Article image
Nuohous ja Ilmastointi Tohtorit Oy on huoltanut ja puhdistanut päiväkodin ilmanvaihtolaiteet. -Toimiva ilmanvaihto edellyttää ennakoivia huolto- ja kunnossapitotoimia kaikissa kiinteistöissä, myyntijohtaja Tomi Luomaluhta muistuttaa.
Kaupallinen yhteistyö

21.03.2020
Koti ja asuminen

Kodin ilmanvaihtoa voi seurata kännykästä

Sisäilman huono laatu voi aiheuttaa monenlaisia oireita kuten limakalvojen kuivumista ja päänsärkyä. Sisäilman jatkuva tunkkaisuus tai kosteuden tiivistyminen ikkunoihin voivat olla merkki siitä, että kiinteistön ilmanvaihto on syytä tarkistuttaa. Kattavan analyysin kiinteistön olosuhteista voi saada reaaliaikaisena näkymänä omaan kännykkään.

Kodin, koulun tai työpaikan huoneilman laatua, ilmanvaihdon toimivuutta ja olosuhteita on mahdollista seurata omasta kännykästä tai kotitietokoneelta IOT-olosuhdehallintajärjestelmän kautta.

IOT-olosuhdehallinta on osa Nuohous ja Ilmastointi Tohtorit Oy:n palveluita. Yritys on vuonna 2007 perustettu perheyritys, joka tarjoaa sisäilma-alan palveluita kattavasti. Yrityksen toiminta on laajentunut Suupohjasta Seinäjoen ja Vaasan alueelle.

– Alan toimijoiden määrä on selvästi lisääntynyt. Meidän yrityksemme erottuu joukosta laadulla ja asiakaspalveluun panostavalla asiantuntijuudella, summaa myyntijohtaja Tomi Luomaluhta.

Kiinteistön olosuhdehallinta käy vaivatta

Asiakas saa oman käyttöliittymän, jonka kautta kiinteistön olosuhteiden seuranta käy vaivatta. Internetpohjainen järjestelmä välittää tietoa sisäilman olosuhteista sekä tarvittaessa sähkön- ja vedenkulutuksesta suoraan asiakkaalle kiinteistöön asennettujen antureiden kautta.

– Sisäilmaongelmaprojekteissa antureiden kautta kerätään ennakoivaa olosuhdetietoa kahdesta neljään viikkoa. Tulosten analysoinnin jälkeen kiinteistöön tehdään tilanteen korjaamiseksi vaadittavat toimenpiteet, joiden jälkeen seurantaa jatketaan saman pituinen jakso. Näin varmistamme, että suoritetut korjaus- ja huoltotoimet todella johtavat odotettuun tulokseen, kertoo Luomaluhta.

Toiminnan kärkenä on asiakkaan huomioiminen ja informointi.

– Olemme kehittäneet työskentelytapojamme sellaisiksi, että asiakkaalle aiheutuu mittauksista ja huolloista mahdollisimman vähän vaivaa, ja asiakas saa ajantasaisesti raportoinnin työn vaiheista. Tässä avaintekijöitä ovat sitoutuneet ja osaavat ammattilaisemme, Luomaluhta korostaa.

IOT anturi selvittää, onko kodin ilmanvaihto kunnossa.
IOT-olosuhdehallinta on vaivaton tapa saada tietoa kiinteistön sisäilman olosuhteista ja paine-eroista.

Edullinen mittaustapa

Olosuhteita voidaan seurata pitkäaikaisesti eri käyttötilanteissa. Järjestelmän hinta pysyy edullisena, sillä antureiden asennus on nopeaa eikä vaadi kaapelointeja, kun tieto liikkuu langattomasti Digitan Lorawan-verkossa.

IOT-olosuhdehallintamittauksilla sisäilmasta selviää paljon, mutta mahdollisia rakenteissa olevia vikoja se ei ilmaise.

– Jos kartoituksen yhteydessä todetaan, että ilmanvaihto ei ole oireiden selittäjä, on aiheellista tarkistaa kodin rakenteet. Myös nämä palvelut löytyvät kauttamme, Luomaluhta sanoo.

Tärkeää on huolehtia ilmanvaihdon huollosta ja kunnossapidosta.

– Ennakoivalla laitteiston huollolla voidaan välttyä monilta ongelmilta, muistuttaa Luomaluhta.

Kodin ilmanvaihto kannattaa tarkistaa. Kuvassa OIT-anturi.
Tieto kiinteistön olosuhteista välittyy asiakkaalle antureiden kautta. Olosuhteita voi seurata omasta kännykästä vaikkapa kesämökiltä käsin.

Huolehdi ilmanvaihdosta

  • Vanhat iv-järjestelmät sisältävät usein villakuituja, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. Tällaiset järjestelmät tulisi kuitukorjata.
  • Ilmanvaihto vie paljon energiaa. Laitteen saneeraus vähentää energiankulutusta ja lisää käyttöikää.
  • Laitteiston huoltoväli on noin 5-8 vuotta. Kiinteistöissä, joissa huoneilman pölyisyyttä lisäävät lemmikit tai runsas pyykinpesu, huoltotarve saattaa olla tiheäpi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.5/5 - (8 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ilmanvaihto sisäilma sisäilmaongelmat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset