Article image
Tommi Kamppinen, Ville Piri, Sirpa Kallio, Erkki Rintala ja Jan-Erik Hagfors haastavat kaikki lukijat Heartful Härmä, Sydämellinen Härmä -hyväntekeväisyysgolftapahtumaan.
16.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Sydämellinen Härmä haastaa tekemään hyvää golfaamalla

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Heartful Härmä, eli Sydämellinen Härmä on uusi hyväntekeväisyysgolftapahtuma, jossa pelaajat pääsevät testaamaan Härmä Golfin heinäkuussa 12-väyläiseksi laajenevaa golf-kenttää.

Heartful Härmä -hyväntekeväisyysgolfkilpailu järjestetään elokuun viimeisenä perjantaina 26.8. Härmän Kylpylän yhteydessä sijaitsevalla Härmä Golfin golfkentällä. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Härmä Golf & Academy ryHärmän Kylpylä sekä Järjestöklinikka-hanke. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut Petra Olli.

Tapahtumaan haastetaan mukaan niin yrityksiä, järjestöjä, yhdistyksiä kuin muitakin toimijoita. Ensimmäiset yritykset ovat jo ilmoittautuneet mukaan ja he vierittävät puolestaan kutsupalloa eteenpäin ja haastavat mukaan uusia joukkueita.

– Härmän Kylpylä on tykypäivien kautta tuttu paikka monille yrityksille ja yhdistyksille ja uudistuvaan golfkenttään tutustuminen voi olla monen suunnitelmissa. Ja onhan tässä maakunnan matkailullekin näkökulma, vieraat näkevät kuinka lähellä PowerParkit ja muut lähialueen matkailukohteet ovat, Tommi Kamppinen Järjestöklinikalta kertoo.

Tommi Kamppinen
Kauhavalaislähtöinen Tommi Kamppinen innostui golfista aktiivijääkiekkoilijauransa jälkeen.

Kamppinen toimii hanketyöntekijänä kolmivuotisessa Järjestöklinikka-hankkeessa. Kauhavalta kotoisin olevana Härmä Golf on Kamppisen kotikenttä, mistä hänen innostuksensa golfin pariin on lähtenyt.

– Mutta ei tällaista tapahtumaa yksin pystyisi järjestää. Meillä on hyvä ja tiivis työryhmä, jolla tätä tehdään yhdessä kylpylän ja golfseuran kanssa, Kamppinen kertoo.

Eemeli Ylitalo lämmitteli kuvausiltaan osunutta Tbox -kisaa varten. Tbox Kauhava on uusi toimija Härmän Kylpylän yhteydestä löytyvältä Anssin Jussin Areenalta. Huipputason golfsimulaattorin lisäksi Tboksissa voi treenata vaikkapa minigolfia, pelata Playstation-pelejä tai katsoa elokuvia. Tila on vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksiin ja siellä onkin järjestetty jo monet ikimuistoiset syntymäpäivät.

Yhteistyötä yritysten kanssa

Järjestöklinikan osuus on järjestökulman tuominen mukaan tapahtumaan. Järjestöklinikka-hankkeessa on kyseessä kolmen maakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yhteishanke, jonka tavoitteena on tukea ja vahvistaa alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Hankkeella pyritään mm. vahvistamaan yhdistysten ja yritysten yhteistyötä.

– Urheiluseurat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä yritysten kanssa, mutta muiden toimijoiden kanssa se on vielä aika aluillaan. Mahdollisuuksia olisi kuitenkin monia, meidän järjestömme voisivat esimerkiksi kouluttaa kaupan alan toimijoita, kuinka kohdata näkövammainen asiakas, Kamppinen sanoo.

Järjestömarkkinat yhdistysten oma messutapahtuma

Heartful Härmä -tapahtuman yhteydessä järjestetäänkin Järjestömarkkinat, jossa paikalliset yhdistykset ja seurat pääsevät esittelemään toimintaansa kukin omilla osastoillaan.

– Se on mukava tapahtuma, missä saadaan kaikille toimijoille kasvoja, kuka toimii missäkin. Parhaimmassa tapauksessa verkostoitumisen lisäksi yhdistykset löytävät myös uusia jäseniä mukaan toimintaansa, Kamppinen kuvailee.

Järjestömarkkinat järjestettiin viimeksi Kauhavalla vuonna 2019. Silloin paikalla oli 70 eri yhdistystä ja seuraa esittelemässä toimintaansa.

– Toivotaan että nytkin paikalliset yhdistykset ja seurat lähtevät kaikki mukaan, Kamppinen toivoo.

Tuotto yhdistysten, junioritoiminnan ja Ukrainan pakolaisten hyväksi

Heartful Härmä -hyväntekeväisyysgolfia pääsee pelaamaan 48 joukkuetta. Tapahtuman tuotto ohjataan mukana olevien kolmen maakunnan sosiaali- ja terveysalan yhdistysten, Härmä Golf & Academy ry:n junioritoiminnan sekä maakuntiin tulleiden Ukrainan pakolaisten tukemiseen.

– Tapahtuman ruokakulut ja muut kustannukset hoidetaan ensin, mutta alustavien laskelmien mukaan myös hyväntekeväisyyteen jäävä summa on ihan merkittävä. Jaettavaa jää, Kamppinen lupaa.

Yhdistyksille jaettava tuotto lahjoitetaan järjestökeskuksiin, joista järjestöt voivat sitten hakea toimintatukea. Järjestöklinikka-hankkeessa mukana olevia järjestökeskuksia ovat Järjestötalo Seinäjoelta, Pohjanmaan yhdistykset ry Vaasasta ja Kosti ry Kokkolasta.

Härmän Kylpylässä voi testata myös frisbeegolfia. Kuva: Matti Hautalahti.

Tule mukaan tekemään hyvää

Hyväntekeväisyyteen voi osallistua erilaisilla näkyvyyspaketeilla tai ilmoittamalla oma joukkue mukaan kilpailuun. Pelimuotona toimii kahden hengen scramble lyöntipelinä. Kyseessä on virallinen kilpailu, joten kaikilta pelaajilta tulee löytyä green card.

Ohjelmassa on luvassa myös erikoiskilpailuja kuten pisin avaus ja lähemmäs lippua. Nälkäisenä ei kentälle tarvitse lähteä, sillä kilpailu aloitetaan yhteisellä brunssilla ja päätetään juhlalliseen päivälliseen Härmä Golfin tiloissa, Anssin Jussin Areenalla.

Tapahtuma on avoin yleisölle ja golfkentän harjoitusalueella päivystää ohjaaja, joka tutustuttaa kaikkia halukkaita golfin saloihin. Kylpylän pihamaalta löytyy lisäksi frisbeegolfrata ja lapsille iso leikkialue. 

Lisätietoa tapahtumasta: www.heartfulharma.fi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset