Article image
Aki Kangas, Jukka Koivusalo ja Panu Iso-Hirvelä ja Samuli Kivimäki avaavat modernin sisäharjoittelupaikan Seinäjoelle.
Kaupallinen yhteistyö

03.11.2021
Tapahtumat ja matkailu

Golf Takomo on talvigolfaajan taivas

Teksti: Harri Puhakainen
Kuva: Zen Green Stage archive

Seinäjoelle avautuva golfaajan paratiisi Golf Takomo on oiva paikka niin lajikärpäsen hiljattain puremalle kuin kaiken vapaa-aikansa mailapelin parissa vietävälle.

Kun Suomen talvi ei mahdollista golfin ympärivuotista harjoittelua luonnollisissa olosuhteissa, on tekniikka tullut avuksi. Seinäjoelle syksyn juhlakaudeksi avautuva Golf Takomo tuo harrastajille mahdollisuuden täysin uuteen ja Suomessa ainutlaatuiseen golfin sisäharjoitteluun.

– Meille asennettava zen green stage mahdollistaa lähipelin harjoittelemisen erilaisilla kallistuksilla, Ruuhikoski golfin pro ja yksi golf Takomon neljästä perustajasta Samuli Kivimäki paljastaa.

Zen green stage- laitetta voi ohjata tabletilla haluamallaan tavalla.

– Siinä on viheriön alla neljä moottoria, jotka muovaavat viheriön haluttuun asentoon.

Trackman analysoi lyöntisi

Jo pitkään on golfia talviolosuhteissa harjoiteltu erilaisten simulaattoreiden avulla.

– Hankimme viimeisimmän ja kehittyneimmän Trackman-laitteiston, jossa pelaaja voi valita haluamansa kentän, tuuliolosuhteet sekä kentän pinnan. Analysaattori on vastaava, jota ammattigolfaajat käyttävät omien lyöntinsä harjoittamiseen.

Golfin harrastajien ei tarvitse matkustaa fyysisesti toiselle puolelle maailmaa kokeakseen jonkun kentän olosuhteet, kun peliä voi pelata simulaattorissa.

– Monille aktiivipelaajille on tärkeää, että simulaattori analysoi pelaajan lyönnit hyvin tarkasti. Hävittäjätutka selvittää lavan kulmat, mistä kulmasta maila tulee, kuinka paljon lapa on kiinni ja auki. Se laskee tarvittavat luvut, joiden avulla lyöntiään voi kehittää.

Juhlat golfin parissa

Takomossa on kaksi simulaattoria, joissa voi yhtä aikaa pelata neljä pelaajaa. Zen green stage -lähipelialueelle mahtuu viisi pelaajaa parantamaan taitojaan.

– Puttauspaikalla voi olla kerralla kaksi, ja yläkerrassa meillä on vielä aktivointi- ja lämmittelyalue, jossa voi valmistautua simulaattori- ja lähipelilyönteihin.

Kivimäen mukaan Takomossa on tilaa samaan aikaan noin 20 henkilölle sillä tavalla, että kaikki ovat aktiviteeteissa.

– Simulaattori toimii parhaiten kahdella pelaajalla, mutta kolmen-neljän pelaajan ryhmä saa tietysti treenihinnan edullisemmaksi.

Aki Kangas, Jukka Koivusalo ja Panu Iso-Hirvelä uskalsivat yhdessä Kivimäen kanssa satsata talvigolfiin hyvän ja nousevan harrastustrendin rohkaisemina.

Kivimäki suosittelee golfaajia harjoittamaan lyöntiään mahdollisimman paljon.

– Tosi moni klubigolfaajista on sellainen, että kun he menevät ykköstiille, olo on sellainen lottomeininki, että jospa tänään olisi se päivä. Mitään tai tosi vähän on tehty sen eteen, että lyöntipeli kulkisi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.7/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
golf liikuntaharrastus Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset