Article image
Ergonomiatuoleilla mukavasti istuvat Jorma Söyrinki ja Petri Saukkosaari, sekä takarivissä Sakari Rautakorpi, Ari-Pekka Lappalainen ja Tomi Ania. Yrityksellä on tarkoitus juhlistaa ensi vuonna Lakeus Office Oy:n 30 vuotista taivalta.
Kaupallinen yhteistyö

09.12.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Helpompaa elämää myös jouluna

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto

Jokainen on kokenut sen, että koneet ja tekniikka takkuavat. IT-tuki ja tekniikan ongelmien ratkaiseminen on kaikissa töissä yksi elintärkeä palanen arkipäivän tehtävien sujumiseksi.

Lähes jokainen yritys tarvitsee toimintaansa tietojärjestelmän, sisäisen verkon, erilaisia toimistotyövälineitä sekä yrityksen kassajärjestelmän. Tietojärjestelmät tulee asentaa, sisäinen verkko suunnitella sekä kassajärjestelmän käyttötarve pohtia.

– Meillä on alusta asti ajateltu niin että asiakas saisi saman katon alta kaiken yrityksen tarvitseman toimistotekniikan, tarvikkeet, huollon ja opastuksen, Lakeus Officen myyntipäällikkö Jorma Söyrinki hehkuttaa.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Yhden ja saman toimijan kanssa asiat ainakin periaatteessa sujuvat kitkattomammin kuin niin, että jokaiselle eri osa-alueelle joutuu erikseen säätämään asiat kuntoon.

– Me emme ainakaan tiedä, että Seinäjoella olisi vastaavaa tahoa, josta kaikki meidän tarjoa-
mamme palvelut saisi yhden katon alta, Söyrinki pohtii.

Lakeus Office

Tavarapula ongelmana

Koronaepidemia vei suuren osan Suomesta etätyöhön puolitoista vuotta sitten. Se näkyi Lakeus Officessa heti.

– Etätavaraa alkoi mennä välittömästi. Läppäreitä, telakoita, sähköpöytiä ja ergonomiavälineitä alkoi mennä heti, myyntipäällikkö Petri Saukkosaari muistelee.

maksupääte

Pyrimme siihen, että asiakas saisi saman katon alta kaiken yrityksen tarvitseman toimistotekniikan, tarvikkeet, huollon ja opastuksen.

Lakeus Office kärsii muiden alan yritysten tavoin myytävän tavaran pulasta.

– Olemme kuitenkin onnistuneet haalimaan tänne erilaista tavaraa. Olemme hankkineet sellaisia merkkejä mitä meillä ei ole aiemmin ollut, koska asiakkaat tarvitsevat työvälineitä yrityksiin ja koteihin, Saukkosaari kertoo.

Uudet kassajärjestelmät ovat helppo oppia ja käyttää, mutta silti niiden huolto kannattaa jättää asiantuntijoiden tehtäväksi.

Lakeus Office tarjoaa stressittömämpiä työpäiviä

Etätyöhön siirtyminen muutti monen henkilön työnteon arjen ratkaisevasti. Yhteyksien toimiminen ja IT-tuen, neuvonnan ja huollon tarve kohosi aivan uudelle tasolle.

– Meillä yli puolet työvoimastamme toimii käytännössä joka päivä huollon tehtävien parissa, Söyrinki laskeskelee.

Maksupäätteiden osalta Lakeus Officen asiantuntijat saavat käytännössä joka päivä neuvoa jonkun päätteen akuuttien ongelmien kanssa.

Lakeus Officen myyntipäällikkö Tomi Ania näyttää miten näppäriä modernit mobiilikassat ovat.

Monitoimilaitteet yhä haluttuja

– 30 vuotta sitten kai jo sanottiin, että paperi ja tulostaminen loppuu pian. Yhä vain laitteita myydään ja liisataan meiltä päivittäin, Saukkosaari virnistää.

Paperiton toimisto ei ole aivan vielä totta, ja Lakeus Office myy ja huoltaa monentasoisia monitoimilaitteita.

– Asiakirjojen skannaaminen on lisääntynyt valtavasti. Asiakirjat pyritään tallentamaan pilveen, jotta paperisia dokumentteja ei niin paljon enää olisi. Siinä mielessä on ollut iso muutos viimeisen 10 vuoden aikana, Söyrinki selittää.

Lakeus Office

Kassasysteemejä eri tilanteisiin

Maksaminen on kautta historian ollut voimakkaassa muutoksessa. Setelit otettiin Euroopassa käyttöön painavien kolikoiden tilalle 1600-luvulla. Nyt ne ovat hävinneet kenties lopullisesti suomalaisten kukkaroista.

– Meillä on laaja valikoima maksupäätteitä kulloisenkin tarpeen mukaan. Isompi, kiinteä kassakone on hyvä väline, jos sitä käytetään jatkuvasti. Pienempi, kännykän kokoinen mobiilipääte taas sopii hyvin tapahtumiin, jossa maksuja tulee harvemmin, myyntipäällikkö Tomi Ania selventää.

– Jos myytävänä on vaikka 10 tuotetta, mobiilikassapääte riittää ja toimii oikein hyvin, myyntipäällikkö Jorma Söyrinki jatkaa.

Käteismaksaminen on enää murto-osia siitä mitä se oli viisi vuotta taaksepäin.

– Mobiilimaksaminen yleistyy koko ajan huimaa vauhtia. Monissa paikoissa ei käteistä edes oteta maksuna vastaan, Ania toteaa.

Kassakoneita ja järjestelmiä uusitaan usein kolmen vuoden välein.

– Monesti leasing-sopimukset ovat kolmen vuoden mittaisia. Se on osoittautunut aika sopivaksi ajanjaksoksi päivittää maksupäätteitä, Söyrinki kertoo.

Erilaiset kesätapahtumat ovat merkittävä kassapäätteiden vuokraaja. Viime kesänä Lakeus Officella kassalaitteiden kokonaisvuokrausmäärä oli 500-600 kertaa.

– Pienemmät tapahtumat olivat muutaman maksupäätteen kokoisia ja Kuninkuusraveihin meni 80 laitetta, Söyrinki muistelee.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset