Article image
Ilkka trainee -ohjelma on ylittänyt odotukseni. Kuva: Matti Hautalahti
18.03.2022
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Ilkka trainee -ohjelman monipuolisuus on yllättänyt minut

Saara Tuomela
5/5 - (11 votes)

Ilkka trainee -ohjelma etenee kovaa vauhtia, ja nyt onkin saavutettu sen puoliväli. Tähän mennessä trainee-ohjelman monipuolisuus on yllättänyt minut positiivisesti.

Ilkka trainee -ohjelman alussa odotukseni olivat korkealla, mutta ne ovat todellakin täyttyneet ja jopa ylittyneet. Minulle on luotettu alusta alkaen vastuullisia työtehtäviä, mikä on edesauttanut nopeaa oppimistani ja kehittymistäni. Nyt haluankin kertoa, mitä kaikkea olen saanut kokea tähän mennessä.

Ensimmäinen juttuni Ilkka-Pohjalaisen teemaliitteessä

Kirjoittamani juttu työterveyspsykologi Mari Kalliolahti-Ojan haastattelusta julkaistiin helmikuussa Ilkka-Pohjalaisen teemaliitteessä.

Kirjoittamani juttu Ilkka-Pohjalaisen sivulla.

Tuo oli ensimmäinen juttuni, joka pääsi sanomalehden sivuille. Oli hauskaa nähdä lehdessä oma kirjoitukseni muiden joukossa. Sukulaisenikin olivat heti huomanneet jutun ja tulivat siitä kertomaan minulle. Tuon lehden aion kyllä säilyttää muistona.

Juttu julkaistiin myös Pointissa. Tästä pääset lukemaan sen:

Uuden trainee-ohjelman markkinointi

Olen päässyt myös osallistumaan syksyllä alkavan uuden trainee-ohjelman markkinointiin. Minä ja muut traineet olemme suunnitelleet uuden ohjelman markkinointia yhteistyössä Ilkan markkinointitiimin kanssa.

Pääsemme myös toteuttamaan suunnitelmiamme. Järjestimme esimerkiksi kuvauspäivän, jossa valokuvaajamme Matti Hautalahti otti meistä kuvia markkinointimateriaaleja varten.

Markkinointimateriaalien kuvaukset pidettiin Seinäjoella Foto-Forman studiotiloissa.

On ollut mahtavaa päästä tekemään trainee-ohjelman aikana myös markkinointia näin kolmannen vuoden markkinointiopiskelijana. Tämä on hyvä esimerkki trainee-ohjelman monista eri mahdollisuuksista sekä ohjelman monipuolisuudesta.  

I-Printin yritysvierailu

Trainee-ohjelman alussa saimme kattavan perehdytyksen Ilkan suuren konsernin toiminnasta. Tutustuimme muun muassa Ilkan tytäryhtiöiden toimintaan etäyritysvierailujen kautta. Nyt yritysvierailut saivat jatkoa I-Printin vierailulla. Pääsimme kuulemaan I-Printin monipuolisesta toiminnasta, ja saimme myös nähdä omin silmin painoprosessin eri vaiheita tehdaskierroksen merkeissä.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Vierailu oli mielestäni mielenkiintoinen, ja oli hienoa päästä fyysisesti paikan päälle etävierailujen jälkeen. Saimme jälleen kerran kokea Ilkan moninaisuuden ja suuruuden tytäryhtiön toimintaan perehtymällä.

Minä, Joona Heimlander, Iina Kokko sekä Iida Kulhua kävimme tutustumassa I-Printin toimintaan.

Pulkkamäkiretki jutunteon merkeissä

Pääsin tekemään Pointtiin juttua Vaasan pulkkamäistä laskiaisen aikoihin. Kävin kiertämässä pulkkamäestä toiseen ja haastattelin vauhdin hurmasta nauttivia pulkkailijoita.

Kävin katsastamassa Ristinummen hiekkamonttujen pulkkamäen huipun. Pulkkamäki on saanut Vaasan hurjimman pulkkamäen maineen.

On ollut hauskaa huomata työtehtävieni olevan todella vaihtelevia – yhtäkkiä saattaa löytää itsensä pulkkamäkiretkeltä, ja seuraavana päivänä onkin jo taas aivan uudet kuviot.

Tästä pääset lukemaan pulkkamäkijutun, mikäli sinua kiinnostaa pulkkamäkiretkeni tuotos:

Luotain-koulutus

Trainee-ohjelmaan kuuluu myös Luotain Consulting Oy:n luotsaama koulutusohjelma Liiketoiminnan ja työn kehittäminen. Koulutus on suunnattu traineille, mutta muutkin Ilkkalaiset ovat tervetulleita osallistumaan oppimiseen.

Koulutuspäiviä on pitkin kevättä tasaisin aikavälein. Olemme saaneet oppeja muun muassa liiketoimintaosaamisesta, asiakaskeskeisestä toiminnasta ja arvostavasta työyhteisöstä. Loppukevään koulutusteemoina ovat systemaattinen jatkuva kehittäminen, palveluiden kehittäminen ketterästi sekä työhyvinvointi.

Luotaimen koulutusohjelmassa olemme käsitelleet muun muassa brändin rakentumista ja sen kehittämistä.

Koulutuspäivät koostuvat luennoinnista sekä ryhmätöistä ja -keskusteluista. Saamme lisäksi aina seuraavaa koulutuspäivää varten ennakkotehtävän, jonka tarkoituksena on johdattaa meidät seuraavan koulutuspäivän teemaan.

Mielestäni itseään ei voi milloinkaan kehittää liikaa, joten kaikki uudet opit ovat itselleni aina tervetulleita. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta saada työkokemuksen ohella myös ammattilaisten luotaamaa koulutusta.

Ilkka trainee -ohjelma on antanut minulle tähän mennessä hurjan paljon. Olen saanut kunnian oppia alan ammattilaisilta ja olenkin ottanut siitä kaiken irti. Oppimiseni on ollut nopeaa ja aion myös jatkaa kehittymistäni vähintään yhtä nopeaan tahtiin. Motivaationi sekä innostukseni tätä työtä kohtaan ovat tällä hetkellä huipuissaan!

Saara Tuomela
Tuottajatrainee

https://ilkka-yhtyma.fi/tyopaikat/hae-ilkka-traineeksi/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (11 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset