Article image
Vaasan Hartmanin sisustussuunnittelija Johanna Korpi esittelemässä erilaisia paneelivaihtoehtoja.
Kaupallinen yhteistyö

13.11.2019
Koti ja asuminen

Suuret laatat ovat nyt trendikkään valinta kylpyhuoneeseen

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Matti Hautalahti

Kylpyhuoneisiin laitetaan yhä useammin suuria seinälaattoja ja saunassa käytetään eri levyisiä paneeleita. Valaistuksella luodaan tunnelmaa molempiin tiloihin.

Sisustuksessa luonnollisuus on tällä hetkellä trendikästä ja se pätee myös kylpyhuoneeseen sekä saunaan.

– Kylpyhuoneissa käytetään paljon aidon kiven näköisiä laattoja sekä betonijäljitelmää, mutta myös pehmentäviä puupintoja. Paneeleissa on tällä hetkellä paljon eri vaihtoehtoja leveyksissä ja profiileissa, ja niitä voidaan käyttää sekä saunassa että kylpyhuoneessa, sanoo Hartman Vaasan sisustussuunnittelija Johanna Korpi.

– Suuret kontrastit eivät ole tällä hetkellä suosiossa, vaan enemmän käytetään pehmeitä ja harmonisia sävyjä, Korpi kertoo.

– Isot laatat ovat suosittuja, jolloin seinäpinnasta tulee yhtenäisempi. Isoilla laatoilla, valaistuksella ja näyttävillä suihkuilla ja hanoilla saadaan kylpyhuoneeseen spa -meininkiä.

Seinälaatoissa 30×60 cm on noussut suosituksi, mutta rohkeimmat laittavat jopa 120x240cm:n laattoja.

Johanna Korpi
Korpi esittelee kylpyhuoneen laattavaihtoehtoja, joita on saatavilla jopa 120×240 cm koossa.

– Pieneen tilaan voi laittaa myös isoa laattaa. Kun saumoja on vähemmän, tulee tilasta rauhallisempi, Korpi vinkkaa. Tällä hetkellä suositut kalibroidut, eli mittatarkat laatat mahdollistavat kapeammat saumat, mikä antaa kylpyhuoneeseen arvokkaamman vaikutelman.

Kylpyhuoneen lattiaan perinteinen ratkaisu on 10×10 cm laatta.

– Uudiskohteissa käytetään monesti linjakaivoja, jotka mahdollistavat isompien laattojen käytön myös lattiassa. Vaihtelua haluttaessa meillä on tarjota myös esimerkiksi kuusikulmaisia laattoja, joilla saadaan lattiaan aikaan näyttävän kuviointi.

– Silloin kannattaa seinälaataksi valita jotain vähäeleisempää, ettei kylpyhuoneeseen tule liikaa yksityiskohtia. Erilaisilla ladonnoilla voidaan myös leikkiä ja saada ilmettä, Korpi neuvoo.

Hartman kaakeleita
Vaasan Hartmanin laattavalikoima on monipuolinen ja laaja. Monia laattoja sekä muita tuotteita löytyy myös suoraan varastosta.

Epäsuora ja pehmeä valo

Kylpyhuoneesta ja saunasta halutaan tällä hetkellä yhtenäinen kokonaisuus ja usein tilojen välille valitaankin lasiseinä. Tällainen seinäratkaisu mahdollistaa valon kulun tilojen välillä.

– Kylpytiloissa käytetään paljon epäsuoraa valaistusta, joka tarjoaa tasaisen ja pehmeän valon, Korpi sanoo.

On myös hyvä muistaa, että valaistus on mietittävä jo kylpytilojen suunnitteluvaiheessa.

Klassisuus varma valinta

Kylpyhuone ja sauna remontoidaan tavallisesti noin 10-20 vuoden välein, joten klassisuus ja ajattomuus ovat aina hyvä ja varma valinta.

–Monet kysyvät millaiset trendit ovat nyt suosittuja, mutta tärkeintä on valita sellainen tyyli, josta itse pitää.

Sisutussuunnittelijan tehtävänä on kuunnella asiakasta ja toteuttaa ratkaisuja hänen toiveidensa mukaan, mutta myös tarjota erilaisia vaihtoehtoja.

– Jos asiakkaalla on esimerkiksi jokin seinälaatta, minkä hän ehdottomasti haluaa, sen ympärille on helppo lähteä rakentamaan kokonaisuutta. Usein asiakkaat myös tulevat myymälään mukanaan kuva mieleisestään tyylistä, mikä auttaa suunnittelijan työtä, Korpi kertoo.

Hartman laattoja
Hartman kiukaat

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kylpyhuone laatat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset