Article image
Maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen toivoo, että Seinäjoen kaupungin lisääntynyt tonttitarjonta riittää tänä vuonna kaikille halukkaille rakentajille.
16.02.2019
Koti ja asuminen

Seinäjoella omakotitontteja tarjolla enemmän kuin vuosiin

Seinäjoen omakotitonttien tarjonta on kesälle 2019 parempi kuin pariin edelliseen vuoteen. Valtaosa 111 tontista tulee myyntiin tai vuokrattavaksi Karhuvuoresta, Niemistöstä, Pajuluomasta ja Kourasta.

Tänä päivänä Seinäjoen tonttikysynnässä välitontit jäävät helpoiten täyttämättä. Vastaavasti puiston reunat ja päätytontit ovat kaikkein suositumpia, kuten ovat olleet jo pitkään.

– On toki sellaisiakin asiakkaita, jotka ovat halunneet tontin, jossa on naapureita joka puolella turvallisuuden vuoksi.

– Nyt tuntuu, että monet arvostavat myös sitä, kun hiihtämään pääsee suoraan omalta tontilta tai sen läheisyydestä, Seinäjoen kaupungin maanmittausteknikko Leena Vartio-Laitinen sanoo.

Seinäjoella omakotitonteista suurin osa on vain ostettavissa. Noin 1 000 neliön tontti maksaa 30 000 euron molemmin puolin ja sillä on rakennusoikeutta 300 neliömetriä.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Tonttien neliöhinta on sekä Karhuvuoressa että Niemistössä 32 euroa neliöltä puistoon rajoittuneilla tontilla.

– Hieman halvempia välitontteja taisi olla vain viisi kappaletta.

Niemistön tontit ovat kooltaan isompia ja niiden hinta on sitten päälle 40 000 euroa.

– Hinta on tietysti kovempi tontin koon mukaisesti, mutta kyllä ne yksityisiin nähden ovat vielä edullisia.

Ainoastaan Kärjestä ja Pajuluomasta voi vuokrata tontin, jos ei halua tonttia heti omaksi, tai aikoo säästää rakentamisessa maan hankinnan kulut.

Viime vuonna sekä Karhuvuoren että Niemistön alueen kaikki tontit menivät varaustilaisuudessa ja molempiin jäi vielä yli kymmenen halukasta odottamaan varasijalle.

– Parina aiempana vuonna on ollut liian vähän tontteja ja nyt uskon, että kysyntä ja tarjonta vastaavat toisiaan, Vartio- Laitinen miettii.

Pajuluoma on asuinalue, johon rakentajat odottavat rakennuspaikkaa monia vuosia.

– Siellä on uusi hieno koulukeskus, päivähoito ja neuvola. Isot puistoalueet, hyvät yhteydet joka paikkaan ja isot ulkoilualueet ovat Pajuluoman suosion salaisuus.

  • Tanelinrannan Karhuvuoressa on 27 omakotitonttia ja yksi AP-tontti 8:lle asunnolle. Tontit ovat katujen Ryökämöinen, Pitkävilla ja Metsänukko varsilla.
  • Niemistössä Keikkoahteen jatkeella on 26 omakotitonttia ja yksi 11-asuntoinen AR. Tontit ovat katujen Keikkonotko, Auneksennotko, Saarennotko, Hautalannotko varsilla.
  • Pajuluomalla Ruukintien itäpuolella on 27 omakotitonttia. Tontit ovat katujen Eerikinpojankatu, Iisakinpojankatu ja Valentinpojankatu varsilla.
  • Kouran uudessa asemakaavassa Saarikoskentien varrella on viisi (n. 2000–3500 m²) omarantaista omakotitonttia ja 20 muuta omakotitonttia. Kunnallistekniikka rakennetaan alueelle 2020.
  • Halkosaaressa on kolme erillistonttia haettavana. Uitontie 94 ja Riihisaarentie 2 ja 2 a. Näille kunnallistekniikka on valmiina.
  • Nurmon Tepossa on yksi omakotitontti, Kankaantie 24, jolle on kunnallistekniikka valmiina.

Lue lisää Seinäjoen tonttitilanteesta Seinäjoen kaupungin sivuilta.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
omakotitalo rakentaminen tontti

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset