Article image
21.04.2022
Koti ja asuminen

Kesähuone viihdyttää keväästä syksyyn

Teksti ja kuvat: Lukijan kommentti

Eräänä tuulisena ja kylmänä kevätpäivänä pohjalaiset omakotiasujat palelivat terassillaan. Oli aika ryhtyä haaveista tekoihin, ja niinpä netistä alettiin etsiä sopivaa lasiterassia. Isäntä innostui isosta kasvihuoneesta, jossa olisi tilaa pöydälle ja tuoleille, mutta emäntä torppasi ajatuksen kasvihuoneesta.

Haave päätettiin toteuttaa erillisenä, talosta irrallaan olevana lasiterassina eli kesähuoneena. Kesähuoneesta haluttiin niin suuri, että sinne mahtuu sekä syömään että oleskelemaan.

Ensin oli kuitenkin purettava vanha pergola, sillä muuta luontevaa paikkaa kesähuoneelle ei löydetty. Pergolasta laitettiin ilmoitus Roskalava-ryhmään ja pian paikalle ilmestyi kaksi riuskaa miestä, jotka purkivat ja veivät sen pois.

Tämän jälkeen päästiin tekemään kiveystä. Ennen kuin kiveys oli valmis, oli isäntä kantanut kiviä 4000 kilon edestä pariinkin otteeseen, ensin lavalta pihalle ja sitten pihalta kiveykselle. Kiveyksen perustamisen jälkeen odotti toinen yhtä suuri urakka.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy
kesähuone

Lasiterassilähetys tuotiin kuorma-autolla pihaan luvattuun aikaan. Kasa oli melkoinen, monta suurta lasiovea ynnä tarvikkeita ja erilaista puutavaraa. Ne kaikki kannettiin autotalliin, jossa alkoi maalausurakka. Vasta sen jälkeen alkoi varsinainen rakentaminen. Lähetyksen mukana tuli ohjeet, mutta ne olivat osittain ylimalkaiset, joten pohdittavaa riitti koko rakentamisen ajaksi.

katettu terassi

Kiveyksen ja lasiterassin rakentamisessa oli enemmän työtä kuin arveltiin, varsinkin kun isäntä teki sitä yksin töiden ohessa. Työ kuitenkin eteni hitaasti, mutta varmasti, ja elokuun alkupuolella lasiterassi oli valmis. Siellä vietettiin elo-syyskuun pimeinä iltoina monet avajaiset ja illanistujaiset. Infrapunalämmitin piti terassin mukavan lämpimänä pitkälle syksyyn.

Kesähuoneessa vietettiin elo-syyskuun pimeinä iltoina monet illanistujaiset.

kesähuone

Infrapunalämmitin piti terassin mukavan lämpimänä pitkälle syksyyn.

Katso kuvakarusellin kuvat tunnelmallisesta kesähuoneesta!

Kevätkausikin on jo korkattu. Kova työ on takanapäin, ja ja nyt saa monien vuosien ajan nauttia pidemmästä terassikaudesta. Kippis sille!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.6/5 - (13 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset