Article image
Valtatie 19 varrella kannattaa hidastaa Kauhavan kohdalla hyvissä ajoin. Jos etsit persoonallista lounaspaikkaa tai haluat kahvin kanssa itse leivottua pullaa, kannattaa pistäytyä Kahvila Pelipaikassa. Pihasta löytyy myös jäätelökioski.
03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Lukijoiden kesäkahvilavinkit

Pyysimme lukijoitamme vinkkaamaan meille suosikkikesäkahviloistaan. Ja onneksi kysyimme, listalle tuli useampikin hieno kohde, jota emme välttämättä itse olisi löytäneet. Kiitos kaikille vastanneille!

Paalijärven tanssilavan kesäkahvila. Avoinna keskiviikkoiltaisin. Paikkana Paalijärven tanssilava on hieno ja kätkee sisälleen upean historian. Tanssilava on ollut myös monien kesähäiden viettopaikka.

Paalijärven tanssilavan kesäkahvila Alajärvellä.

Kriikun Myllykaffila Ylistarossa Kirkonsillan kupeessa, lähellä historiallisten tapahtumien (1918) keskuspaikkoja. Tunnelmallinen sisustus, ikkunoista näkymät joelle, hyvät leivonnaiset. Erityisesti pidän vanhoista kahvikupeista, joista kahvikin maistuu erityiseltä.

Kriikun Myllykaffilasta mainittiin myös: Heinäkuussa suosittu myllyn kesäpäivä muuripohjalettujen kera sekä myllynäytöksellä. Elokuulla lohikeittopäiviä. Koskisaunan vuokraus tilauksesta porekylvyllä. Suosittu juhlapaikka perhejuhlille ja tapaamisiin. Idyllinen terassi kosken kohinassa.

Kriikun myllykaffila
Kriikun Myllykaffila Ylistarossa.

Hanna-Tädissä on maukkaita ja taidokkaita kakkuja ja leivoksia, itse tekevät. Pieni, intiimi kahvila Kauhavan keskustassa. Voi tilata kesän juhliin herkkuja.

Kesäkahvila Suutari Isojoella. Ihana idyllinen maalaismiljöö ja herkut sen mukaiset.

Merinäköalalla: Bernys ja Arken Raippaluodossa. Nabben Maksamaalla ja Kaffetupa Oravaisissa.

Oravaisten Kaffestuga / Kahvitupa on mukava taukopaikka meren rannalla. Täältä saa kahvin ja leivonnaisten lisäksi myös hyvää ruokaa, jota mahtuu syömään väljästi niin sisällä kuin pihaterassillakin.

Cafe Olivia Brudsund, Vöyri. Idyllinen saaristokahvila luonnon helmassa. Veneellä pääsee perille asti ja hiekkarannalla voi myös uida.

Kuortaneen kirkkorannan kahvila. Kaunis paikka ja todella hyvä uimaranta vieressä. Aina mukava palvelu kahvilassa ja hienoa kun nuoret työllistyvät.

Jannen Saluuna. Ainoa aidosti saaressa oleva ravintola ilman kunnallisia tai valtiollisia yhteyksiä. Ainutlaatuista koko Suomen mittakaavassa. Keskellä Vaasan saaristoa saunatilat, kokoustilat ja ravintola. Risteilyjä järjestävät myös veneettömille keskikesällä ja ryhmille koska vain.

Cafe Kanttorila Vähänkyrön keskustassa – Savilahden vanhan kansakoulun pihassa. Miljöö on historiallisen viihtyisä Vähänkyrön kirkon, vanhan koulurakennuksen, vanhan kanttorilan ja pläkkyrimuseon liepeillä. Ulkona kelpaa istua kahvilan eteen pystytettyjen pöytien ääressä. Ystävällinen henkilökunta, hyvät tarjottavat, sekä erikoisuutena kahvilasta saa ostaa paikallisten pläkkyrien tuotteita. Hyvää ja kiiretöntä kesätekemistä ihan jokaiselle.

Tervajoella ihana vesitornikahvila aseman lähellä.

Tuuralan kyläkaffila vanhassa aittamakasiinissa Kyrönjoen varralla. Kyläkahvilaa pyörittävät paikalliset nuoret. Mukavan mutkareitin varrella vaikka moottoripyöräilijöille. Kiva terassi joen rannassa ja pihassa lampaita.

Lukijamme tunnelmallisia kuvia Tuuralan Kyläkaffilan pihapiiristä.

Kotiseututalo Keskikankaan kesäkahvila Ylihärmän Kankaankylässä. Hieno vanha pohjalaistalo pihapiireineen vie mukavasti ajassa taaksepäin. Tuvan viileydessä on mukava kahvitella kuumanakin kesäpäivänä. Kesäkahvila on avoinna juhannuksen jälkeen neljänä keskiviikkoiltana klo 18-20.

Kesäillan tunnelmissa -konsertti 30.6. klo 18 alkaen. Esiintyjinä Katariina Koivusalo ja Hyvät Häjyt. Säestäjänä Eija Korpi. Sunnuntaina 1.8. klo 15 kotiseututalolla järjestetään pihaseurat. Tarjoilu klo 14 alkaen.

Viime kesänä Kotiseututalo Keskikankaan pihaseuroissa esiintyneet Hyvät Häjyt on mahdollista nähdä jälleen 30.6. järjestettävässä Kesäillan tunnelmissa -konsertissa.

Mallan Makeat kakkukahvila Ilmajoen keskustassa. Viihtyisä ja ihana lämmin palvelu. Tarjolla hyviä makoisia ja suolaisia sekä jäätelöä.

Vanha Pappila Hetki Ähtärissä. On kyllä auki talvellakin eli ei varsinainen kesäkahvila, mutta pihapiiri on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä. Täältä saa alueen parhaat kakut ja sekä suolaiset että makeat vohvelit.

Annen taidekahvila Karvialla. Aivan ihana miljöö, jossa hyvin kuluu koko päivä kierrellen ja katsellen Annen taidetta ja maisemaa. Lisäksi ihanan iso sokerimunkki ja muut herkut.

Anne Mattilan taidekahvilaa suositteli moni lukija, joten nostimme senkin tähän, vaikka se nippa nappa Satakunnan puolelle meneekin.

Ylistarossa Wanha markki jossa on eläkkeellä olevia kotieläimiä. Löytyy niin lapsille kuin aikuisille katseltavaa. On myös myymälä jossa vaatteita ja erilaisia tuliaisia kotiin ja ystäville viemisiksi. Sekä tietenkin kahvio. Jäätelöä saa myös. Joka kesäinen käyntipaikka kesälomalaisten kanssa. Avoinna kesäaikaan.

Skorpan Pietarsaaressa. Hyvät pulla ja leipää voi ostaa kotiin. Oma jäätelö ja kiva vihreä pihapiiri Skatan laidalla.

Hauskassa vanhassa miljöössä sijaitseva kahvila Skorpan on monen Pietarsaaren kävijän vakiokesäkohde.

Päntälän nuorten pyörittämä kesäkaffila Kauhajoen Päntäneellä.

Koskuen Leirintäalueen kesäkahvila.

Suklaakahvila Fiini lifestyle shop & café Isossakyrössä.

Yksi kesän Must-kahviloita on Annin Marjatarhan kahvila vohveleineen.

Auton nokka kohti Kauhavan Viinikkaa, tutustumaan Annin Marjatarhan maalaiselämään!

Lapualla Annalan Villa Café & Shop, Vanhan Paukun Café Patruuna, Aarla ja Hyväskä. Simpsiön maisemissa, Karhunmäessä lisäksi Mumma Designin pihapiirissä Kahvila Mumma.

Leipomo-Kahvila Nallenpesä Alavuden keskustassa. Viihtyisä ja hyvät tarjoomukset.

Pikku Paussi Seinäjoki, ne on vaan niiiin hyviä!

Vaasassa Sweet Vaasa, Aroma ja Pharmacy Cafe -kaikki Hovioikeudenpuistikolla.

Tervajoella ihana vesitornikahvila aseman lähellä, Vähässäkyrössä vanha kanttorila, Ylistarossa myllykahvila. Jokaisessa herkulliset tarjottavat, huippu palvelu ja lisäksi muutakin nähtävää, historiaa, kulttuuria.

Valkoinen Puu Seinäjoella ja Kauhajoella. Hyvä tarjonta. Pikku-Paussi Seinäjoella pieni ja kodikas. Kurikassa Vanhan aseman 60-luvun kahvila.

Cafe Kanttorila, Vähänkyrön keskustassa – Savilahden vanhan kansa?koulun pihassa. Miljöö on historiallisen viihtyisä Vähänkyrön kirkon, vanhan koulurakennuksen, vanhan kanttorilan ja pläkkyrimuseon liepeillä. Ulkona kelpaa istua kahvilan eteen pystytetyjen pöytien ääressä. MIljöö on lähellä pohjalaista perinnemaisemaa, Kyrönjoen vartta. Itsestäänselvyytenä kahvilassa on ystävällinen henkilökunta, hyvät tarjottavat, sekä erikoisuutena kahvilasta saa ostaa paikallisten pläkkyrien eli tuotteita. Hyvää ja kiiretöntä kesätekemistä ihan jokaiselle ikään ja paikkakuntaan katsomatta tulla Cafe Kanttorilaan.

Kesäkahvila Suutari Isojoella ehdottomasti! Os. Kunnaspurontie 2, Heikkilänjoki, Isojoki.

Ja sitten mainittiin myös: ”Omasta pirtistä halvimmat kahvit!”

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (15 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset