Article image
LVI-Kynnäksen Reijo Kynnäs valmistui LVI-teknikoksi vuonna 1988 viimeisellä Helsingin teknisen oppilaitoksen järjestämällä koulutuksella.Nykyään LVI-puolelta valmistutaan ammattikorkeakouluista insinööreiksi.
Kaupallinen yhteistyö

13.04.2019
Koti ja asuminen

LVI-tuotteiden verkkokauppa on tuotetietopankki

Kuvat: Hannele Norja
Teksti: Harri Puhakainen

LVI-tuotteiden verkkokauppa Rejko palvelee asiakkaitaan netissä, mutta toimii samalla myös kauppalistana kivijalkamyymälässä asioiville.

LVI-Kynnäs on satsannut verkkokauppaan tämän talven ja kevään ajan. Yrityksen omistaja Reijo Kynnäs näkee, että ihmiset hakevat yhä enemmän tuotetietoa verkkosivustoilta.

– Meillä on suhteellisen vakiintunut myynti asentajaporukallemme, ja haemme verkkokauppa Rejkolla lisämyyntiä myymäläämme. Pystymme myös samalla palvelemaan ihmisiä, kun he tulevat hakemaan verkkokaupasta löytäväänsä tuotetta täältä myymälästä, Kynnäs kertoo verkkokaupan perustamisen lähtökohdista.

LVI-Kynnäs on toiminut yli 30 vuotta Suupohjan alueella ja se ei aio laajentua asennuspuolella ”reissuhommiin ” pääkaupunkiseudulle tai muuallekaan.

– Verkkokaupan avulla on mahdollista saada kasvua tämän suht pienen alueen ulkopuolelta. Tilauksia on jo tullut muualta Suomesta ja kävijämäärien perusteella ne lisääntyvät jatkossa entisestään.

– Verkkokaupan tuotteet ovat laadukkaita itse jo pitkään asentamiamme tuotteita. Eli ehkä sellainen ajatus, että verkkokaupan tuotteet eivät ole laadukkaita, ei pidä ainakaan meidän osalta paikkaansa.

LVI-tuotteiden valikoimissa on tuhansia erilaisia tuotteita.
LVI-tuotteiden valikoimissa on tuhansia erilaisia tuotteita.

Vesivahingot tulevat kaikille kalliiksi

Rakentamisen lämpö-, vesi- ja ilmastointityöt ovat kehittyneet ja materiaalit parantuneet muun rakentamisen edistymisen mukana. Hyvänä esimerkkinä tästä on vesimittarin taakse asennettava vesivuotovahti. Suomessa sattuu joka päivä yli 100 vesivahinkoa ja ainakin osa niistä voitaisiin ehkäistä vesivuotovahdeilla.

– Laitamme kaikkiin uusiin taloihin vesivuotokojeen. Se sulkee putkiston vedentulon, kun se havaitsee vesivahingon uhkan. Tämä on halpa ratkaisu, jos sillä pystyy välttämään vesivahingon, Kynnäs kertoo 30 vuoden mittaisella kokemuksellaan alasta.

Asiantuntemusta tarvitaan

LVI-tuotteissa ulkomaisista verkkokaupoista ei tavaroita ole päänsääntöisesti ostettu.

– Joskus on törmännyt siihen, että tavaroita on ostettu Virosta, Kynnäs kertoo.

– Sieltä ei kannata tarvikkeita ostaa, sillä Virossa on eri standardit ja vaatimukset. Niitä emme myöskään asenna, koska emme halua ottaa riskiä, jos jotain tapahtuu, Kynnäs korostaa asiantuntemuksen merkitystä LVI-puolen asioissa.

– Aika monen asiakkaan kohdalla lopullinen ostos on jotakin muuta, kuin tänne myymälään tullessa meiltä kysellään.

Putkimiehistä pulaa

LVI-Kynnäksen kohdalla putkimiespula näkyy niin, että kaikki asentajat on käytännössä varattu jo ensi vuoden helmikuulle asti.

– Liikumme täällä Suupohjan alueella ja yritämme välttää turhaa ajelua paikasta toiseen, Kynnäs selventää.

Koko Suomessa on LVI-asentajista ja putkimiehistä valtava pula. Kynnäs kiteyttää sen näin.

– Kaikki osaavat tekijät ovat töissä.

Kun työtä ja urakoita on paljon tarjolla, yritetään keksiä keinoja, jotta joka paikkaa ehdittäisiin.

– Valokuvien ottaminen auttaa nykyään myös paljon, sillä kun viasta tai rikkoutuneesta osasta ottaa kuvan, niin tiedämme varmasti mitä varaosia tarvitaan, myymäläpäällikkö Jani Rahkola kertoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kivijalkamyymälä lvi-tuotteet verkkokauppa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset