Article image
Syksyn värejä sisustuksessa ovat okrankeltainen ja hehkuva oranssi. Lukselin myyjä Minna Ristiharju järjesteli pöydän kattausta.
Kaupallinen yhteistyö

21.09.2019
Koti ja asuminen

Sisustamisen erikoisliikkeestä haetaan lämpöä ja väriä sisustukseen

Teksti: Tarja Riihimäki Kuvat: Matti Hautalahti

Sisustamisen erikoisliikkeestä haetaan syksyn pimetessä väriä ja lämpöä sisustukseen. Kauhajoella Luksel Oy:ssä sisustus- ja väritalossa valmistaudutaan syksyyn.

Luksel Oy:n johtaja, kauppias Rauno Ketola tuumi, että vuosien varrella sisustusalan valikoimaa on lisätty. Tuota aikaa on kunnioitettavat 30 vuotta, sillä yritys on perustettu 1989. Liike on toiminut koko ajan Kauhajoen keskustassa, Topeekan varrella ja se kuuluu kauppiaiden omistamaan Värisilmä-ketjuun.

Kun toiminta alkoi, tiloja oli noin 300 neliötä. Nyt ne ovat triplaantuneet, neliöitä on jo tuhat, ja tarjolla on laaja valikoima laadukkaita tuotteita ammattilaisten, rakentajien, remontoijien ja kodinsisustajien tarpeisiin.

Saman katon alla toimii Pentik, joka tuli Lukseliin kolmisen vuotta sitten, kun ryhdyttiin laajentamaan tarjolla olevaa tuotevalikoimaa. Siihen lisättiin kodin sisustamiseen ja lahjoiksi sopivaa valikoimaa. Pentik toimii shop-in-shop-periaatteella.

– Tämä oli Pentikin konseptissa ensimmäisiä Suomessa. Shop-in-shop-mallilla toimivia ei ollut kovin monia muita. Asiakkailta on saatu Pentikistä paljon myönteistä palautetta, kertoo Ketola.

laatat
Lukselissa on tarjolla kattava valikoima laattoja, joiden koot ovat myymäläpäällikkö Hannele Huhtalan mukaan kasvaneet. Nykyään suositaan rouheita pintoja.

Remontointi lisääntynyt

Nykyään remontointi ja sisustaminen merkitsevät liikevaihdosta paljon isompaa osuutta kuin alkuaikoina, sillä uudisrakentaminen on vähentynyt.

– Meidän päätuotteitamme ovat maalit, laatat, tapetit, matot ja muut kodin pintamateriaalit sekä eri työvaiheissa tarvittavat materiaalit. Kesällä ulkomaalauskausi on meille tärkeää aikaa, selvitti myymäläpäällikkö Hannele Huhtala.

Luksel Oy:ssä on muun muassa Laattapisteen ja Väritukun laattavalikoimaa.

– Laattamallistoissa on nykyään paljon sementtipintaa muistuttavia laattoja, toisaalta myös marmori on palaamassa suosioon. Lattioissa ja vaikkapa kylpyhuoneen seinissä voidaan käyttää laattoja, joissa on puujäljitelmä. Suosituin laattakoko on 20 kertaa 40.

Tapetteja on tarjolla monelta eri maahantuojalta ja valmistajalta.

– Asiakkaat selaavat tapettikirjoja ja niitä viedään kotiin. Netissä olevan sovelluksen avulla voi katsoa, miltä tapetti näyttäisi omalla seinällä.

Ulkomaalaukseen löytyy netissä myös sovellus, mutta käytännössä asiakas useinkin haluaa varmistaa talomaalin värin koepurkilla. Teknos ja Tikkurila ovat kotimaiset suurimmat yhteistyökumppanit. Nykyään suositaan myös vanhojen kalusteiden käsittelyä, johon on tarjolla kalkkimaalit, vahat ja öljyvahat.

Lattiapäällysteitä on Huhtalan mukaan kattava valikoima vinyylilankkua ja -mattoja, laminaatteja ja parketteja. Myös vinyylikorkin käyttö on lisääntynyt.

Luksel Oy:llä ovat isot varastot ja näin täytyykin olla, koska asiakkaita tulee laajalta alueelta, ja usein asiakas haluaa saada tavaraa heti mukaansa.

Lukselin kauppias Rauno Ketola kyykistyi syksyiseen sisustusnurkkaukseen.
Lukselin kauppias Rauno Ketola kyykistyi syksyiseen sisustusnurkkaukseen. Syksyllä halutaan kotiin värejä ja lämpöä. Lyhdyt kynttilöineen lisäävät tunnelmaa.

Vinkkejä tapettien valintaan

Syksy tuo uuden sesongin. Tämä näkyy erityisesti Pentikin osastolla. Kesän jälkeen saapuu koko ajan paljon uusia kankaita, tuotteita ja malleja.

Tapeteista maahantuojat lanseeraavat syksyllä uusia mallistoja ja samoin uusia laattamalleja, sanoi Huhtala.

Tapeteissa on siirrytty vaaleista sävyistä värikkäämpiin. Usein yhdelle seinälle laitetaan värikäs kuviollinen tehostetapetti ja muut seinät tapetoidaan tai maalataan hillitymmällä värillä. Varastosta löytyy tapetteja noin 70 eri mallia ja jos asiakkaan haluamaa mallia ei ole, se tilataan.
Lukselin väki on huomannut, että usein naiset ovat miehiä enemmän kiinnostuneita sisustamisesta.

– Naiset tuntevat hyvin sisustamisen trendit. Tämä helpottaa meidän toimintaamme, kun asiakkaat tietävät, mitä he haluavat, toteaa Huhtala.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.9/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kauhajoki laatat sisustaminen tapetit värit

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset