Article image
Keijo Keskisen johtaman Järviseudun golfkentän kierros käynnistyy aina Albatlossin kyydissä.
Kaupallinen yhteistyö

03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Ainutlaatuista koko maailmassa

Teksti ja kuvat: Jari Hakala

Lappajärvellä golfkierros käynnistyy siipiratasaluksen kyydissä.

Lappajärven ja Hotelli Kivitipun kesässä riittää erilaista tekemistä koko perheelle. Alueelle saapuvia golffareita hemmotellaan kokemuksella, joka todennäköisesti on ainutlaatuista koko maailmassa.

– Meillä kierros käynnistyy siipiratasaluksen kyydissä. Ensimmäiset yhdeksän reikää pelataan mantereen puolella, mihin jokainen golffari menee Albatlossilla eli siipiratasaluksella. Takaysi pelataan sitten täällä Nykälänniemessä ja väli mennään lossilla, kertoo Järviseudun Golfseuran toimitusjohtaja Keijo Keskinen.

Järviseudun Golfseuran kentällä uutta on parin viikon päästä valmistuva uusi harjoitusalue lähipeliin. Lisäksi on rakenteilla par3 harjoituskenttä, jossa kolmella lyhyellä väylällä on helppo harjoitella itse pelaamista.

– Olemme hankkineet lisää golf-autoja, sillä etuysi on meillä varsin pitkä. Sähköskoottereita on myös hankittu vuokrauskäyttöä varten. Olemme parannelleet palveluja aina kysynnän mukaan.

Kausi lähti käyntiin avauskisan merkeissä 31.5. Kiivain sesonki alkaa juhannukselta ja jatkuu elokuun puoliväliin.

– Suurin kilpailu on Kivitippu ProAm elokuun puolivälissä. Peliaikoja meillä saa edelleen hyvin. Palvelemme kaikkia pelaajia osakkaista matkailijoihin, kertoo Keskinen.

Lappajärven kesä tarjoilee svengaavaa musiikkikomediaa

Lappajärven kesään on takuuvarmasti kuulunut aina kesäteatteri Halkosaaressa. Jenni ja Kristian Hyypän sekä Miika Lahnalammen johdolla ollaan valmiina tarjoamaan perinteistä kesäteatterimeininkiä.

– Swingijengi on päänäytös. Se on hauska musiikkikomedia, jossa on ammattinäyttelijät ja livebändi. Laadullisesti erinomainen, toteavat Hyyppä ja Lahnalampi.

Halkosaaren kesän täydentävät Ismo Leikola ja Vesterinen yhtyeineen.

– Näytökset alkavat 7.7. Hieno juttu, että nyt päästään myymään tapahtumaa. Markkinointiaika jää hieman lyhyeksi ja ryhmät eivät liiku niin paljon kuin aiemmin, mutta tavoite on 10 000 katsojaa, Hyyppä jatkaa.

Lappajärven kesä
Lappajärven kesäteatteria ja Terrace Kirppua pyörittävät Miika Lahnalampi ja Kristian Hyyppä tarjoavat vuokralle mm. kajakkeja ja sähköavusteisia maastopyöriä.

Vauhtia vesillä ja rannalla

Hyypän ja Lahnalammen Terrace Kirppu ja Adventure vuokraamo palvelee Kivitipun asiakkaita ja alueen turisteja.

– Meillä on sähkökäyttöisiä maastopyöriä, sup-lautoja ja vesijettejä sekä kajakkeja. Kraatterikota on myös suosittu vuokrakohde. Siinä on lasikatto järven suuntaan, Hyyppä kertoo.

Lahnalampi puolestaan vie asiakkaat kraatterijärvelle kaloja narraamaan heittokalastusreissujen merkeissä. Rannallakin tapahtuu sillä Terrace Kirpussa esiintyy lauantaisin kesäteatterin jälkeen livebändi ja perjantaisin soi karaoke.

Kivitippu yhteistyökumppaneineen on panostanut paljon kesään. M/S Veannetar risteilee Kraatterijärvellä ja uutta Lappajärven kesässä on saunalautta, joka on vuokrattavissa tilauspohjalta. Veannetarta ja saunalauttaa vuokraa Lakis Oy. Vuosi sitten ravintola Rantahelmen ravintoloitsijana aloittanut Kitty Pholngam tarjoilee tänäkin kesänä sushit ja hyvää thaimaalaista ruokaa.

Kivitippu Lappajärvi
Kivitipun hiekkarannalle suunnitellaan kesäksi uutena toimintana Neppis neppailurataa.

Hemmottelua ja kuntoilua

KRAATTERIJÄRVEN HELMI Hotelli Kivitippu Lappajärven Nykälänniemessä tarjoaa todellisen kesäparatiisin kauniine järvinäkymineen. Kivitipussa voi majoittua paitsi päähotellin huoneissa ja sviiteissä myös chaletsin perhehuoneissa sekä Rantasauna Aquariuksen huoneissa. Myös lemmikit ovat tervetulleita lemmikkihuoneisiin.

– Omalla matkailuajoneuvolla saapuville löytyy matkaparkki, kertoo Kivitipun markkinointia hoitava Riitta Försti-Ylipiha.

Kivitippu tarjoaa matkailijoille paketteja moneen eri tarkoitukseen. Saatavilla on golfpaketteja, teatteripaketteja sekä tanssipaketteja. Lomapaketeista suosituimpia on Hemmotteluloma kahdelle.
Försti-Ylipiha toteaa Kivitipun sijaitsevan keskeisellä paikalla Ähtäriin, Powerparkiin, Keskiselle ja Ideaparkiin matkaaville perhelomailijoille.

– Kivitippu on näihin kohteisiin hyvä tukikohta ja meillä onkin yhteispaketteja mm. Ähtäri Zoon kanssa. Myös Nykälänniemellä on mukavaa tarjontaa lapsiperheiden lomanviettoon, esimerkiksi ranta-aktiviteetit, virtuaalinen avaruusmatka ja Saunatontun Salaisuus -pakohuonepeli.

Rantasauna Aquariuksessa voi järjestää mm. kokouksia ja saunailtoja sekä viettää juhlia synttäreistä häihin. Myös kokin voi tilata valmistamaan ruokaa paikan päälle. Ja kun on syöty hyvin, niin kuntoiluun Kraatterijärven ympäristö tarjoaa loistavat puitteet mm. patikointireitteineen ja kuntoportaineen. Mikäli kroppa kaipaa välillä huoltoa, niin kaustislainen jäsenkorjaus laittaa paikat kuntoon.

Kivitipun alueella sijaitseva Onnintupa on saanut siipiensä suojaan uutta toimintaa, kun vuoden kestävän Aisaparin rahoittaman hankkeen myötä Onnintupaan kehitetään taide- ja kulttuurikeskus, jonka toiminta ja palvelut suunnitellaan monipuolisesti.

– Lähtökohtana on paikallinen osaaminen, kulttuuri ja kulttuuriperintö, niiden moninainen hyödyntäminen taide- ja kulttuuritoiminnassa sekä taide- ja kulttuuripalveluissa. Perusajatuksena on tuottaa lähikulttuuria, joka on helposti saavutettavaa, kertoo hankkeen vetäjä Tuija Ahola.

Lappajärven kesä
Tuija Ahola esitteli Onnintuvalla teosta, mihin jokainen voi käydä kokeilemassa omia taiteilijan kykyjään.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset