Article image
Pirita Karjala oli ensimmäisiä Esimieskoulutus verkossa -opiskelijoita.
Kaupallinen yhteistyö

11.02.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Energiaa omaan esimiestyöhön

Teksti: Tarja Ranto
Kuvat: Suomen Yrittäjäopisto

Pirita Karjala oli ensimmäisten valmistuneiden joukossa, kun Suomen Yrittäjäopiston Esimieskoulutus verkossa lähti käyntiin.

Pirita toimii palveluesimiehenä työllisyyden kuntakokeilussa Seinäjoen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn toimialalla.

Pirita on peruskoulutukseltaan sosionomi (AMK), lisäksi hän on suorittanut työvalmennuksen erikoisammattitutkinnon ja STM:n työkykykoordinaattorin koulutuksen.

– Esimieskoulutus verkossa tuli minulle hyvään saumaan. Olin juuri siirtynyt työvalmentajan työstä esimieheksi ja uuden työnkuvan myötä minulle tuli kokonaisen tiimin vetäminen, johon kuului tiimin tukemista, toimintatapojen kehittämistä, yhteistyön vahvistamista sekä ylipäätään kehittämismyönteisen kulttuurin ylläpitämistä.

Lisäksi hänen tehtäviinsä kuului muun muassa tulevan työllisyyden kuntakokeilun valmistelutehtävät, joissa hän pääsi esimerkiksi laatimaan rekrytoitavien työntekijöiden tehtävänkuvia sekä suunnittelemaan roolituksia tulevassa kokonaisuudessa yhdessä työryhmän kanssa.

Piritalle koulutukselle oli juuri sopiva ajoitus, sillä hän haki esimiestyölleen vahvistusta koulutuksen kautta, mutta lisäksi hän halusi virallisen todistuksen jatkourakehitystä ajatellen.

– Kaipasin koulutukselta teoriatietoa siitä, mitä se esimiestyö oikein on ja mitä kaikkea siinä tulee ottaa huomioon. Toki halusin myös tuntea itseni paremmin ja kehittyä esimiehenä. Sain tähän kaikkeen vastaukset Esimieskoulutuksesta. Koulutuksessa tehtiin persoonallisuustesti, jonka myötä opin ymmärtämään paremmin myös omaa toimintaani.

– Koko koulutuksen ajan minulla oli aivan jäätävän hyvä flow! Kunkin teoriaosuuden jälkeen lähdin heti pohtimaan, miten voisin hyödyntää niitä asioita työpaikallani ja kehittää toimintoja. Päässäni virtasi ideoita ja tiesin, että pystyn myös toteuttamaan niitä aidossa työympäristössä – ne eivät jääneet vain teoriaksi.

Jäätävän hyvä flow!

Pirita koki koulutuksen tukeneen hänen henkilökohtaista esimiestyötään, mutta myös työyhteisö pääsi hyötymään koulutuksen saldosta. Pirita suoritti verkko-opinnot viidessä kuukaudessa.

– Parasta oli, että sai tehdä asiat omaan tahtiin. Koulutuksen materiaalit olivat todella laadukkaita, pohdintatehtävät tukivat oppimateriaalia ja ohjaaja tsemppasi aktiivisesti! Sain palautetta ja tukea aina tarvittaessa. Tutkinnon suorittaminen näytöin ei ollut ongelma, koska tarvittavat dokumentit syntyivät työpaikalla kuin itsestään.

Rohkeasti vaan mukaan!

Pirita kannustaa lähtemään rohkeasti mukaan: – Jos koulutus tukee omaa työtäsi, se antaa ehdottomasti enemmän kuin ottaa. Vaikka arki pienten lasten äitinä vie aikansa, minusta tuntui, että sain koulutuksesta vain lisää energiaa kaikkeen!

Esimieskoulutus verkossa

Lähiesimiestyön ammattitutkinto:

  • Nonstop -verkkototeutus, jossa ilmoittautuminen ja koulutuksen aloitus ympäri vuoden.
  • Saat valmiudet oman ja työyhteisösi ohjaamiseen ja kehittämiseen
  • Vahvistat omia viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi
  • Osaat kehittää myös asiakkuuksia, kannattavuutta ja henkilöstötyötä
  • Toteutat aidon kehittämishankkeen liittyen omaan työhösi.

Ilmoittautuminen:
https://urly.fi/1UKE

Kysy lisää:
Ulla-Mari Leivo,
yritystoiminnan kouluttaja

Lauri Kivelä
Lauri Kivelä on toiminut pitkään Yrittäjäopiston verkkokoulutuksen kehittämisen parissa.

Verkko osana pedagogiikkaa

Teksti: Lauri Kivelä, verkkokoulutusvastaava

Suomen Yrittäjäopistolla on perinteet erilaisten verkkokoulutusten toteuttamisesta yli kymmenen vuoden ajalta. Vuonna 2013 vietiin ensimmäiset tutkintokoulutukset kokonaan verkkoon eli Yrittäjän ammattitutkinto ja Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi. Esimieskoulutus verkossa lähti liikkeelle syksyllä 2020.

– Kevään 2020 lähiopetuksen siirto verkko-opiskeluympäristöön ei ollut meille mitenkään maata mullistavaa. Siirto verkkoon oli helppoa, koska meillä oli jo toimivat, selkeät käytänteet verkkokoulutuksen puolella. Koska lähiopetus tyrehtyi täysin pystyimme tarjoamaan yhteistyötahoillemme nopeasti muuttuneeseen toimintaympäristöön uusia koulutusratkaisuja. Esimerkkinä tällaisista koulutuksista ovat työvoimakoulutukset.

Tietoteknistä räätälöintiä yhdessä kouluttajien kanssa

– Olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana toteuttaneet hyvinkin erilaisia verkkokoulutuksia. Tämä on toki vaatinut huikeaa tietoteknisten ratkaisujen räätälöintiä ja kehittämistä niin kouluttajien kuin koulutustenkin tarpeisiin. Tämä työ edellyttää pedagogiikan ja tekniikan osaamisen saumatonta yhdistämistä. Sen on mahdollistanut Yrittäjäopiston suunnitelmallinen ja hyvin organisoitu toimintatapa. Lisäksi meillä on aina panostettu nimenomaan pedagogisen ja tietoteknisen näkemyksen yhdistämiseen kaikessa kehityksessä.

– Meillä on pilotoitu eri malleja rohkeasti, vaikka vain pieni osa on päätynyt heti käyttöön. Yksinkertaisuudessaan meillä verkko on vain yksi toimintaympäristöalue, jossa opiskellaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset