla sekä kuisteilla, verannoilla ja katetuilla terasseilla.

Tontteja tulee lisää hakuun seuraavina vuosina.

Mahdollisuuksia laidasta laitaan

Palvelut ovat Hallilanvuoren asuntoaluetta lähellä. Päiväkoti, neuvola, hammashoitola ja päivittäistavarakauppa ovat Lintuviidan ja Toukolanpuiston alakoulujen lisäksi ihan ääressä.

Monipuolinen ja kaikenikäisten kohtaamispaikka, Toimintojentalo, tarjoaa monia mahdollisuuksia ajanviettoon ja harrastamiseen.

Lähistöllä sijaitseva Hallilanvuoren valaistu kuntorata tarjoaa laajat virkistys- ja kuntoilualueet.

Rautatiekatua pitkin asuntoalueelta on itäväylällä nopea yhteys.

Kunnallistekniikan rakentaminen alkaa syksyllä. Rakennusoikeutta tonteilla on 300 kerrosneliötä.

Luonnonläheinen Pajuluoma

Luonnon läheisyys, hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä nopea yhteys itäväylälle ovat Pajuluoman vapaammin rakennettavan alueen vetovoimatekijöitä.

Pajuluoma
Pajuluomalla pääsee nauttimaan luonnon läheisyydestä.

Kevyen liikenteen väylät yltävät aina Kärjen ja Pajuluoman kouluille asti, parin kilometrin päähän. Pajuluoman koulun yhteydessä toimii myös mm. päiväkoti, neuvola ja nuorisotilat. Vastavalmistunut päiväkoti palvelee myös 2,5 kilometrin päässä Eskoon alueella. Sen yhteyteen on tulossa myös koulu.

Koska väestömäärä Pajuluomalla kasvaa, kasvaa myös palvelujen tarve. Asiaan on varauduttu ja 1,5 kilometrin päähän on kaavoitettu korttelialuetta liikerakennuksille.

tontit Pajuluoma
Pajuluoman alueella on toimivat kevyen liikenteen väylät.

Ensimmäisen osan rakentaminen alkaa kunnallistekniikan osalta ensi syksynä.

Alueelle on tulossa yli 50 omakotitonttia, joista ensimmäiset tulevat hakuun loppuvuodesta. Rakentajat pääsevät tonteille alkuvuodesta 2023.

Tällä hetkellä haettavat tontit:

Mökki tai talo Kalajärven liepeille

Peräseinäjoen Kalajärven virkistys- ja matkailualueen välittömässä läheisyydessä on vapaita tontteja lomamökeille ja ympärivuotiseen asumiseen.

Erilaisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi alueella on mahtavat virkistys- ja ulkoilualueet, lenkkeily- ja luontopolut
sekä uimaranta.

tontit Kalajärvi
Kalajärven alueella on tontteja tarjolla lomamökeille ja ympärivuotiseen asumiseen.

Kolmen kilometrin päästä löytyvät Peräseinäjoen kirkonkylän palvelut, mm. koulut alakoulusta lukioon, kirjasto ja liikuntahalli.

Mökkitontteja on vapaana 11 ja pysyvään asumiseen on tarjolla Olokujan ja Lomakujan tonttien lisäksi myös vaihtoehtoja Aisamäen alueelta sekä Siikatieltä.

Peräseinäjoen kirkonkylältä ja Koukkarista löytyy lisää vaihtoehtoja uudelle kodille.

Kaikki Peräseinäjoen tontit ovat jatkuvassa haussa.

Kalajärven tontit ovat kooltaan 750–1 100 neliömetriä. Mökkitontteja on mahdollisuus myös vuokrata. Alueella on monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Kyrönjoen maalaisympäristö

Ritamäki sijaitsee Ylistaron Ookilassa, vain 1,5 kilometrin päässä Ylistaron keskustan palveluista.

Alueelle on juuri rakennettu uusi leikkikenttä, ja koulut alakoulusta lukioon sijaitsevat puolen kilometrin päässä. Hyviä mahdollisuuksia virkistykseen tarjoavat Ritamäen viheralueet, Kyrönjoen läheisyys ja rauhallinen maalaisympäristö.

Ritamäki tontit
Ritamäen vapaat tontit on merkitty sinisellä.

Ylistarolla on tarjota ulkoilureittejä laavuineen, runsaasti yhdistystoimintaa ja elokuvaelämyksiä, eli monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sisällä ja ulkona.

Keskustan läpi kulkeva Kyrönjoki tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen ja melontaan.

Ylistaron valtteina ovat myös lyhyet työssäkäyntietäisyydet Seinäjoelle, Isoonkyröön, Vaasaan ja Lapualle.

Ritamäellä on vapaita tontteja 12, joille on mahdollista aloittaa rakentaminen milloin vain. Tonttien pinta-alat ovat 1 400–2 900 neliömetriä.

Myös kirkonkylä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja oman kodin rakentamiseen.

Oma rantasauna Nurmonjoen rannalle

Kouran asuntoalue sijaitsee kyläkeskuksen kupeessa, vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupunkikeskustasta ja Nurmon palveluista.

Kourassa on oma alakoulu ja liikuntahalli, jonka yhteydessä on myös kuntorata. Kourassa on aktiivista kylätoimintaa. Nurmonjoki tarjoaa virkistysmahdollisuuksia kalastukseen, melontaan ja veneilyyn.

tontit Seinäjoki
Seinäjoen Kouran havainneluonnos.

Alueella on myynnissä 25 tonttia, joista viisi rajautuu Nurmonjoen rantaan. Tonteille on mahdollista rakentaa oma rantasauna.

Nurmonjoen rantaan on varattu erillinen alue yleiseksi virkistysalueeksi, jolle on mahdollista rakentaa esimerkiksi sauna tai muuta yhteistä tilaa. Alueen rannassa on varaus venevalkamalle ja venelaiturille.

Olemme mukana Pytinki-messuilla 1.-2.4.

Viihtyisän ja haja-asutusaluemaisen alueen tontit ovat kooltaan 1 700–3 700 neliömetriä. Kunnallistekniikan rakentaminen aloitetaan keväällä ja ensimmäiset pääsevät aloittamaan rakentamisen syksyllä.

Tontit varataan hakujärjestyksessä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset