Article image
14.06.2024
Tapahtumat ja matkailu

Koe Seinäjoen kesä

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti ja Seinäjoen kaupunki

Farmarin näyttelyalue sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, joten samalla kannattaa piipahtaa tutustumassa myös kaupungin muuhun tarjontaan. Tässä muutama tärppi lähielämyksiin.

1. Keskustori

Keskustori on Seinäjoen uusi sydän rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Toria ympäröivät ravintolat, joiden terasseilta voi siirtyä toiselle auringon kierron mukaan nauttien samalla hyvistä ruuista ja virvokkeista.

Aalto-keskus

2. Aalto-keskus

Lakeuden ristin ympäristössä on Aalto-keskus, jossa on useita Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia: pääkirjasto, kaupungintalo ja kaupunginteatteri. Sukella hetkeksi Aallon arkkitehtuuriin syvemmälle. Se kannattaa jo senkin vuoksi, että Aalto on kansainvälisesti tunnetuin muotoilijamme.

Lakeuden Risti

3. Lakeuden risti

Alvar Aallon suunnittelema moderni, vuonna 1960 käyttöotettu kirkko korkeine (65,2 m) torneineen on suosittu käyntikohde. Valo lankeaa upeasti kirkon sisälle, ja tornista avautuu upea näkymä kaupungin ylle. Kesäaikaan kirkko on auki joka päivä kello 11–17.

seinäjoen kesä

4. Kampusranta

Kävelymatkan päässä keskustasta Seinäjoen itärannalla on puistoalue, jossa on ihana paikka kesäiselle piknikille. Kampusrannassa aivan Seinäjoki-salin takana on istuskeluun houkuttelevat portaat, joilla viihtymistä viilentää alaspäin virtaava puro.

seinäjoen kesä

5. Jouppilanvuori

Seinäjoen Jouppilanvuori on keskelle lakeuksia kohotettu tekovuori. Joupiskan harjalle kapuaminen talkootyönä rakennetuilla 500 portaalla maksaa vaivan. Elämysportaiden päästä avautuu Hollywood Hills -tyyppinen näkymä yli koko kaupungin.

piiri seinäjoki

6. Piirin alue

Piiri on historiaa henkivä, eläväinen kaupunginosa Törnävän kupeessa. Piirillä on käsityöläisiä ja taiteentekijöitä, sairaalamuseo sekä vuonna 1964 kirkoksi vihitty entinen siunauskappeli.

Kalevan navetta

7. Kalevan navetta

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta on kulttuurin ja kädentaitojen keidas. Sinne kävelee keskustasta helposti kävelysiltaa pitkin. Voit vain katsella nykytaiteen näyttelyitä tai osallistua taide- tai kädentaidon kursseille.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset