Article image
Vararehtori Lea Puotinen iloitsee, että liiketoiminnan eri koulutusmuodot kiinnostavat opiskelijoita vuodesta toiseen.
Kaupallinen yhteistyö

23.04.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Liiketoiminnan ammattitutkinto työn ohella

Teksti: Tarja Ranto
Kuvat: Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa mahdollisuuksia myynti- ja markkinointiosaamisen, taloushallinnon tai HR-asioiden kehittämiseen. Vaihtoehtoja löytyy yksittäisistä kursseista koko tutkinnon suorittamiseen.

– Liiketoiminnan koulutustarjontamme on monipuolinen ja opiskelijoiden yksilölliset tarpeet huomioonottava. Olemme pyrkineet koulutuksillamme vastaamaan tämän päivän työelämän asettamiin vaatimuksiin muun muassa kaikkialla vaikuttavan digitalisaation osalta. Meillä voi täydentää osaamistaan yksittäisellä kurssilla tai suorittamalla useampia kursseja tai kokonaisia koulutusohjelmia. Koulutuksemme liiketoiminnan eri osa-alueilta soveltuvat erinomaisesti työn ohessa opiskeltaviksi, mutta myös työttömille työnhakijoille meillä on tarjolla useampia koulutusvaihtoehtoja, kuvaa koulutustarjontaa Yrittäjäopiston vararehtori Lea Puotinen.

Uutta perspektiiviä asiakaspalveluun

Yrittäjäopistossa opiskelevat parhaillaan kurikkalaiset Janita Mäki-Paavola ja Miia Korpi. Heillä on tavoitteena suorittaa työn ohessa liiketoiminnan ammattitutkinto. Molemmat työskentelevät Kauhajoen HalpaHallissa myyjinä.

Miia, miten innostuit tästä koulutuksesta?

– Koulutusmahdollisuus työn ohessa oli houkutteleva ajatus. Olen aiemmalta koulutukseltani parturi-kampaaja. Tiesin jo edellisen kouluttautumiseni jälkeen, että haluan kehittää itseäni asiakaspalvelijana. Koulutus on vastannut odotuksiani ja olen saanut siitä paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa. Tykkäsin erityisesti valinnaiskursseista, joista sai todella paljon hyvää tietoa tulevaisuuteen.

HalpaHallissa työskentelevä Miia Korpi on saanut opiskelun myötä uusia näkemyksiä omaan asiakaspalvelutyöhönsä.

Janita, mikä sinut sai lähtemään koulutukseen mukaan?

– Alun perin olen kouluttautunut sisustus- ja verhoilualalle, joten ajattelin, että nyt minulla olisi mahdollisuus päästä kehittämään itseäni myynnin alalla.

Miia ja Janita, onko koulutus vastannut odotuksianne? Entä onko tullut yllätyksiä matkan varrella?

– Mitään suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan, kaikki on sujunut erittäin hyvin. Meillä oli molemmilla valinnaiskurssina Palvelumuotoilu, joka antoi monella tapaa erilaista perspektiiviä asiakaspalvelussa työskentelyyn. Näytöt jännittivät meitä ensin kovasti, mutta sitten arvioinnissa saimme hyvin itsevarmuutta omaan työskentelyymme.

Yrittäjäopistolle voimme antaa pelkkää positiivista palautetta! Suosittelemme tätä koulutusta ehdottomasti, jos tykkää itsenäisestä opiskelusta. Kouluttajamme Tiina Rintamäki on ollut todella mukava ja kannustava. Myös muille opettajille olemme voineet aina laittaa viestiä, jos olemme tarvinneet apua. Tulevaisuus näyttää, mitä haasteita työelämä tarjoaa.

Vahva käytännön osaaminen tukee opiskelua

Tiina Rintamäki toimii vastuukouluttajana liiketoiminnan tutkinnoissa. Miten koulutus käytännössä toteutettiin?

– Koulutuksen aikana opiskelimme jokaiselle valitun oppimispolun mukaisesti palvelumuotoilua, asiakaskokemukseen vaikuttavia tekijöitä tai esimerkiksi kehitimme myyntityön tavoitteellisuutta. Opiskelu tapahtui pääosin verkossa ja opiskelijat ottivat hienosti asiat haltuun ja hyviä oivalluksia pääsi syntymään. Koulutuksen alussa jännitimme yhdessä ensimmäisen näytön suorittamista, vaikka jännittäminen osoittautui turhaksi, sillä jokainen selviytyi todella loistavasti vahvalla käytännön osaamisella tästä tilanteesta. Keväällä suunnitelmissamme on juhlistaa valmistujaisia joko virtuaalisesti tai koronatilanteen salliessa oikein tapaamisen merkeissä, kuvaa Rintamäki.

Lisätietoja Suomen Yrittäjäopistolta antaa:

Tiina Rintamäki,
p. 050 313 1911,
tiina.rintamaki@syo.fi tai

Vesa Hildén,
p. 040 542 2136,
vesa.hilden@syo.fi

Eco-Fur Granny tuoli
Eco-Fur Granny -tuoli on ollut suosittu tuolimalli aina 1960-luvulta lähtien.

Kevään sisustusvinkit terassille

HalpaHallissa on tarjolla myös monenlaisia sisustusideoita kevään terassi- ja pihakalustukseen. Mitä vinkkejä tai uutuuksia tänä keväänä löytyy terassille tai kesäpihalle?

– Uutuutena meiltä löytyy Eco-Fur Granny-tuoli, uusi pyöristetympi malli vanhasta klassikkotuolista. Sopii yksinkertaisen muotoilun ja kokoon taittuvuuden johdosta niin pihoille, saunan terasseille tai vaikka laiturin nokkaan.

Myös edullisilla kankaisilla riipputuoleilla saa helposti uutta kivaa ilmettä terassille. Riipputuolista tuleekin monesti perheen lempipaikka oleilla. Tänä vuonna riipputuoleja on kankaisina, makrame-mallisena ja pyöreäpohjaisena. Syksyn tullen tuoli kannattaa aina ottaa talveksi säilöön kuivaan sisätilaan, kertoo kodin- ja vapaa-ajan myyjä Ella Raittila.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset