Article image
Kurikan kaupungingeodeetti Kati Sulonen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Tero Vuorenmäki toivottavat uudet rakentajat tervetulleiksi Kurikkaan.
Kaupallinen yhteistyö

18.02.2020
Koti ja asuminen

Pientalojen tontit hakijoiden toiveiden mukaan Kurikassa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat ja grafiikka: Kurikan kaupunki

Kurikassa uusien pientalotonttien kaavoituksessa kuunnellaan herkällä korvalla rakentajien toiveita.

Miksei teillä ole isompia tontteja, kysytään Kurikan kaupungingeodeetti Kati Suloselta. Pian on, sillä Kurikan viranhaltijat ja luottamushenkilöt ovat halunneet kuunnella toiveita.

– Nykyään kaavoitamme pääsääntöisesti yli 2000 neliön tontteja, mutta tällä hetkellä tätäkin suurempien tonttien kysyntä on selkeästi kasvanut Kurikassa.

Laatutontteja huutokaupalla

Kurikka kokeilee ensimmäistä kertaa tonttien ennakkomarkkinointia, jossa rakentajien kiinnostusta kartoitetaan ennen kuin uudelle alueelle aletaan viemään kunnallistekniikkaa.

– Meillä on ennestään saatavilla kaikenkokoisia ja heti rakennettavissa olevia tontteja ympäri Kurikkaa, joten halusimme selvittää ennen kunnallistekniikan rakentamista minkälainen kysyntä Hakunin ja Luopajärven tonteille on, Sulonen selventää.

Kurikka aloittaa myös tonttihuutokaupan viime vuoden tyyliin.

– Nyt tontteja on pienempi satsi kuin viime vuonna, mutta ne ovat erittäin hyviä. Ne rajoittuvat puistoalueeseen ja ovat alueensa parhaimpia. Yksi niistä on jokirannassa.

Viime vuonna huutokaupassa myytiin ja varattiin Sulosen mukaan tyydyttävä määrä tontteja.

– Tänä vuonna otimme huutokaupalle toisenlaisen näkökulman ja päätimme myydä mukavampia laatutontteja.

Huutokauppa on tarkoitus ajoittaa maaliskuulle.

– Jos joku kiinnostuu, ostaja ehtii lähteä rakentamaan jo ennen syksyn tuloa, kaupungin markkinointi- ja viestintäsihteeri Maija-Liisa Laitila muistuttaa.

Uudet alueet

Luopajärvelle avataan viisi uutta tonttia, joille ei vielä ole kunnallistekniikkaa rakennettu. Lisäksi alueella on tällä hetkellä vapaana viisi tonttia, joissa kunnallistekniikka on valmiina. Kaikki alueella olevat tontit ovat vähintään 2500 neliön suuruisia.

– Luopajärvellä on päiväkoti, alakoulu ja virkistysreittejä, joten lapsiperheille tärkeät palvelut ovat lyhyen matkan päässä uusista tonteista, Sulonen lupaa.

Luopajärvi sijaitsee Jalasjärvellä ja sieltä on nopea yhteys Seinäjoelle.

Uudet Hakunin alueen tontit ovat puolestaan Miedon koulun ja päiväkodin läheisyydessä.

– Osa tonteista on rinnetontteja ja kaikki ovat yli 3000 neliötä kooltaan, suurin jopa melkein 4500 neliötä, Sulonen hehkuttaa.

Hakunin tonteilta pääsee myös Kauhajoen työpaikoille nopeasti ja Miedon kyläyhteisö on erittäin aktiivinen.

– Kurikan eri kylät ovat todella toimivia ja eri kylämme on valittu viisi kertaa vuoden eteläpohjalaiseksi kyläksi, ympäristölautakunnan puheenjohtaja Tero Vuorenmäki (kesk.) iloitsee.

Kurikka haluaa ajoittaa ennakkomarkkinoinnin alkuvuoteen, jotta se voi hakea lisämäärärahaa ja aloittaa mahdolliset kunnallistekniikkatyöt mahdollisimman nopeasti.

Koti Kurikasta

Edullisia tontteja

Uudet ennakkomarkkinointiin tulevat tontit ovat hinnaltaan edullisia.

– Hinnat ovat eurosta puoleentoista euron neliöltä.

Kurikan alueen työllisyystilanne on hyvä ja kaupunki satsaa erityisesti uusiin kouluihin.

– Haluamme terveelliset oppimisympäristöt lapsille, ja siksi investoimme nyt voimakkaasti kouluihin, Vuorenmäki kiteyttää.

Kurikka on kartoittanut omistamaansa rakennuskantaa ja joko peruskorjaa vanhaa tai rakentaa uutta.

– Jalasjärven koulukeskuksen mittavat peruskorjaus- ja rakennustyöt ovat alkamassa mahdollisimman pian ja uuden ala-asteen rakentaminen Kurikan kampuksen läheisyyteen on myös käynnistymässä, Sulonen tarkentaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kurikka omakotitontti rakentaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset