Article image
Merenrantakioski Hellnäs Grill & Glass Kiosk sijaitsee Vöyrillä, Hellnäsin uimarannan ja venesataman yhteydessä. Kesägrilli on sekä mökkeilijöiden että paikallisten suosiossa.
03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Maakunnan parhaat kesägrillit – lukijoiden suosikit

Kesälomareissuilla on mukava koukata paikkakunnan omilla persoonallisilla grilleillä. Moni hieno paikka saattaa vaan ohiajajalta mennä sivu suun. Kysyimmekin lukijoiltamme parhaita grillitärppejä. Tämän kierroksen jälkeen ei varmasti jää nälkä!

Vöyrillä sijaitseva Hellnäs Grill & Glass Kiosk. Grilliltä saa hyvät hampurilaiset tuoreista raaka-aineista, eikä ranskalaisannosten koossa ole pihistelty. Hellnäsin sillan kupeessa sijaitsevan kioskin yhteydessä on hyvä lapsiystävällinen uimaranta sekä venesatama. Rannalta löytyy myös siistit pukukopit ja bajamajat. Pysähdyksen kruunaavat jäätelötötteröt, joissa kaksipalloinenkin saattaa lähennellä melkoisia korkeuksia. Kesäkioski palvelee toukokuulta elokuulle.

”Hellnäs grill absolut godaste grillmaten! Bra plats, trevlig betjäning.”

Lapuan eli Hietalan eli Sampan grilli Lapualla. Parhaat hampurilaiset, maistamalla selviää.

Pikkusiskon Grilli Kristiinankaupungissa. Erittäin isot annokset ja ruoka on todella maittavaa.

Jerikon Grilli, Seinäjoki. Grillin paras annos on makkaraperunat sulatejuustolla ja valkosipulimajoneesilla. Kannattaa käydä testaamassa.

Alahärmäläinen Raijan grilli sai useita mainintoja. Tässä niistä muutama:

Raijan grilli, Voltti, Alahärmä. Samalla kun käy vaikka PowerParkissa Alahärmässä kannattaa käydä Raijan Grillillä Voltissa. Vanhassa kaupparakennuksessa sijaitseva grilli on kaikkien härmäläisten suosikki! Suuret ja maistuvat annokset. Nälkä lähtee varmasti. Makkaraperunat juustolla ja valitsemillasi lisukkeilla on oma suosikkini. Täällä ei juuston määrässä säästellä!

Raijan grilli, Voltti, Alahärmä. Katolla lukee J. Heikkilä. Persoonallinen ”piilopirtti” ja omistaja. Annokset reiluja, hinnat huokeat. Auki aamuun, tunnelma aito, asiakkaat vauvasta vaariin. Ihmiset juttelevat toisilleen, sosiaalinen keidas. Sisällä tilaa isollekin joukolle. Kesäyönä ihan parasta, talvella kiva piriste pimeyden ja hiljaisen maaseudun keskellä.

Raijan Grilli Alahärmän Voltissa ihan ehdottomasti! Riippuu kuinka ison nälän kanssa on matkassa että millainen annos tulee syötyä, mutta sieltä kelpaa listalta suositella ihan kaikkea. Grillin erikoisuutena on se, että ulkopuolella ei lue lainkaan grillin nimeä, vaan se sijaitsee J. Heikkilä -nimeä kantavassa rakennuksessa. Joka tapauksessa ovien saranat eivät saa levon hetkeä aukioloaikoina, sillä grillin maine on kiirinyt vuosien saatossa kauas; tiedetäänpä erään nälkäisen ajaneen Turusta asti (360 km per suunta) Raijalle murkinoimaan kavereiden kanssa. Raijan grillillä työskentelee itse omistaja Raija, sekä hänen lapsensa. Auki yleensä keskiviikko-sunnuntai välillä. Grilli aukeaa noin 18 aikoihin. Ehdottomasti kannattaa poiketa!

Raijan Grilli Alahärmässä. Kuva: Seija Känsäkangas.

Topsu-Burger, Merikaarto. Amerikaartolainen, kerroshampurilainen, jossa on pelkästään lähialueen tuottajilta täytteet ja sämpylät. Naapurikunnan savujuustot, pihvit läheltä, sämpylät läheltä.

Luvattu on lähiruokaa muun muassa Laidun Herefordin lihan ja Untamonloukon savujuuston merkeissä. Pakko ajella Vaasasta maistelemaan.

Olivia Grill, Brudsundintie, Maxmo. Täällä on rento perheystävällinen saaristolaismeininki. Paikka on vanhassa asuintalossa, istumapaikkoja sisätiloissa ja katetulla terassilla. Pieni uimaranta ja veneellä pääsee suoraan laituriin. Tarjolla grilliruokia, jäätelöä, kahvia, kahvileipää jne. Ystävällinen henkilökunta.

Heikin Grilli Lappajärvellä. Perinteinen grilli, perinteiset herkut jo monta vuosikymmentä!

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.1/5 - (8 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
grilli grilliruoka kesä kesäloma matkailu ravintola ruoka

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset