Article image
Lankavan uusi myymälä on tilava, hyllyjen välissä mahtuu huoletta kurvailemaan ostoskärryjen kanssa. Pitkien pöytien ääreen sopii isompikin joukko.
30.09.2020
Tapahtumat ja matkailu

95-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lankava kiittää asiakkaitaan

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Poikkeusvuoden pyörteissä yrityksen 95-vuotisjuhlavuotta viettävä Lankava haluaa kiittää asiakkaitaan. Suomalaisia on kehotettu tänä vuonna kotimaan matkailuun ja kiitettävän monet ovatkin ottaneet kutsun vastaan.

– Kiitos kaikille kävijöillemme! Kiitos kun uskalsitte lähteä liikkeelle, harrastitte kesällä kotimaan matkailua ja tulitte meille. Kesän jälkeen on ollut ihanaa nähdä, kuinka monet ovat yhä pysähtyneet ohi kulkiessaan tässä meillä. Ja kesällä riitti kävijöitä, niin myymälässä kuin verkkokaupankin puolella, vaikka jännitimme kovasti, kuinka käy, yrittäjä Kirsti Karppinen sanoo.

Messumarkkinoilla luvassa reippaita markkinatarjouksia

Seinäjoen käsityömessut peruuntuivat koronan vuoksi, mutta Lankavan myymälässä pidetään silti perinteiset messumarkkinat torstaista lauantaihin 1.-3.10.2020. Henkilökunta pitää visiirejä kuten tähänkin asti ja myös asiakkaille on tarjolla käsidesiä sekä kasvomaskeja. Tänä vuonna messumarkkinat järjestetään lisäksi poikkeuksellisesti myös verkossa.

– Asiakkaat ovat kyllä jo hyvin tottuneet pitämään turvavälejä ja ilahduttavan monet ovat ottaneet myös maskit omakseen, Karppinen kertoo.

Kauhava puku Lankava
95-vuotiaan Lankavan kunniaksi teetettiin vanhojen akvarellipiirrosten pohjalta Kauhavan kansallispuku. Samanlainen puku tilattiin myös Lyyli Karppisen toimeksiannosta Kauhavan Kangas-Aitalle (nyk. Lankava) 1950-luvulla.
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Kauhava-puku tehtiin käsityönä juhlavuoden kunniaksi

Kirstin miehen Jyri Karppisen isoäiti Lyyli Karppinen perusti Lankavan eli silloisen Kauhavan Kangas-Aitan vuonna 1925 yhdessä kolmen muun naisen kanssa. 1950-luvulla Lyyli päätti teettää Kangas-Aitalle Kauhavan kansallispuvun. Alkuperäisen puvun lisäksi myös pohjana toimineet akvarellit ovat säilyneet ja vuonna 2019 valmistui Lankavan toimeksiannosta uusi puku.

Alkuperäisen puvun ja ohjeen mukaan tehty puku syntyi kokonaan käsityönä kankaiden kudonnasta taskun ja myssyn kirjailuja myöten.

– Kansallispuvut ovat nousseet taas uuteen arvostukseen ja puvun esittely Lankavan 95-juhlavuotena on kunnianosoitus käsityölle ja taidokkaille tekijöille, Karppinen sanoo.

Lankava muutti uusiin tiloihin Kauhavan keskustassa keväällä 2020. Myymälä on oikea käsityöihmisten aarreaitta, josta löytyy monipuolinen valikoima lankoja, käsityötarvikkeita ja ontelo- ja matonkuteita. Katso kuvakarusellin kuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
käsityöt käsityötarvikeliikkeet yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset