Article image
Annin Marjatarhan tunnelmallinen vohvelikahvio sijaitsee Viinikan kylässä Kauhavalla. Ihanassa maalaismiljöössä pääsee sukeltamaan vuosikymmenien taakse vanhan ajan elämään, ja samalla tutustumaan nykyaikaisiin marjatuotannon menetelmiin. Tänä kesänä vohvelikahvilan ja tilamyymälän herkuista pääsee nauttimaan 22.6.2021 alkaen ja kahvio palvelee joka päivä aina elokuulle saakka.
03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Kesäkahvilakierros lakeuksilla

Pohjalaiskunnissa riittää upeita kesäkahviloita. Poimi tästä reittisi varrelle sopivat, tai kierrä vaikka kaikki!

Annin Marjatarhan vohvelikahvio

Annin Marjatarhan vohvelikahviossa herkutellaan itse tehdyillä vohveleilla tuoreiden mansikka- ja vadelmatäytteiden sekä kermavaahdon kera. Myös gluteenittomat vohvelit ovat täällä erityisen hyviä! Tilamyymälästä voi ostaa mukaansa Annin Marjatarhan mehuja, hilloja, limonadeja ja kuohujuomia, sekä tietysti mansikoita ja vadelmia. Vohvelikahvila ja tilamyymälä avataan 22.6. ja kahvio palvelee joka päivä aina elokuulle saakka. Pihassa ilahduttavat myös herra kukko sekä hänen kanasensa, kolme pupua ja kolme lammasta.

Osoite: Pyysalontie 278, Kauhava.

Annin Marjatarhan Vohvelikahvila

Amalian jäätelökioski

Oravaisista löydät Pohjanmaan suloisimman jäätelökioskin! Kukka- ja sisustustavarakauppa Amalia on pystyttänyt tänä kesänä pihaansa ihanan jäätelökioskin. Kioskilla vieraillessa kannattaa piipahtaa myös sisälle ihastuttavaan putiikkiin. Hyvä valikoima kukkia, lahjoja ja sisustustavaroita.

Osoite: Öurintie 6, Oravainen

kesäkahvilakierros
Amalian jäätelökioskin upean konesaumakaton on toteuttanut korsholmalainen KM Roofing yhdessä Anders Sandlinin kanssa.

Annen Taidekahvila

Annen taidekahvila on taidegalleria, jonka ohesta löytyy myös pieni suloinen kahvila. Täällä tehdään taide paikan päällä, kuten myös leivonnaiset sekä ruoka. Paikka on ihastuttava kokonaisuus taidetta, runoja, musiikkia, rauhoittumista ja mukavia kahvitteluhetkiä.

Anne maalaa joka vuosi vilja-aittaan uuden näyttelyn ja alueella järjestetään kesäisin myös useita konsertteja. Alueeseen tutustumiseen kannattaa varata aikaa, sillä täällä vierähtää aikaa helposti tunti, jos toinenkin. 

Osoite: Sarapohjantie 173, Karvia 

kesäkahvilakierros
Anne Mattila taidekahvilassaan Karvialla.
kesäkahvilakierros
Anne Mattilan taidekahvilan pihapiiriä.

Mallan Makeat -kakkukahvila

Tunnelmallinen kakkukahvila Ilmajoen keskustan sydämessä. Kaikki tuotteet valmistetaan itse ja valikoimiin kuuluvat niin gluteenittomat kakut ja piirakat, myös suolaiset, kahvit, erikoiskahvit, teet, virvoitusjuomat kuin jäätelöt ja makeisetkin. 

Osoite: Kauppatie 9, Ilmajoki

kesäkahvilakierros
Mallan Makeat. Kuva: Taina Renkola

Valkoinen Puu

Valkoisen Puun kahvilat löytyvät Kauhajoen ja Seinäjoen lisäksi myös Tampereelta ja Jyväskylästä.  Suomalaisamerikkalainen pariskunta, Kirsi ja Mark Heidt ovat luoneet kahvilaketjun Kauhajoelta käsin. Jokainen kahvila on uniikki ja erilainen sisustukseltaan. Kahviloissa tarjoillaan etelä-pohjalaisilla ja amerikkalaisilla sukuresepteillä leivottuja kakkuja, jotka ovat herkullisuudestaan maankuuluja. Kakut leivotaan tuoreilla, Kauhajoella tuotetuilla luomuspelttijauhoilla ja paikallisten tilojen marjoilla. Arkisin tarjoillaan myös lähiruokalounasta ja kahviloissa on huomioitu hyvin myös erikoisruokavaliot.

Katso karusellikuvat Valkoisesta Puusta!

Vanha Pappila Hetki

Vanha pappila Hetki sijaitsee Ähtärin keskustassa, järven rannalla. Tarjolla on itsetehtyjä ihania leivonnaisia sekä suolaisia ja makeita vohveleita. Vuonna 1874 rakennettu pappila tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen herkkuhetkeen tai jopa yöpymiseen, sillä pappilasta löytyy yhdeksän majoitushuonetta. Viihtyisältä terassilta löytyy myös anniskeluoikeudet. Kahvilan yhteydessä sijaitsee myös Pikku Putiikki, josta löytyy kotimaisia ja skandinaavisia sisustus- ja lahjatavaroita.

vanha pappila hetki
Vanha Pappila Hetken ihanat vohveliannokset.

Kahvila Mumma

Lapuan Karhunmäestä, Mummadesignin pihapiiristä löytyy hauska aittakahvila, Kahvila Mumma. Valikoimissa virvokkeita, kahvia, suolaista, makeaa ja jäätelöä. Mummadesignin tehtaanmyymälässä kannattaa piipahtaa samalla reissulla. Kesän aikana pihapiirissä asustaa myös kanoja, joiden puuhailuja on hauska seurata.

Katso kuvat suloisesta Mumma designin kesäkahvila Mummasta!
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.1/5 - (17 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset