Article image
Tuomas Rauhala soitti pitkästä aikaa vaimolleen ja Urho-pojalleen ukkinsa tekemää selloa. Ukko-koira haki hyvää makuupaikkaa lattialta.
Kaupallinen yhteistyö

18.05.2019
Koti ja asuminen

Puutarhahäät sinetöivät rakkauden

Heinäkuussa 2005 Jenni ja Tuomas Rauhala yllättivät kihlajaisiin saapuneet vieraat oikein kunnolla ja järjestivät puutarhahäät. Sulhasen isä seurasi vihkimistä grilliessu päällä.

Oli kesäinen päivä heinäkuussa 2005. Jenni ja Tuomas Rauhalan lähimmät ihmiset olivat kokoontuneet Tuomaksen lapsuudenkodin puutarhaan viettämään kihlajaisia.

Tuomaksen isä grillasi ja vieraat nauttivat maukkaasta paellasta sekä tunnelmasta. Hääkakkujen kanssa tuskaillut morsian oli joutunut paljastamaan yllätyksen parhaalle ystävälleen Marikalle. Hän oli ainut tuttava, joka tiesi mitä odottaa.

– Hän auttoi meitä muissakin hääjärjestelyissä ja luki hääjuhlassa Raamatun tekstin, Jenni kertoo.

Seinäjoen alueseurakunnan pappi Merja Lampila jätti autonsa kadun varteen ja hiippaili talon taakse, jonne ilmestyi morsian sekä täysin yllätetty morsiamen isä.

– Puin alban päälle kadun varressa ja lähdin hipsimään talon taakse puutarhaan, jossa oli grillailu menossa. Kun harpoin puutarhan vierustaa alas omenapuun juurelle albassani, olin varmaan aika näky. Sitten osa porukasta huomasi mitä pian tapahtuu, Lampila muistelee.

Tuomas ja Jenni Rauhalan hääkuva
Tuomas ja Jenni Rauhala sanoivat toisilleen tahdon heinäkuussa 2005.

Grilliessu juhla-asuna

Morsiamen isä saatteli tyttärensä vihkipaikalle, joka sijaitsi kauniin puun alla.

– Vieraat kyllä yllättyivät. Kun katsoimme videota häiden jälkeen, niin kyllä sieltä jotain voimasanoja yleisöstä kuului, koska yllätys oli niin suuri, Tuomas naurahtaa.

Vihkimisen jälkeen vieraat tulivat onnittelemaan tuoretta hääparia.

– Isä tuli sanomaan, että hän taitaa olla maailman ensimmäinen isä, joka on ollut poikansa häissä essu päällä. Hän oli tullut alapihalle suoraan grillaamasta ja essu oli jäänyt päälle. Se sopi hyvin rentoon tilaisuuteen, Tuomas hymyilee.

Isä tuli sanomaan, että hän taitaa olla maailman ensimmäinen isä, joka on ollut poikansa häissä essu päällä.

Malli isovanhemmilta

Pariskunta halusi rennon tilaisuuden ja he kokivat, että puutarhahäät sopivat heille hyvin.

– Jos nyt tekisi saman, niin varmasti stressaisi enemmän ja ottaisi erilaisia asioita huomioon. Puutarhajuhlat kyllä sopivat isompiinkin juhliin. Se on aika rentoa ja vaivatonta. Luonto ja pihalla oleminen tuovat siihen sen rentouden, Tuomas sanoo.

14 vuoden aikana perhe on kasvanut kolmella lapsella ja elämä on raiteillaan.

– Me päätimme, että haluamme olla pitkään yhdessä. Ihailimme jo ennen häitä meidän molempien isovanhempia, jotka olivat silloin olleet naimisissa yli viisikymmentä vuotta. Siihen mekin pyrimme.

Vihkitilaisuus puutarhassa.
Seinäjoen alueseurakunnan pappi Merja Lampila vihki hääparin sulhasen lapsuudenkodin puutarhassa.

Pappi vihkii myös puutarhassa

Jenni ja Tuomas Rauhalan vihki Seinäjoen alueseurakunnan pappi Merja Lampila.
– Muistan tätä vihkimistä lämmöllä ja myös, että aika hyvin onnistuimme porukan yllättämään ja juhla vihkimisen jälkeen oli oikein mukava.
Lampila on vihkinyt pareja puutarhoissa, järven rannalla ja kodalla. Hän muistuttaa, että ulkotiloissa on huolehdittava äänentoistosta, jotta jokainen kuulee toimituksen hyvin.
Vihkiminen on erityinen juhla myös papille.
– Häät ovat juhla, jossa iloitaan rakkaudesta ja pyydetään siunausta tulevaan. Juhlallinen mieli tarttuu myös pappiin. Olen iloinen siitä, että saan olla vihkiparin elämän tärkeässä hetkessä mukana, Lampila sanoo.

Kaunis puutarha on jo koriste

Puutarhahäät voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Puutarhaan voi rakentaa pergolan ja koristella ympäristön viimeisen päälle. Toisaalta kaunis puutarha on jo koristeellinen sellaisenaan.
Suomen kesän tuntien juhlissa on syytä varautua sateeseen.
– Meillä oli teltta sitä varten ja olimme myös varautuneet pitämään vihkimisen sisätiloissa, jos sade olisi yltynyt kovaksi. Ennen vihkimistä satoi hieman, mutta vihkimisen ajaksi sade taukosi, Jenni Rauhala muistelee omia puutarhahäitään.
Puutarhahäät eivät sovi sellaisille henkilöille, jotka haluavat kaiken olevan viimeisen päälle.
– Minulla oli kengät hieman märkänä, mutta ei se minua haitannut.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
häät juhlat puutarha seinäjoen seurakunta

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset