Article image
Elina Nieminen Seinäjoen Ideaparkin Vilan myymälästä rohkaisee asiakkaita kysymään apua myyjiltä.
Mainos

25.09.2020
Terveys ja hyvä elämä

Neljä vinkkiä aikuisten syyspukeutumiseen

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Alkanut syksy töihin paluineen ja muine rientoineen saa monen katseet kääntymään vaatekaapin sisältöön. Ei mitään päälle pantavaa -kriisin kanssa ei kannata jäädä tuskailemaan yksin. Ideaparkin vaateliikkeiden myyjät ovat pukeutumisen parhaita asiantuntijoita ja auttavat mielellään, kysy siis rohkeasti!

1. Aloita vaatekaapin uusiminen niistä vaatteista, joita käytät eniten

Sekä aktiivisen liikkujan että aktiivisen kotoilijan kannattaa suunnata askeleensa Björn Borgin Pop Up -myymälään. Panosta tänä syksynä uuteen katseenkestävään vapaa-ajan asuun, jossa voit huoletta piipahtaa myös kaupungilla. Björn Borgin tuotantoprosesseissa ekologisuus on huomioitu monin eri tavoin ja materiaalit tuntuvat myös käteen huomattavan mukavilta ja laadukkailta.

Luottovaate:

– Perusvaatteet, joita tulee käytettyä usein. Esim. collegehousut ja -paidat, sekä myös muut vaatteet, ovat meillä tosi ajattomia. Kannattaa satsata settiin, johon kuuluu mätsäävät housut ja paita. Setit ovat muodikkaita ja monikäyttöisiä arjessa, Björn Borgin myymäläpäällikkö Nelli Peltonen vinkkaa.

Nelli Peltonen päällään Björn Borgin juoksuhousut ja mätsäävä crop-toppi Cylie. Hopeinen kuoritakki on tuulenpitävä ja vettähylkivä. Miesten harmaata vapa-ajansettiä esittelee Nestori Peltonen. Asusteena hittiasuste vyölaukku.

2. Värillinen neuletakki tuo uutta ilmettä asuun kuin asuun

Jos kaipaat ajattomia, helposti yhdisteltäviä käyttövaatteita arkeen, osoitteesi on Vila. Syksyn muoti on maanläheistä sekä sävyjen että materiaalien puolesta. Mallit ovat väljiä ja väreistä nousevat esiin erityisesti ruskean sävyt ja murrettu vihreä. Kierrätystrendi on tullut myös materiaaleihin ja vaatteissa käytetään tänä päivänä kierrätettyä viskoosia.

Luottovaate:

– Neuletakki toimii aina. Kokeile rohkeasti jotain uutta väriä perusmustan tilalle. Neuletakki sopii hyvin mekkojen, tunikoiden, t-paitojen, kauluspaitojen tai oikeastaan aivan minkä tahansa kaveriksi. Kesäisestä kukkamekostakaan ei tarvitse vielä luopua, kun sen pukeekin neuletakin ja paksujen sukkahousujen kanssa, Elina Nieminen Ideaparkin Vilasta suosittelee.

Elina Niemisellä on yllään syksyn tummin farkkusävy ja paitana pienellä poolokauluksella ja pussihihoilla varustettu paita, jonka päälle on puettu takkityyppinen rento bleiseri syksyn suosikkivärissä. Korvikset Lempi Lifestylestä.

3. Valitse mukava alaosa

Jos haluat valita vaatteesi mukavuus edellä, plus-kokoisiin naistenvaatteisiin erikoistunut Zizzi ei varmasti tuota pettymystä. Vakosametti ja keinonahka ovat tehneet paluun estradille ja hihat ovat isoja puhvi- ja laskoshihoja.

Luottovaate:

– Mukava alaosa on kaiken a ja o. Meillä kaikista housumalleista löytyy stretchiä. Syysmallistosta löytyy myös paljon kivoja polvi- tai maksipituisia mekkoja. Mekkokin menee läpi talven, kun sen yhdistää paksumpaan sukkahousuun, legginseihin tai tiukkoihin stretch-housuihin, Zizzin myymäläpäällikkö Tarja Ala-Krekola kertoo.

Karoliina Kujala esittelee vakosamettista arkimekkoa. Myös Zizzin syksyn värejä ovat okra ja petrooli sekä lukuisat vihreän sävyt. Maiharit sopivat niin mekkojen kuin housujen kanssa.

4. Satsaa laadukkaisiin työvaatteisiin

Haastavissa keliolosuhteissa tai rakennustyömailla työskennellessä työvaatteet ovat isossa roolissa. Jos haluat, että tiimisi on täydessä iskussa työmaalla ja edustaa yritystäsi tyylikkäästi myös lounastauolla, satsaa kunnon työvaatteisiin. Lämpimät, veden- ja tuulenpitävät ja hengittävät työvaatteet auttavat pitämään myös syysflunssat loitolla.

Lakeuden Työvaatteen myymälä Ideaparkissa on auki viikon jokaisena päivänä. Myymälässä ymmärretään yrittäjien kiireet ja ovet tullaan aukaisemaan joustavasti myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella.

– Meidät saa rohkeasti kutsua käymään. Tulemme mielellämme esittelemään mallistoa ja eri kokovaihtoehtoja myös yrityksen omiin tiloihin, Jaana Taipale Lakeuden Työvaatteelta vinkkaa.

Luottovaate:

– L.Bradorin college-huppari. Yhteistyössä CLN Athleticsin kanssa kehitetty, hyvännäköinen ja istuva huppari sopii yhtä hyvin vaativiin fyysisiin töihin kuin vaikkapa Cross-Fitin kaltaiseen intensiiviseen urheiluun. Huppari on hengittävä ja joustava eikä siinä tule kylmä, vaikka välillä pitäisi olla paikallaankin, Taipale lupaa.

Projobin suosikkitakki on täysin vedenpitävä vetoketjuja ja saumoja myöten ja hengittää silti niin, että sen kanssa voi lähteä hiihtämään, pyöräilemään tai tehdä koko päivän töitä hikoilematta. Huomiovärit lisäävät turvallisuutta. Logopainatukset sisältyvät aina vaatteiden hintaan.

Lakeuden Työvaate on auki arkena ja sunnuntaina.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.1/5 - (12 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark muoti seinäjoen ideapark Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset