Article image
16.02.2019
Koti ja asuminen

Viisi vinkkiä rakentamiseen

Vinkit: Ville Ikonen ja Harri Puhakainen
Kuva: Pixabay

Ota talteen viisi vinkkiä rakentamiseen ja rakennuslupa-asiointiin.

  1. Varaa lupaprosessiin ja tarvittavien paperien ja liitteiden sekä niiden kopioimiseen ylimääräistä aikaa. Omakotitalon rakennuslupahakemus on kokoelma papereita, joista useimmilla rakentajilla joku tarvittava liite puuttuu tai niitä pitää muuten täydentää.
  2. Käytä ammattilaisia rakennuslupakuvien ja rakennustapaselvitysten tekemisessä. Prosessi on niin täynnä yksityiskohtia, että työkseen sitä tekevät osaavat täyttää kaikki osiot varmasti oikein.
  3. Jos rakentajina on perhe, pitää muistaa, että aikaa perheen yhdessäoloon ei paljon ole. Pienistäkin asioista voi väsyneenä ja stressaantuneena tulla kunnon riitoja ja välienselvittelyjä.
  4. Yritä varautua mielessäsi siihen, että rakentamisen eri vaiheissa aikataulut pettävät varsin usein. Kesäsesonkina kaikki rakentajat haluavat samoja materiaaleja ja palveluita samaan aikaan, mikä ruuhkauttaa urakoitsijat.
  5. Jos työssäsi on jossakin välissä rauhallisempi sesonki, silloin rakentaminen sopisi paremmin. Ota lomaa, palkatonta vapaata tai tee lyhyempiä työviikkoja rakentamisen aikana.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
rakennuslupa rakentaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset