Article image
PRP tarjoaa tuotteisiinsa pitkiä, jopa 25 vuoden takuuaikoja.
Kaupallinen yhteistyö

12.10.2019
Koti ja asuminen

Kattoremontin suunnitteluun kannattaa uhrata aikaa

Teksti: Jaakko Jokela ja BSTR
Kuvat: PRP

Kattoremonttia ei kannata tehdä hätäillen, vaan suunnitteluun on hyvä varata aikaa.

Kattoremontin lopputulos on yleensä parempi, mikäli suunnitteluun on varattu tarpeeksi aikaa. Kattoremonttia siis kannattaa suunnitella jo ennen kuin katto alkaa vuotamaan tai rapistumaan.

– Kun asiakas ottaa jo tässä vaiheessa ammattilaisen mukaan, se selkeyttää suunnittelua ja varmistaa kustannustehokkaan lopputuloksen. Ensimmäisessä vaiheessa on syytä arvioida myös runkorakenteiden kunto, neuvoo Pohjanmaan Rakennuspelti Oy:n eli PRP:n kuluttajamyynnistä vastaava Juha Ahl.

Kun kattoremontti toteutetaan, niin samalla voidaan esimerkiksi lisätä lämmöneristettä välipohjaan, joka parantaa talon energiatehokkuutta.

– Varsinaisessa kattoremontissa on parasta, että kaikki vanhat rakenteet puretaan ja uuden katon rakentaminen alkaa aluskatteesta. Sen jälkeen edetään suunnitelmallisesti turvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien asennukseen. Joissakin tapauksissa vanhoja rakenteita voidaan hyödyntää ja säilyttää uuden katon alla, mutta tämä vaatii aina tapauskohtaisen arvioinnin ja huolellisen suunnittelun, Ahl kertoo.

Kattorakenteet
Kattoremontissa on parasta,että kaikki vanhat rakenteet puretaan ja uuden katon rakentaminen aloitetaan aluskatteesta.

Pitkä kokemus

PRP:llä on kokemusta kattoremonteista ja julkisivujen näyttävistä sekä toimivista ratkaisuista jo neljältä vuosikymmeneltä. Yrityksessä työskentelee yli sata ammattilaista ja toimintaa on viidellä paikkakunnalla. Seinäjoen ja Vaasan lisäksi PRP:llä on toimistot Tampereella, Porissa ja Porvoossa.

– Kotiseudulla Etelä-Pohjanmaalla teemme edelleen paljon perinteisiä kattoremontteja, katonkorotuksia ja taloyhtiöiden remontteja. Ne suunnitellaan yhdessä alusta lähtien. Tarvittaessa autamme asiakasta myös lupakuvien ja rakennekuvien hankinnassa, liiketoimintajohtaja Ossi Viljanen kertoo.

Kattoremonteissa ja katonkorotuksissa yritys palvelee kuluttaja- ja taloyhtiöasiakkaita Seinäjoen ja Vaasan ympäristössä. Molemmissa kaupungeissa on omat yksikkönsä ja henkilökunta.

Kattoturvatuotteet
Kattoturvatuotteet ja sadevesien poisto ovat Suomen säissä välttämättömiä katon lisäosia.

Hyvät takuut

PRP suunnittelee, valmistaa ja asentaa, jolloin asiakas tietää jo tarjousvaiheessa mitä on ostamassa ja työn etenemisen seuraaminen on asiakkaalle helpompaa.

– Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä meidän tuotteidemme pitkiin, 25 vuoden takuuaikoihin. Kuluttaja-asiakkaiden turvana ovat myös pitkät asennustakuut, jolloin ostaminen on turvallista ja tuottaa lisäarvoa myös asunnon mahdollisessa myyntitilanteessa, Viljanen korostaa.

Vinkit kattoremonttiin

  • Kilpailuta ja valitse urakoitsija huolellisesti
  • Käytä aikaa suunnitteluun
  • Valitse materiaalit ja tutustu takuuaikoihin
  • Muista turvatuotteet ja sadevesien poisto
  • Älä tee päätöstä kiireessä tai painostuksen alla

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kattoremontti

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset