Article image
01.12.2020
Koti ja asuminen

Joulu on tehty solmuista, helmistä ja kanelitangoista

Teksti: Minna Saloranta
Kuvat: Paapo / Antti Nenonen ja Niina Hallila

Anne Nenosen käsityöliikkeen ympärille on syntynyt Paapo-yhteisö, jossa jaetaan ideoita ja iloitaan itse tekemisestä. Joulukäsityöt onnistuvat myös yhdessä lasten kanssa.

Mistä on joulun koristeet ja joulukäsityöt tehty?

– Kanelitangoista, kävyistä, heijastavista helmistä, makrameesolmuista ja silmukkalangasta. Esimerkiksi niistä, vastaa Paapo-käsityöliikkeen idearikas emäntä Anne Nenonen.

Käsityötrendit noudattavat hänen mukaansa sisustustrendejä. Nyt ovat arvossa erityisesti luonnonmateriaalit.

Paapon kivijalkakauppa Alajärvellä ja verkkokauppa somekanavineen ovat täynnä jouluisia ideoita ja joulutunnelmaa.

Näppärää ja kaunista joulukuuseen.

Lumikuusi lumoaa jo monessa kodissa

Nenonen seuraa alan trendejä, kokeilee ja jakaa ideoita ja ohjeita kaupassa ja somessa. Tarkat ohjeet toteutukseen löytyvät Paapon Youtube-kanavalta. Pääpaino on helpoissa jutuissa, jotka onnistuvat keneltä vaan.

Nenosen ajatuksena on ollut alusta saakka innostaa kaikenlaisia ihmisiä käsitöihin ikään ja käsityönumeroon katsomatta. Monet ovatkin löytäneet Paapon kautta itse tekemisen riemun.

Lumikuusi syntyy pienissäkin käsissä.

Paapon tarinaa tehdään vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Ympärille on muodostunut some-yhteisö, jossa innostetaan ja opetetaan toinen toistaan.

Viime jouluna hitiksi nousi silmukkalangasta ja muoviverkosta syntyvä lumikuusi. Siitä kehitetty tee se itse -paketti vietiin käsistä.

Rakkaudella luodut silmukat

Anne Nenonen on kahdeksan lapsen äiti. Nuorimmaisen ristiäisiä vietetään tulevana sunnuntaina. Vauva saa juhlapäivänään ylleen äidin virkkaaman kastemekon.

– Olen aikonut tehdä mekon jo muutamalle aiemmalle lapselle, mutta ei ole ehtinyt valmiiksi, hän naurahtaa.

Siinä kiteytyvät Nenosen asenne ja arjen sujumisen avain. Asiat on pantava tärkeysjärjestykseen.

– Monesti minulta kysytään, miten jaksan. Itse ajattelen, että perhe tuo yrittäjyyteen tasapainoa. Sen ansiosta on pakko vetää rajoja ja miettiä, miten asiat tehdään järkevästi.

virkattu kastemekko
Nenosen perheen nuorimmaisen kastemekko on Annen virkkaama.

Joulukäsityöt kulkevat kaupalta kotiin

Kodin joulukoristeluunkin Nenosella on hyvin käytännönläheinen ote. Aatonaattona liikkeen sulkeutuessa hän kerää syksyn aikana asiakkaita varten tehdyt joulukoristemallit ja somistaa niillä joulun kotiin.

Heijastavat helmet ovat yksi tämän vuoden suosikkimateriaaleista. Myös perinteisesta kanelitangosta syntyy kauniita kuusenkoristeita.

Tänä vuonna tilanne on äitiysloman takia erilainen, kun on aikaa olla kotona. Liikkeestä kantaa päävastuun luottoystävä ja toinen ideanikkari, Niina Hallila.

Joulunaika on yrittäjäperheelle tärkeää rauhoittumisen, levon ja yhdessä olemisen aikaa. Joulurauhanjulistuksen alkaessa suljetaan nettiyhteys, eikä sitä avata ennen toista joulupäivää.

– Tietenkin tämä aiheuttaa pientä protestia, mutta lopulta kaikki ovat oikein tyytyväisiä.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Tulossa Jouluiset kässämessut netissä

Kun suuret käsityömessut jouduttiin keväällä perumaan koronan takia, Anne Nenonen ja kuusi mutta käsityöyrittäjää saivat idean. Nokka ei kauan tuhissut, kun Facebookiin oli luotu Suomen ensimmäiset virtuaaliset käsityömessut.

Nyt Kässämessut netissä -somekanavilla on 60 000 seuraajaa ja niillä valmistellaan jo neljänsiä messuja.

Jouluiset kässämessut netissä järjestetään 4. – 6. joulukuuta. Messuille pääsee mukaan kotisohvalta. Ne ovat loistava paikka kotimaisten jouluostosten tekoon ja käsityöideoiden etsimiseen.

Pääsivun lisäksi Facebookista löytyy messuhalli-sivu, joka lähettää live-esityksiä ja ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Yritysten omat somekanavat ovat niiden omia messuosastoja ohjelmineen ja tarjouksineen.

Tutustu Kässämessut netissä -tapahtumaan. 

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.1/5 - (7 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset