Article image
Seinäjoen Ideaparkin Stadiumin kenkäpuolen osastovastaava Vivian Toiviainen harrastaa itsekin monia eri lajeja ja omakohtaisista kokemuksista on monesti hyötyä asiakkaalle kenkää valitessa.
Mainos

19.05.2020
Terveys ja hyvä elämä

Hyvä juoksukenkä innostaa lenkille – Stadiumin myyjät auttavat valinnassa

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Lenkkeily ja juoksu on huomattavasti miellyttävämpää, kun juoksukenkä sopii täydellisesti omaan jalkaan. Ammattilaisen avulla kenkävalinta menee varmemmin nappiin.

Ideaparkin Stadiumilla hyllyt ovat pullollaan uusia keväisiä lenkkareita. Juoksukenkiä löytyy moneen eri tarkoitukseen ja monesta eri hintaluokasta.

– Tärkeintä on ensin selvittää käyttötarkoitus. Toiset kengät soveltuvat paremmin asvaltille ja toiset taas pururadalle tai maastoon. Tärkeää on myös tietää, että tarvitseeko asiakas neutraalin vai pronaatiotuetun kengän. Pronaatiotuettu juoksukenkä ohjaa askelta suoraan, sanoo Stadiumin kenkäpuolen osastovastaava ja myyjä Vivian Toiviainen.

Yksi tärkeä elementti on myös kenkien vaimennus. Pitkän matkan juoksija tarvitsee enemmän vaimennusta ja lyhyitä lenkkejä juoksevalle riittää kevyempi vaimennus.

– On todella tärkeää, että kenkä istuu hyvin jalkaan. Juoksukengissä on myös tärkeää, että niissä on käyntivaraa varpeille. Kengän pitäisi tuntua siltä kuin olisi pelkkä sukka jalassa. Se on aika hyvä kriteeri juoksukengälle, Toiviainen sanoo.

Roosa juoksukenkä ilahduttaa naisia

Monet asiakkaista ovat merkkiuskollisia ja valitsevat ensin merkin, jonka jälkeen mallin kyseisestä merkistä.

– Aina yritämme kuunnella asiakkaan toiveita. Jos hänen haluamastaan merkistä ei sopivaa kenkää löydy, niin pitää uskaltaa myös ehdottaa jotain muuta vastaavaa. Monesti on ollut tilanteita, että asiakas on vaihtanut merkkiä ja todennut sen hyväksi.

Kevään uusia juoksukenkiä silmäillessä huomaa, että miesten kengistä suurin osa on mustia, kun taas naisten kengissä roosa on suosittu väri.

– Mikäli kenkämallista on olemassa toinen väri, ja se löytyy valikoimistamme, niin asiakas voi sen veloituksetta meidän kauttamme tilata, Toiviainen sanoo.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Omakohtainen kokemus tärkeää

Kenkien lisäksi vaatetus on merkittävässä osassa lenkkeilyä ja juoksuharrastusta varsinkin Suomessa, jossa sääolosuhteet ovat hyvin vaihtelevat.

– Se on paljon mukavampi lähteä lenkille, kun vaatetus ja varusteet ovat kunnossa.  Alle on hyvä laittaa teknistä ja hengittävää vaatetta ja päälle tuulta pitävää. Jos keli on sateinen, niin sitten toki vähän enemmän vettä pitävää. Sukat ovat myös tärkeät olla hyvät ja kosteutta poistavat, ettei tule hiertymiä tai rakkoja.

Toiviainen on itse innokas harrastaja, jonka lajivalikoima on laaja. Hän harrastaa muun muassa maastopyöräilyä, juoksua, kuntosalia ja crossfitiä. Kesällä hän aikoo aloittaa polkujuoksemisen.

– Kengät ovat minulle tuttuja eri lajeista ja osaan suositella niitä sitä kautta paremmin asiakkaille. Minusta on tärkeää, että myyjällä on omakohtaista kokemusta, jotta tietää mitä myy, Toiviainen sanoo.

juoksukenkä myyjä Toiviainen
Kengän pitäisi tuntua siltä, kuin olisi pelkkä sukka jalassa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
hyvinvointi jalkapallo liikunta terveys urheilu

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset