Article image
Jouluinen kylpyläloma on hauska ja huoleton tapa viettää joulua. Nina Karlsberg, Jasmiina Latikka, Emilia Alasaari ja Kati Lätti toivottavat jouluvieraat tervetulleiksi.
Kaupallinen yhteistyö

09.12.2021
Tapahtumat ja matkailu

Rento ja rauhallinen joulu Härmän malliin

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Matti Hautalahti

Härmän Kylpylässä joulua vietetään rennosti ja stressittömästi notkuvien ruokapöytien äärellä.

Joulu ilman joulustressiä? Kyllä kiitos, vastaavat kylpylän joulun kokeneet ja saapuvat Härmän Kylpylään joulunviettoon yhä uudelleen.

– Täällä saa tulla valmiiseen pöytään, kaikki on katettuna ja joulupukkikin meillä vierailee. Perheet saavat keskittyä mukavaan yhdessäoloon, kylpylän markkinointipäällikkö Emilia Alasaari kertoo.

Joululomatarjouksissa yöpymiseen sisältyy kylpylän, kuntosalin, tanssilippujen ja jouluohjelman lisäksi myös puolihoito herkullisine jouluruokineen.

– Kahden ja kolmen vuorokauden puolihoitopaketit ovat tosi suosittuja. Vieraat tulevat meille joko aattona tai aatonaattona, Alasaari sanoo.

Härmän Kylpylän joulu

Jouluinen kylpyläloma on rentoa yhdessäoloa ja herkuttelua

Härmän Kylpylän joulu on talven kohokohta, jota valmistellaan hartaudella pitkin syksyä. Ohjelmanumeroita ja esiintyjiä löytyy niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin ja kaiken kruunaavat herkulliset ruokakattaukset.

Aattoaamu alkaa kello kuuden kynttiläuinnilla. Aamu-uinnille ovat tervetulleita myös kyläläiset.

– Lapsiperheille on luvassa jouluinen taikashow. Jouluaatto on yleensä lapsille sellainen, että aika ei meinaa kulua, joten taikashowsta on tykätty kovasti, joulupäivien ohjelmanumeroita ideoinut vapaa-ajanohjaaja Kati Lätti kertoo.

Jouluaaton viettoon kuuluu myös yhteislaulua ja aattohartaus. Joulujuhlaa vietetään isossa ravintolasalissa, jonne myös illan odotetuin vieras joulupukki osaa tulla jo usean vuoden kokemuksella. Joulupukki jakaa kylpylävieraiden omat lahjat. Myös talon puolesta löytyy lahja jokaiselle.

Jouluaattoillan päättää ravintolassa tarjoiltava jouluinen iltapala.

Härmän Kylpylän joulu

Tanssit joulupäivänä ja tapaninpäivänä

Joulupäivänä pelataan joulubingoa ja ulkoillaan laavulle, jonne on järjestetty mehutarjoilua. Joulukirkkoon hiljennytään kylpylän auditoriossa, jossa näytetään joulukirkkolähetys videoyhteydellä. Illalla lapsille järjestetään oma jouludisco. Luvassa on myös joulumusiikkitietokilpailu sekä tunnelmallinen joulukonsertti.

– Yhteisen ohjelman lisäksi meillä on paljon, mitä perheet voivat tehdä keskenään. Vekaraviidakosta löytyy paljon leluja, pelejä ja kirjoja. Ja respaan on juuri hankittu lisää uusia lautapelejä, ihan jouluvieraita ajatellen, Lätti kertoo.

Riihi a´la Carte Härmän Kylpylä

Jos jouluna on riittävästi lunta, kylpylän pihasta löytyy yksi Härmän isoimmista pulkkamäistä. Hiihtolatu sopii myös perheen pienimmille, sillä siinä on vain yksi mäki. Innokkaimmat voivat kokeilla myös lumikenkäilyä, potkukelkkailua tai vaikkapa fatbike-pyöräilyä.

– Tapaninpäivänä on luvassa pihaleikkejä, yhteinen kinkunsulatuslenkki, Xboxin peluuta ja hauska koko perheen karaoke ravintolassa, Lätti listaa.

Iltaa jatketaan tanssien merkeissä sekä joulupäivänä että tapaninpäivänä. Koronarajoituksista johtuen kylpylän jouluun kannattaa varautua koronapassein. Tanssien lisäksi myös ravintolasalissa vaaditaan koronapassi joka päivä klo 17 jälkeen.

Härmän Kylpylän joulu

Jouluinen lounas Banketissa

Banketin jouluinen lounas tarjoillaan 20.-21.12.2021 klo 11.30-14.00. Banketti on ollut viime vuosina niin suosittu, että Alasaari suosittelee varaamaan paikat joululounaalle jo hyvissä ajoin.

-Varausten kanssa kannattaa olla nopea. Joulupöytä on normaalia runsaampi, kinkun lisäksi tarjoilemme ylikypsää naudan niskaa konjakki-kermakastikkeella, lohta, punajuuri-vuohenjuustopaistosta ja joululaatikoita. Myös salaatti- ja jälkiruokapöydät ovat erityisen runsaita.

Banketti Riitta Tuomaala
Pikkujoulukausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä on jäljellä vapaitakin iltoja. Riitta Tuomaala tarkistaa, että Banketissa on kaikki valmiina.

Pikkujoulut hyvän ruoan merkeissä

Onko pikkujoulut vielä pitämättä? Härmän Kylpylän pikkujoulubuffet ei ole hinnalla pilattu, sillä pakettiin sisältyy hyvän ruoan lisäksi myös tanssilippu samaan hintaan.

-Perinteinen joulun herkkupöytäbuffettimme on 35 euroa per henkilö ja hintaan sisältyy myös tanssilippu. Monet yritykset ja yhdistykset hyödyntävät tätä ja pikkujoulun juhlijoille löytyy myös hyviä majoitustarjouksia, Alasaari sanoo.

Perinteisen jouluruokapöydän lisäksi pikkujouluruokailuihin löytyy useita vaihtoehtoja. Mielenkiintoinen vaihtoehto on muun muassa Riihi a´la carten jouluinen satokausimenu.

Härmän Kylpylän joulu

Lähiruokamyymälä Kylpylän aulassa

  • Härmän Kylpylän jouluherkuista pääsee nauttimaan myös kotona. Keittiön valmistamia herkkuja myydään kotiin ostettaviksi ke-to 22.-23.12.2021 klo 10 – 18.00. Tarjolla on lanttu-, porkkana- ja maksalaatikoiden lisäksi kossusinappia, talon sinappista salaatinkastiketta, rosollia, sienisalaattia ja punasipulihilloketta. Ostokset voi halutessaan tehdä myös etukäteen verkkokaupan kautta ja noutaa kylpylästä. Tutustu verkkokauppaan tästä!

Hyödynnä välipäivätarjoukset!

  • Härmän Kylpylään on tulossa huikeita välipäivätarjouksia, jotka ovat voimassa 27.12. lähtien. Seuraa ilmoittelua Härmän Kylpylän kotisivuilta sekä Facebook-sivuilta.

Eikö jouluruoka maistu?

  • Härmän Kylpylän laajasta ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Tilaisipa yksi Kotipitsaa, toinen Rollsin ranskalaisia, kolmas pippuripihvin ja neljäs jouluruokabufeen, kaikki tarjoillaan halutessa samaan pöytään.

Testaa retkiluistelubaana!

  • Ylihärmän sammutusmiehet ovat jäädyttäneet kökkätyönä hienon retkiluisteluradan Kiistolan urheilukentälle. Kiistolaan on matkaa kylpylästä vain kolme kilometriä, joten otahan luistimet tai retkiluistimet mukaan! Kiistolasta löytyy myös lisää valaistuja hiihtolatuja.

Meinaako tyky-setelit mennä vanhaksi?

  • Muista käyttää tyky-setelisi ennen vuodenvaihdetta. Härmän Kylpylässä tykyseteleillä voi ostaa mm. kylpylään vuosi- tai kuukausikortit tai sarjaliput, samoin Areenan eri aktiviteetteihin ja kuntosalille. Osa tykyseteleistä käy myös hoitolan palveluihin. Liikunta- ja kulttuuriseletelit käyvät liikunnan lisäksi myös kylpylän tanssi- ja konserttilippuihin.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset