Article image
Flowplussan ammattilaiset huoltavat pumput ja pumppaamot, tekevät saneerauksia sekä pumppujen optimointia ja energia-auditointeja.
Kaupallinen yhteistyö

06.10.2022
Työelämä ja yrittäjyys

Flowplus huolehtii, että pumput imevät ja venttiilit pelaavat

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto

Flowplussan ammattilaiset lähtevät vaikka Utsjoelle, jos siellä apua tarvitaan.

Toimimaton pumppu tai sähkömoottori ei ihan hirveästi sitä tarvitsevaa auta. Siksi niiden huolto ja kunnossapito kannattaa mieluummin ennen kuin jälkeen vahingon. Flowplus pumppuhuollosta löytyvät ammattilaiset tehtävään.

– Meidän työmme on suurelta osaltaan juuri tuota laitteistojen ja kojeiden kunnossapitoa. Huollamme, korjaamme ja asennamme uusia pumppuja, moottoreita ja venttiilejä, Flowplussan kenttätyönjohdon asiakkuusvastaava Pasi Marjakoski kertoo.

Flowplus

Flowplus toimii koko Suomessa

Flowplus on virtaustekniikan kunnossa- ja ylläpitoon erikoistunut yritys, jonka asiakkaita ovat muun muassa kunnalliset vesi- ja jätevesilaitokset, teollisuuslaitokset ja kaivokset.

Valtakunnallisesti toimiva yritys toikin Pohjanmaalle resurssit, jossa isommatkin urakat, huollot ja saneeraukset pystytään hoitamaan.

Flowplussan merkkiriippumaton huolto toimii koko Suomessa, ja yhtiön osaajat menevät sinne, mihin heitä milloinkin tarvitaan.

– Pääasiallinen toimialueemme on aina toimipisteen luona, mutta esimerkiksi viime kesänä kesätyöntekijän ensimmäinen keikka oli Vaasan sijaan Sodankylässä, Vaasan yksikön työnjohtaja Tero Mietty naurahtaa.

Vaasassa suurin osa Flowplussan työstä on uppopumppujen huoltoa ja kunnossapitoa.

– Meillä ei ole päivystystä ympäri vuorokauden, mutta puhelimeen kyllä vastataan ja apua tarjotaan lähes kellon ympäri, Mietty selventää.

Flowplus

Varaosia kaikkiin malleihin

Vaasan ja Seinäjoen toimipisteet ovat erikoistuneet pumppuhuoltoihin. Seinäjoelta löytyy myös sähkömoottorihuolto.

– Vaikka laite olisi vanhempaa mallia, voi laitteita korjata tai korvata sopivalla uudella laitteella, Marjakoski lohduttaa laiterikoista kärsiviä.

Sähkömoottorit kuluttavat n. 70 % maailman sähköenergiasta, josta eurooppalaisen tutkimuksen mukaan n. 22 % arvioidaan kuluvan pumppaukseen.

– Yleisesti pumput toimivat n. 40 % hyötysuhteella, ja energian säästöpotentiaali on n. 30–50 %. Pumppujen ja pumppujärjestelmän optimoinnilla voidaan siis saavuttaa selkeää säästöä, Marjakoski huomauttaa.

Flowplus

Flowplussan energia-auditointipalvelu auttaa muodostamaa käsityksen siitä, kuinka paljon energiaa käytössä olevat pumput vievät.

– Varsinkin nyt kohtuullisen kalliin energianhinnan aikana kaikenlainen energiasäästö kannattaa. Siksi säästömahdollisuuksia kannattaa katsoa suurennuslasin alla, Marjakoski kuvailee nykytilannetta.

Energian kulutusta voidaan säätää myös taajuusmuuttajalla.

– Lähtötietojen perusteella mitoitamme uuden pumpun vanhan tilalle ja huolehdimme koko järjestelmän energiatehokkaasta toiminnasta.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
työelämä yrittäjäliite yrittäjät yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset