Article image
Innovaatiohuoneen latomallinen sohva on vahvasti pohjalaishenkinen. Vasemmalta HT-tilintarkastaja Antti Rantala, asiantuntija Toni Koivusaari, varatuomari Hanna Ylinen ja HT-tilintarkastaja Anni Pihlaja-Kuhna. Innovaatiohuoneen latomallinen sohva on vahvasti pohjalaishenkinen. Vasemmalta HT-tilintarkastaja Antti Rantala, asiantuntija Toni Koivusaari, varatuomari Hanna Ylinen ja HT-tilintarkastaja Anni Pihlaja-Kuhna.
Kaupallinen yhteistyö

09.03.2019
Koti ja asuminen

Kotoisa toimisto on vastapainoa liikkuvalle työlle

Teksti ja kuvat: Elina Valtari-Hautamäki

Kotoisa toimisto syntyi koko henkilökunnan yhteistyöllä. KPMG:n työntekijät keräsivät ideointitaululle omia ajatuksiaan toimiston sisustuksesta.

Seinäjoella Keskustorin laidalla sijaitsee kaikille tuttu Vaasantalo. Tosin ympäristö niin talon ulko- kuin sisäpuolella on muuttunut viime vuosina aika tavalla.

Eräs juuri uusituista sisäkohteista sijaitsee kakkoskerroksessa, missä toimii asiantuntijaorganisaatio KPMG Oy Ab:n Seinäjoen toimisto. Noin viidentoista hengen tiimille toimistoremontin keskellä eläminen on ollut välillä haastavaa, mutta yhdessä se on hyvin kestetty.

– Upean lopputuloksen nimissä se on jaksettu. Samalla remppa on hitsannut meitä yhteen yhä lujemmin, HT-tilintarkastaja Anni Pihlaja-Kuhna kertoo.

Työntekijät osallistuivat toimiston sisustuksen kehittelyyn erityisen ideointitaulun avulla. Sen tuloksena paikan päältä löytyy nyt vaikkapa innovaatiotila, jossa ideoiminen luonnistuu hyvin luovassa ja värikylläisessä miljöössä.

– Yksi suurimmista muutoksista oli vaihtaa käytävän väliseinät lasisiksi, jolloin eri tilojen näkyvyys ja toimivuus parani läpi toimiston.

Toimistolla on myös tyylitelty suihkutila, jossa voi pistäytyä tullessaan vaikkapa juoksulenkin kautta töihin.

Kahvihuone on viihtyisä ja lasiseinät tuovat avaruutta tiloihin.

– Meillä on myös sählymailat täällä siltä varalta, että joskus työ vaatii vähän vastapainoa, HT-tilintarkastaja Antti Rantala toteaa hymyillen.

Remontissa on huomioitu nykyaikainen monimuototyöskentely. Avara tila on jaettu eriteemaisiin ja -kokoisiin huoneisiin, joissa on tarpeen mukaan vaihtuvat työpisteet ja teknologisesti tuoreet ratkaisut työvälineissä.

– Toimimme vähän kuin kasvuyritys. Kaikki tähtää lopulta tehokkuuteen, Rantala lisää.

Sijainti saa kehuja

Henkilökunta on tyytyväinen yrityksen tavoitettavuuteen Seinäjoen keskeisimmällä paikalla.

– Työtapaamme kuuluu yhtä hyvin liikkuminen ympäri maakuntaa kuin yhteydenpito nopeilla videoneuvotteluilla. Silti näinä etätyönkin aikoina edustava kotitoimisto on meille erittäin tärkeä, varatuomari Hanna Ylinen kertoo.

KPMG käyttää toimistoa niin asiakastapaamisiin kuin oman tiimin suunnittelupalavereihin. Myös asiakkaille on etua siitä, että eri palvelut ja asiantuntijat löytyvät saman katon alta.

– Se tuo joustavuutta asioiden hoitoon ja pitää kaikki perillä ajankohtaisista muutoksista alalla, Ylinen jatkaa.

KPMG toimii laajasti

Millaisesta toiminnasta KPMG-nimiyhdistelmän takana on kyse?

Kyseessä on yritys, jonka asiantuntijat työskentelevät yritysten ja julkishallinnon parissa tilintarkastuksen lisäksi muun muassa yritys-, laki- ja verojärjestelyissä sekä tietoturva- ja järjestelmäkehityksessä.

– Teemme töitä myös yritysstrategian kehittämisen, sopimusneuvonnan, arvonmääritysten, palkitsemisjärjestelyjen, hanketarkastusten ja julkisten hankintojen parissa, Anni Pihlaja-Kuhna kertoo.

KPMG tukee paikallisesti urheilua. Yrityksen asiantuntijalta voi saada kutsun vaikkapa urheiluotteluun rennon verkostoitumisen merkeissä. Valtakunnallisesti KPMG on myös yksi kasvuhakuisten yhtiöiden mentorointia järjestävän Kasvu Open Oy:n kumppani. Ajankohtaisista asioista järjestetään useita avoimia tilaisuuksia vuosittain.

– Toiminnassamme korostuu yhdessä tekeminen asiakkaan kanssa. Järjestämme tapaamisia aina, kun on tarvetta suunnitella yhdessä ajankohtaisia asioita, Pihlaja-Kuhna avaa.

– Asiakkaan kilpailukyky on myös meille tärkeää. Toimintamme perustuu hyviin asiakassuhteisiin ja henkilökohtaiseen luottamukseen. Haluamme olla asiakkaallemme Trusted Advisor.

Fakta

  • KPMG Oy Ab:lla on Pohjanmaalla toimistot Seinäjoen lisäksi Kokkolassa ja Vaasassa.
  • Suomessa KPMG Oy Ab toimii 22 paikkakunnalla.
  • Uuden toimiston remontissa toimi sisustussuunnittelijana Erika Rentola-Björklund, joka on suunnitellut myös KPMG Oy Ab:n Vaasan toimiston sisustuksen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
sisustaminen toimisto

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset