Article image
Kuortaneen urheiluopiston I-Mediat Areena toimii jalkapalloilijoiden talviharjoituspaikkana.
Kaupallinen yhteistyö

13.02.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Jalkapallolukiossa voi yhdistää ammattimaisen harjoittelun opiskeluun

Teksti: Lari Paski
Kuvat: Kuortaneen urheiluopisto

Huippujalkapalloilijaksi tuleminen vaatii kovaa harjoittelua sekä määrätietoista valmentautumista jo varhain. Koulutuksella on osa myös huippu-urheilijan elämässä ja se helpottaa työelämään siirtymistä jalkapallouran jälkeen.

Monesti ammattimainen harjoittelu ja opiskelu on vaikea yhdistää toimivasti. Suurimmalla osalla menestyneistä jalkapalloilijoista onkin taustaa urheilukouluista ja -lukioista tai maailman jalkapalloakatemioista. Näissä koulutus hoidetaan valmennuksen ohessa ja niihin sopeutuvien aikataulujen mukaan.

– Jalkapallo on lajina maailman suurimpia ja vaikeimpia lyödä itsensä läpi. Jos samalla haluaa opiskella ja kehittää itseään ihmisenä, vaaditaan oikeaoppista harjoittelua, opiskelua, lepoa ja palautumista. Ilman hyvin suunniteltuja järjestelyitä, se ei ole mahdollista tarpeeksi hyvällä tasolla, sanoo SJK Akatemian pelaajakehityksestä vastaava Brian Page.

Jalkapallolukio aloitti syksyllä 2018

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutui SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena, ja se starttasi 2018 syksyllä. Jalkapallolukio ja sen toiminnasta vastaava SJK Akatemia tarjoavat kansainväliseen malliin nuorille pelaajille paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Seinäjoella OmaSp Stadion ja sen vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneen Urheiluopiston keväällä 2019 valmistunut ensiluokkainen jalkapallohalli I-Mediat Areena takaavat, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet, joita muilla seuroilla ei tällä hetkellä Suomessa ole. Koko SJK:n valmennusryhmä tukee akatemiatoiminnan valmennusta ja luo siten pelaajille entistä paremman mahdollisuuden edetä aina Veikkausliigajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle.

– Tiedämme, että ympäri maailmaa on lahjakkuuksia, jotka keskittyvät vain jalkapalloon. Mutta SJK Akatemiassa lähdemme siitä, että haluamme valmistaa pelaajia myös elämään. Haluamme kasvattaa hyviä ihmisiä ja uskomme, että kun olet hyvä persoona, olet parempi myös jalkapalloammattilaisena. sanoo Page.

Brian Page
Brian Page vastaa SJK Akatemian pelaajakehityksestä.

– Haluamme myös, että pelaajilla on mahdollisuus taata itselleen tulevaisuus jalkapallon ulkopuolella. Ymmärrämme hyvin, että jalkapallomaailma voi olla julma ja siihen kuuluu loukkaantumiset ja ikävätkin yllätykset. Siksi on tärkeää, että pelaajilla on turvaverkko myös jalkapallon ulkopuolella. Sen tulee olla heille mahdollisuus ja tuki, jos asiat eivät menekään jalkapallomaailmassa kuten he olivat suunnitelleet, Page jatkaa.

Urheluopiston palvelut tukena

Koulutus tapahtuu Kuortaneen Urheiluopiston yhteydessä, Kuortaneen Urheilulukiossa, missä opiskelijat asuvat kampusalueella tai sen välittömässä läheisyydessä. He opiskelevat ja harjoittelevat yhdessä SJK:n sekä Kuortaneen Urheiluopiston valmentajien alaisuudessa. Urheiluopisto tarjoaa valmennus ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa, sillä Kuortaneen Urheiluopisto on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista.

Haluamme mukaan Suomen parhaat pelaajakyvyt. Mutta erityisen tärkeää on saada pelaajat, joilla on oikea asenne harjoitteluun ja jalkapalloon.

– Olemme siinä onnekkaita, että pystymme tarjoamaan tämän mahdollisuuden heille. Pystymme tarjoamaan harjoitukset, fasiliteetit sekä pelaajapolun, jonka kautta he voivat kehittyä pelaajina niin pitkälle kuin he vain itse haluavat, Page sanoo.

Kuortaneen Urheiluopiston I-Mediat Areena toimii jalkapalloilijoiden talviharjoittelupaikkana.

– Haluamme mukaan Suomen parhaat pelaajakyvyt. Mutta erityisen tärkeää on saada pelaajat, joilla on oikea asenne harjoitteluun ja jalkapalloon. Eli luonnollisen pelillisen lahjakkuuden lisäksi, haluamme hyviä ihmisiä, joilla on halu kehittyä, Page päättää.

Jalkapallolukio on mukana normaalissa yhteishaussa ja yhteishaku alkaa tänä vuonna 18. helmikuuta ja päättyy 10. maaliskuuta. Osa opiskelijoista tekee SJK:n kanssa sopimuksen ja SJK kustantaa opiskelun sekä asumisen. Jalkapallolukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lue lisää Jalkapallolukiosta SJK:n nettisivuilta: www.SJK.fi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
opiskelu urheilu

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset