Article image
Seinäjoen Jalkapallokerhon VIP-asiakas saa vieraidensa kanssa nauttia vaivattomasta maksamisesta ladattavalla VIP-kortilla.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Helppoa ja ripeää maksamista

TEKSTI: Harri Puhakainen
KUVAT: Hannele Norja ja Harri Puhakainen

Seinäjoen Jalkapallokerhon VIP-asiakas saa vieraidensa kanssa nauttia vaivattomasta maksamisesta ladattavalla VIP-kortilla.

Lakeus Officen myyntipäällikkö Jorma Söyrinki painelee OmaSP Stadionin palvelutiskille varmoin askelin. Epävarmassa maailmassamme Söyrinki luottaa ladattavan VIP-maksukorttinsa toimivan ja lounaan tulevan sillä kuitatuksi. Palvelutiskin kassa-apparaatti päästää pienen äänen ja tulostaa Söyringille kuitin käteen, sekä yrityksen rekistereihin kirjanpitoon vietäväksi.

– Tämä on äärettömän vaivaton tapa varsinkin silloin, kun on vieraita tai muuten paljon ihmisiä, joiden tilausten maksaminen pitää järjestää, Söyrinki selittää.

Kortille ladataan arvoa ja sitä voi sitten käyttää palveluiden ja tuotteiden ostamiseen arvon määräisesti. Yrityksille kortti on siinä mielessä vaivaton, että luottokorttiin verrattuna käyttö on rajoitetumpaa, turvallisempaa ja edullisempaa.

– Palaute meillä käytettävästä kortista on ollut loistavaa. En ole itse yhtään negatiivista kommenttia tästä järjestelmästä kuullut, SJK-konsernin toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki hymähtää.

SJK-konsernin toimitusjohtaja Sami- Petteri Kivimäki näkee maksamisen helppouden avainasiaksi eri tapahtumien järjestelyissä.

Sjk kehittää palveluaan

SJK:n Oma SP Stadionilla ihmisten määrä vaihtelee noin sadasta päivittäisestä lounasasiakkaasta jopa lähes 10 000 ihmisen massakonserttitapahtumiin.

– Korona-aikana käteistä rahaa eivät ihmiset kovin mielellään käsittele. Täällä stadionilla osakaskortilla tullaan sisään ja hoidetaan kaikenlainen maksaminen Atria Loungessa ja Carlsberg Sport Barissa, Kivimäki kertoo kortin käytöstä.

SJK:lle tapahtumanjärjestäjänä helppous ja nopeus ovat avainasioita sen vuoksi, että palveluiden ja tuotteiden ostaminen tapahtuu usein yhtäaikaisesti itse tapahtumassa olevien taukojen aikana.

– Silloin homma ei saa olla kiinni maksamisesta. Uskon, että tulevaisuudessa katsomoissa tapahtuva myynti tulee yleistymään, Kivimäki arvelee. Kivimäki painottaa Lakeus Officen tarjoamaa täyden palvelun yhteistyötä sekä erityisesti vielä asiakaslähtöisyyttä.

– Kun meille on tullut ongelmia ennen tapahtumia kassajärjestelmissä tai maksupäätteissä, niin tuki ja apu on löytynyt joka kerta.

Söyrinki muistuttaa, että idioottivarmoja järjestelmiä ei ole olemassakaan.

– On monta mahdollisuutta, joiden vuoksi ongelmia voi tulla. Sen takia meillä on päivystys, jossa kännykällä saadaan auttavat kädet kiinni. Etäyhteyden avulla pystytään useimmiten ongelmat korjaamaan nopeimmin.

– Tarvittaessa tulemme myös paikan päälle iltaisin ja viikonloppuisin. Henkilökunnassamme on joustavuutta hoitamaan asiat kuntoon, kun ongelmia tulee.

– OmaSP stadionilla on toki käytössä myös normaalit Nets maksupäätteet jokaisessa myyntipisteessä eli myös korteilla maksaminen onnistuu nopeasti.

Lakeus Officen Jorma Söyrinki pitää huolen, että heiltä saa tukipalveluita hädän tai ongelman sattuessa.

Maksaminen muutoksessa

Lakeus Officen toimitusjohtaja Kari Saari uskoo, että erilaiset ladattavat maksuvälineet tulevat yleistymään varsinkin yksittäisissä tapahtumissa.

Saari kertoo, että suuren yleisön massatapahtumissa ongelmia voi tulla myös yhteyksien riittämättömyydessä.

– Jos tapahtumassa ollaan 4g:n varassa, niin yhteydet pätkivät ja silloin maksuvälineen käyttäminen ei ehkä onnistu.

Samaa kapasiteettia käyttää silloin niin paljon ihmisiä, että se ei riitä. Ainakin vielä ladattavan maksuvälineen käyttäminen onkin toimintavarminta silloin kun on kiinteät linjat.

– Jo nyt maksetaan puhelimella ja kellolla ja ihon alla olevalla sirulla. Varmasti nyt vallalla oleva pankkikorttimaksaminen tulee tulevaisuudessa saamaan paljon eri vaihtoehtoja rinnalleen, Saari päättää.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Seinäjoki tapahtumat työelämä yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset