Article image
Seinäjokelainen Pramia Kalusteet markkinoi saksalaisen Nobilia Werken Noblessa-keittiökalusteita.
Kaupallinen yhteistyö

24.08.2019
Koti ja asuminen

Keittiökalusteet tilauksesta juuri asiakkaan makuun

Seinäjokelainen Pramia Kalusteet toteuttaa erikoisiakin haaveita tehdessään tilauksesta kalusteita. Vuonna 1995 perustettu yritys työllistää toimitusjohtaja Marko Kuusiston lisäksi kolme muuta henkilöä.

– Oma kalustetehtaamme tekee tilauksesta keittiökalusteita ja kaikkia kotiin kuuluvia kalusteita. Mittatilaustyönä valmistamme liukuovikaapistoja sekä wc- ja säilytyskaapistoja, Kuusisto kertoo. Kalustepuuseppämme vastaa asennuksista, mutta käytämme asennuksiin myös alihankintayrityksiä.

Pramia Kalusteet on luonut oman brändin, jossa asiakkaan toiveet ovat tärkeitä. Erityisesti keittiökalusteiden räätälöinti asiakkaan vaatimuksiin sopiviksi on Pramia Kalusteiden tärkein tuotealue.

– Pohjanmaalla on pitkä perinne laadukkaiden kalusteiden valmistuksessa. Pramia Kalusteet jatkaa ja kehittää omalta osaltaan tätä perinnettä.

– Oman tuotannon vahvuus on erikoisten mittojen ja värien ottaminen huomioon kalusteita valmistettaessa, Kuusisto muistuttaa.

Marko Kuusisto
Kierrätys ja lajittelu ovat Pramia Kalusteille tärkeitä asioita, kertoo toimitusjohtaja Marko Kuusisto

Ympäristöystävällisiä laatukeittiöitä Saksasta

Pramia Kalusteet teki vuonna 2015 sopimuksen Euroopan johtaviin kuuluvan Noblessa-tuotteita valmistavan Nobilia Werken kanssa. Pramia toimii Noblessan edustajana ja jälleenmyyjänä Seinäjoella. Yhteensä Noblessa-keittiöitä myy Suomessa yli 30 liikettä.

– Noblessa on saavuttanut tuotteillaan Suomessa M1-päästöluokituksen. Tuotteiden materiaaleissa on otettu huomioon muun muassa allergiaherkkyys. Noblessa on Suomessa ainoa merkki, joka on yltänyt tähän luokitukseen, Kuusisto sanoo.

– Noblessan myynti on kasvussa. Näitä laadukkaita tuotteita esiteltiin muun muassa kesän asuntomessuilla Kouvolassa.

Noblessan tuotteet testataan QC-testauslaboratoriossa. Testauksen tarkoituksena on yhdistää asiakkaiden toiveet tehtaan omiin käytännön kokemuksiin. Tämän kehitysprosessin avulla Noblessa-keittiöille luvataan 15 vuoden vähimmäiselinkaari.

– Kuluttajat ovat valistuneita. Nyt halutaan ympäristöystävällisyyttä ja käyttöturvallisuutta, Kuusisto painottaa.

Noblessa-kalusteissa on otettu huomioon muun muassa allergiaherkkyys.

Kierrätys ja lajittelu mukana yrityksen toiminnassa

Kierrätys ja lajittelu ovat Pramia Kalusteille tärkeitä asioita. Kalustevalmistuksesta kertyvä energiajäte kerätään murskattavaksi. Pahvit viedään keräykseen, samoin muovit, lasi ja metallit. Yhteistyökumppanina on Lakeuden Ympäristöhuolto oy.

Kuusisto toteaa, että kierrätys ja lajittelu ovat kuuluneet myös oman perheen arkeen jo pitkät ajat.

– Pramian myymissä keittiökalusteissa lajitteluvaunut ovat mukana vakiona. Yleisimmin käytetyssä jäteratkaisussa on neljä sankoa, joihin saa lajiteltua lasin, metallin, sekajätteen ja kannelliseen astiaan biojätteen.

– Toimimme tässäkin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yrityksemme haluaa antaa signaalin siitä, että lajittelu ja kierrätys ovat hyviä asioita.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (4 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
keittiö keittiökalusteet mittatilaustyö

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset