Article image
Avarat ja vaaleat sisätilat ovat suosiossa nykyaikaisissa omakotitaloissa.
Kaupallinen yhteistyö

09.03.2019
Koti ja asuminen

Talonrakentamisessa kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen

Teksti: Outi Rantala Kuvat: Outi Rantala ja T. Tuuma Oy/Milla Korpela

Talonrakentamisen eri vaiheissa tarvitaan ammattitaitoisia tekijöitä. Rakentamisprojektin johtaminen vaatii ennakointia ja eri työvaiheiden tuntemusta eli palvelua, jota pätevä rakennusliike parhaimmillaan tarjoaa.

Oman kodin rakentaminen on monelle suuri unelma, jonka toteuttamiseksi useimmat rakennusprojektiin ryhtyvät kaipaavat ammattilaisen apua. Avuntarve vaihtelee kodinrakentajan omien taitojen mukaan. Alussa on tärkeää kartoittaa asiakkaan tarve ja lähteä siitä eteenpäin.

– Tällä hetkellä kysytään aiempaa enemmän muuttovalmista omakotitaloa. Asiakas saa meiltä apua koko projektin ajaksi niin halutessaan, Rakennusliike T. Tuuma Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Haapoja sanoo.

Huolellisuus edellä

Talon voi teettää talopakettina, sisustusvalmiina tai muuttovalmiina. Haapoja muistuttaa, että tiukkaa muuttopäivää tärkeämpää on tehdä talosta kunnollinen.

– Olemme huolellisia ja tämä on kunnia-asia. Turhaan ei vitkutella ja teemme kaiken mieluummin laadukkaasti kuin käytämme oikoteitä. Esimerkiksi betonilattian kosteus pitää olla riittävän alhainen ennen kuin lähdetään vesieristyksiin ja pinnoituksiin.

Ammattirakentajilta syntyy hyvää jälkeä, olipa materiaalina kivi tai puu.

T. Tuumalla on kokemusta erilaisista taloista ja materiaaleista.

– Edustuksiamme ovat Honka-hirsitalot, Omatalojen suurelementit, Jämerä-kivitalot sekä ulkorakennuspuolella Kymppitallit.

Omat kirvesmiehet

Yrityksen 12 kirvesmiestä työskentelevät usein pareittain eri kohteissa Seinäjoella ja ympäryskunnissa. Omakotitalojen lisäksi rakennetaan vapaa-ajan kohteita.

– Kirvesmiehet käyvät välillä tekemässä pystytyksiä myös kauempana. Pystytykset vesikattoasennuksineen tehdään noin kahdessa viikossa riippuen kohteen koosta.

Työn koordinoinnista ja tavaranhankinnasta vastaava rakennusinsinööri Juho Pussinen työskentelee uudessa valoisassa toimistossa Kalevankadulla. Pussinen on myös paljon liikenteessä, sillä tehtäviin kuuluu työmaiden valvonta.

– Suunnittelen työlistat, joista jokainen työntekijä voi nähdä, mitä on työn alla ja missä kukin menee. Tämä on selkeyttänyt toimintaa ja lisännyt työtyytyväisyyttä, Pussinen arvioi.

Toimistossa tapaa myös yrittäjän puolison Mari Haapojan, joka huolehtii taloushallinnosta ja juoksevista asioista. Tuomo Haapoja vastaa myynnistä, asiakasneuvotteluista ja tarjousten laatimisesta.

Hirsi on suosiossa

Rakennusliike T. Tuuma Oy on perustettu vuonna 2008. Ennen tätä Haapoja työskenteli rautakaupassa talomyyjänä ja hankki käytännön rakentamiskokemusta omakotitalotyömailla.

Hongan painumaton hirsi mahdollistaa tasanousun, nollanurkan ja myös pienet peitelistat, koska tällöin ei tarvitse jättää painuntavaroja.
Hongan painumaton hirsi mahdollistaa tasanousun, nollanurkan ja myös pienet peitelistat, koska tällöin ei tarvitse jättää painuntavaroja.

Kaikki materiaalit ja rakennustavat vaativat osaamista, jota yrityksen työntekijöiltä löytyy. Ekologisuus, muovittomuus ja rakenteiden hengittävyys vetoavat kodinrakentajiin, mikä on lisännyt hirsitalojen suosiota.

Hirsirakentamisen suosio on kasvanut viime vuosina.

– Hirsirakentamisen kysyntä on kasvanut viime vuosina. Honka tarjoaa viidentoista vuoden kokemuksella painumatonta hirttä, mikä helpottaa rakentamista ja mahdollistaa modernit yksityiskohdat ja ulkomuodon.

Ammattirakentajien työtä arvostetaan ja tarvitaan. Yritys toteuttaa noin kymmenen muuttovalmiin projektin lisäksi pystytyksiä ja remontteja.

– Kysyntää on yhä enemmän sille, että talo tehdään kokonaan valmiiksi. T. Tuuma tarjoaa asiakkaalle koko rakennusprosessin alusta loppuun, maatöistä viimeiseen listaan saakka. On tärkeää, että asiakas saa tarvitsemansa palvelun yhdestä osoitteesta.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
omakotitalo rakentaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset