Article image
Poimi jäädytetyn vegaanisen mangokakun ohje jutun lopusta.
Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020
Koti ja asuminen

Juhlien järjestämisen voi jättää myös ammattilaisen hoidettavaksi

Ovatko tuleva kevät tai kesä perheessänne juhlan aikaa? Mitäpä jos keskittyisit itse juhlasta nauttimiseen ja antaisit juhlajärjestelyt ammattilaisten hoidettavaksi? Seinäjoen seurakunnan keittiö palvelee vuosittain eri tilaisuuksissa noin sataatuhatta vierasta.

Juuri oman näköisen juhlan järjestelyyn voi käyttää myös juhla-ammattilaisen asiantuntemusta. Halutessasi saat kaiken tiloista tarjoiluun avaimet käteen ja yhdellä puhelinsoitolla.

– Seurakunnan tiloissa on mahdollista järjestää kaste- ja rippijuhlien, häiden ja muistotilaisuuksien lisäksi kaikkia muitakin juhlatilaisuuksia kuten esimerkiksi valmistujaisia tai syntymäpäiviä, listaa keittiöesimies Heidi Riihiluoma.

Tulevan kevään ja kesän osalta vapaita ajankohtia löytyy vielä, rippijuhlaviikonloput täyttyvät yleensä aina ensimmäisinä. Seurakunnan tiloissa on mahdollista järjestää tilaisuuksia pienistä perhejuhlista aina suuriin tapahtumiin asti, tyypillisin juhlien väkimäärä liikkuu 30-150 henkilössä.

– Pienimmissä perhejuhlissa on saattanut olla alle kymmenenkin henkilöä, suurin muistamani on hiippakunnan vapaaehtoistyön juhla, jossa tarjoilimme seurakunnan tiloissa ruuan ja kahvit saman päivän aikana noin 2000 henkilölle. Kaikki juhlijat ovat meille mitä tervetulleimpia, juhlat järjestääkseen ei esimerkiksi tarvitse olla seurakunnan jäsen, kertoo ruokapalvelu- ja siivouspäällikkö Jaana Kujala.

Omannäköiset somistukset

Seinäjoen seurakunnan keittiö on herkullisen ruuan ja hyvän palvelun talo. Toiminnan kulmakiviä ovat monipuolisuus, käsityö ja palvelu.

– Kohtaamme ihmisen ja tuemme ammattitaidollamme tilanteessa kuin tilanteessa. Erityisesti surujuhlissa neuvomme, ohjaamme ja keskustelemme syvemminkin kuin vain tarjoilujen sisältökysymyksistä. Meillä palveleva henkilökunta on läsnä ja käytettävissä, kertoo Jaana Kujala.

Kaikki on räätälöitävissä asiakkaan toiveista lähtien, sekä tilojen että palvelujen osalta.

– Asiakkaat arvostavat erityisesti sitä, että meillä on paljon kodinomaisia tiloja, joihin voi valmiisiin puitteisiin ja pöytään tulla sitten vain oman juhlaväen kesken. Tärkeä osa juhlan omannäköisyyttä on tilojen somistus ja sen voi halutessaan tulla hoitamaan myös itse.

Tilaisuudet, joihin liittyy toimitus eli kaste, vihkiminen tai hautaan siunaaminen, varataan seurakunnan palvelutoimistojen kautta.

– Muita tilaisuuksia suunnitellessa kannattaa soittaa suoraan meille keittiöön, jolloin sekä tilavaraus että tarjoilujen ja juhlatilan somistusten suunnittelu hoituvat yhdellä kertaa

Keveitä ja raikkaita makuja

Seinäjoen seurakunnan keittiö valmistaa kaikki tarjottavat käsityönä, puolivalmisteita ei käytetä.

– Kunnioitamme valmistuksessa alueellista ruokakulttuuria ja käytämme aina mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita. Kaikki liha ja lihavalmisteet ovat suomalaista alkuperää. Seurakunta on myös Reilun kaupan seurakunta, mikä näkyy muun muassa kahvi- ja teevalikoimassa, kertoo Heidi Riihiluoma.

Juhlien järjestäjien kuulee usein pohtivan, ovatko he suunnitelmissaan osanneet ottaa huomioon kaikki tapakulttuurin kiemurat. Heidi Riihiluoma rohkaisee kaikkia juuri omannäköisensä tilaisuuden tekemiseen.

– Nykyään ei ole oleellista, että onko jokin asia ollut ”tapana”. Toki vaalimme osaltamme perinteistäkin ruokakulttuuria, mutta pöydässä on lupa olla muutakin kuin sitä karjalanpaistia, mikään ei ole ”väärin”.

Nyt juhlien ruokatrendeissä näkyvät keveys, raikkaus, vastuullisuus ja terveellisyys.

– Määrän sijasta pöytään halutaan muutamia harkittuja elementtejä, joista syntyy harmoninen makukokonaisuus. Esimerkiksi kasvis- ja vegaaniruokia toivotaan yhä enemmän.

Tee juhlavaraus

Seinäjoen seurakunnan jäsenet voivat varata seurakunnan juhlatiloja ilman tilavuokraa muistotilaisuuksiin sekä kaste-, rippi- ja hääjuhliin, kun tilaisuuden tarjoilut tilataan seurakunnan keittiöltä. Muiden juhlien osalta peritään tilavuokra. Lisäksi Kertunlaakson, Kasperin, Katajalaakson, Kivistön ja Halkosaaren seurakuntakodeissa sekä Ylistaron viraston kokoustilassa voi tilavuokraa vastaan järjestää juhlia omin tarjoiluin.

Seinäjoen alueseurakunta
06 418 4237

Nurmon kappeliseurakunta
06 418 4380 (Nurmon srk-koti),
06 418 4362 (Hyllykallion srk-koti)

Peräseinäjoen kappeliseurakunta
06 418 4418

Ylistaron kappeliseurakunta
06 418 4205

seinajoenseurakunta.fi/perhejuhlat

Jäädytetty vegaaninen mangokakku

(ks. pääkuva). Lähde: valio.fi

Pohja:
150 g keksejä
50 g kookosöljyä
Täyte:
3 prk (à 150 g) Valio Oddlygood mango
200 g kypsää banaania
200 g mangoa
Koristeluun:
200 g mangoa
100 g pensasmustikoita

Murskaa keksit. Sulata kookosöljy ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Soseuta Oddlygood, banaani ja mango. Kaada vuokaan ja peitä. Anna pakastua väh. 2 h. Ota vuoka huoneenlämpöön n. 1 h ennen tarjoilua, irrota reunus. Nosta tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa kohmeisena. Voit rakentaa tarjoilun myös valmiina annoksina.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset