Article image
Olli ja Anna-Maija Rostamon uusi katto kantaa ensimmäistä lumipeitettään.
Kaupallinen yhteistyö

16.02.2019
Koti ja asuminen

Kattoremontti onnistuu nopeastikin

Teksti: Outi Rantala Kuvat: Outi Rantala, Vesivek

Kattoremontti on yksi omakotiasujan isoimmista hankkeista. Onnistuneimmillaan uusi katto saadaan pään päälle parissa päivässä ja koko prosessi sujuu mutkattomasti. Kattoremontin voi aivan hyvin tehdä talvellakin.

Omakotitaloa täytyy huoltaa kaiken aikaa. Seinäjokelaisten Anna-Maija ja Olli Rostamon vakiotoimiin kuului tiilikaton puhdistaminen sammaleesta ja havunneulasista, kunnes kattoremontti tuli ajankohtaiseksi vuoden 2018 keväällä.

– Päädyimme peltikattoon helppohoitoisuuden vuoksi. Olimme saaneet tutuilta vinkkejä onnistuneista kattoremonteista, Olli Rostamo kertoo.

Viikon kuluttua tehtiin kartoituskäynti. Kartoittajat kävivät läpi katon kunnon ullakkotilan kautta ja esittelivät videolle kuvatut rakenteet asiakkaalle.

– Vakuutuimme heti siitä, että työ pystytään tekemään laadukkaasti.

Rostamoiden kattoremontti tehtiin keväällä, mutta tarvittaessa kattoremontti onnistuu talvellakin ja katto on säältä suojassa jo päivässä.

Tehokas työtapa kattoremontissa

Telineiden pystytyksen jälkeen pihaan saapui nosturi. Tiilikate purettiin hetkessä ja uudet kattopellit asennettiin kahdessa päivässä. Lopuksi asennettiin uudet vesirännit ja tikkaat.

Työn koordinointi teki Olli Rostamoon vaikutuksen.

– Ei yrityksellä turhaan ole sertifikaattia, sillä kaikki työvaiheet oli mietitty huolella. Asentajat tunsivat omat tehtävänsä ja homma tapahtui. He lopettivat päivän työt vasta, kun oli päästy tiettyyn työvaiheeseen.

Kattoremonttiin kuuluu katteen lisäksi esimerkiksi rännit, tikkaat ja lumiesteet.

Anna-Maija Rostamo piti erityisesti siitä, että asentajat tulivat lähialueelta.

– On ylipäätään hyvä asia, että asentajat ovat suomalaisia, jolloin heidän kanssaan voi kommunikoida. Plussaa oli se, että he tulivat tästä läheltä.

Pitkäaikainen koti

Rostamoilla on uusperhe. Lapset ovat jo aikuisia ja perhepiiri on kasvanut neljällä lastenlapsellakin. Kuusikymppinen pariskunta asuu talossa kahdestaan, mutta tilaa tarvitaan, sillä lapset ja lastenlapsensa vierailevat usein.

Anna-Maija Rostamo on asunut talossa alusta asti ja ollut itse sitä rakentamassa.

– Talo on rakennettu 1980-luvun alussa. Paljon tehtiin itse ja haluttiin rakentaa hyvä, kun itselle tehtiin.

Tumman tiiliverhoillun talon pääsisäänkäynnin edustaa koristaa ryhdikäs vuorimänty ja takapihan puoleista korkeaa ulkoseinää kiipeää köynnös. Rostamot viihtyvät talossa ja ovat kunnostaneet kotiaan vuosien varrella mittavasti. Kattoremontti on ollut yksi isoimmista remonteista.

– Lopputulos oli rahan väärti eikä kattoremonttia tarvitse tehdä kuin 40 vuoden välein, Olli Rostamo toteaa.

Mitä tehdä kun katto vuotaa?

Vesivekin vuotopäivystys palvelee kellon ympäri joka päivä.

– Vuotopäivystys tarkastaa tilanteen. Suoritamme ensisuojaukset ja sovimme jatkosta.

Vesivekin periaatteena on, että projekti on aina yksissä käsissä. Näin toiminta on suoraviivaista ja asiakas voi luottaa siihen, että työ tehdään sovitussa aikataulussa.

– Kokemus luo turvallisuutta. Vesivek on asennusten edelläkävijä. Olemme toteuttaneet 25 000 kattoremonttia ja yli 200 000 ränni- tai kattoturvatuoteasennusta eri puolilla Suomea. Kattoprofiilit ja sadevesijärjestelmät tulevat tehtailtamme Pirkkalasta ja Orimattilasta, mutta meillä on omat paikalliset asentajat, Seinäjoen Vesivekin päällikkö Markus Syrjälä kertoo.

Kun Vesivek purkaa vanhan ja rakentaa uuden katon, riski kosteuden pääsemisestä rakenteisiin remontin aikana on pieni tehokkaan asennuksen ansiosta. Vesivek rakentaa katon säältä suojaan päivässä, joten kylmä ei pääse tupaan asti. Lumenpudotuskin hoituu samalla.

Remonttiin ehtii vielä hyödyntää Laatutili-talvirahoitusetua Tilaa nyt – maksa vasta syksyllä.

– Helmi-maaliskuussa teetetty katto tarvii maksaa vasta puolen vuoden kuluttua, kerralla tai osissa, Syrjälä lupaa.

Kevään aikana tarjouksen saaneiden kesken arvotaan kattoremontti.

– Todennäköisyys voittoon on parempi kuin missään Lotossa tai raaputusarvonnassa, sillä uusi katto arvotaan 2 000-3 000 tarjouksen joukosta. Mukana ovat myös jo tilauksen tehneet, jolloin voiton sattuessa palautetaan rahat, mikäli remontti on jo maksettu.

Jos katto vuotaa, Vesivekin vuoropäivystys auttaa 019 425 2218

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kattoremontti omakotitalo peruskorjaus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset