Article image
Tanssipuodin toimitusjohtajan ja Lavatangon SM-kilpailun johtaja Niina Tammelinin mielestä Tangomarkkinoilla on ehdottomasti parasta ihmiset ja tunnelma.
30.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Tangon askeleet ehtii oppia vielä Tangomarkkinoillakin

Teksti: Liina Hautanen

Tanssipuodin toimitusjohtaja Niina Tammelin on Tangomarkkinoilla monessa mukana. Tanssipuoti järjestää Tangomarkkinoilla matalan kynnyksen tanssitunteja, jonne kaikki ovat tervetulleita. Lisäksi Tammelin toimii Lavatangon SM-kisojen johtajana.

Niina Tammelin tietää, että tanssikansan kaipuu tanssin pariin on ollut kova. Kahden vuoden purkautumaton energia tulee varmasti näkymään positiivisesti Tangokadulla.

– Tanssileirin ja SM-kilpailun lisäksi uskon, että minut ja joukkoni löydetään kaikkina iltoina tangokadulta. Tiimimme tunnistaa varmasti, me olemme hyvin iloinen ja näkyvä seurue, Tammelin heläyttää.

Niina Tammelin on intohimoinen tanssija ja Tanssipuodin perustettuaan hän on järjestänyt erilaisia tanssitapahtumia ja -kursseja pian kaksikymmentä vuotta.

– Aloitin lavatansseissa käymisen jo 14-vuotiaana ja laji ja harrastus on minulle hyvin rakas. Teen paljon töitä sen eteen, että yhä useammat ihmiset ympäri Suomea löytäisivät lavatanssiharrastuksen pariin, Tammelin kertoo.

Neljän tanssisalin täydeltä riemua

Tanssipuoti on vetänyt tanssileirejä Tangomarkkinoilla jo 2014 vuodesta asti. Nyt kolmen päivän leirillä on mukana 14 tanssinopettajaa, kaikki Suomen huippuosaajia ja monet myös TV:stä tuttuja hahmoja.

– Kahden kivuliaan poikkeusvuoden jälkeen on mahtavaa päästä tekemään jälleen tanssileirejä Seinäjoelle. Tunnit järjestetään Yrittäjäntiellä Tanssikoulu Wimman uusissa tiloissa. Siellä on saman katon alla neljä aivan huikeaa salia, Tammelin iloitsee.

Tanssileirille voi tulla yhdeksi tunniksi, parille tunnille, päiväksi tai koko ajaksi. Hyvä musiikki, muut osallistujat ja rennot ja huumorintajuiset opettajat tekevät tanssinopettelusta hauskaa.

– Meillä on koko ajan joku lavatanssitunti sellaisille, jotka eivät osaa yhtään tanssia. Kaikki vihreällä pallolla ohjelmaan merkityt tunnit sopivat aloittelijoille. Ja omaa paria ei tarvitse olla, kaikilla tunneilla on jatkuva parinvaihto, Tammelin kannustaa.

Vaikka Tammelin vetää tanssikoulua, itse hän ei opeta. – Enhän minä tiedä mikä on oikea ja vasen, vastapuolen oikeasta tai vasemmasta puhumattakaan, joten minun opettamisesta ei tulisi yhtään mitään, Tammelin nauraa.

Uusia ystäviä

Tangomarkkinoiden aikaan järjestettävät tanssitunnit ovatkin oiva tapa oppia tanssimaan ja samalla tutustua muihin tangovieraisiin. Tunneilla on hauska ja naurava tunnelma ja jos ei heti sujukaan, aina voi koittaa sopisivatko askeleet paremmin yhteen seuraavan parin kanssa.

– Voit ottaa yhden tunnin ja tulla harjoittelemaan vaikkapa tangon tai salsan perusteet. Siinä voi tulla uusia kavereitakin samalla, joiden kanssa jatkaa iltaa Tangokadulle. Tammelin vinkkaa.

Tangon lisäksi rytmikkääseen foksimusiikkiin tanssittava fusku on monen suosikki.

– Kädenalitansseista fusku on tällä hetkellä tosi suosittu, samoin bugg ja kaikki lattarit, Tammelin listaa tanssikansan suosikkeja.

Tammelin korostaa, että pelkällä tangon perusaskeleellakin pärjää kyllä joka paikassa ja lavoille ja kaduille ovat kaikki tervetulleita tanssimaan tyylistä riippumatta.

– Monella on harhaluulo, ettei voi tulla lavalle, kun ei osaa kaikkia lajeja. Ei tarvitse osata, voit vaikka kävellä musiikin tahtiin ja se on jo tanssimista. Ja tangon perusaskeleella eli vaihtoaskeleella pääsee jo pitkälle, sillä voi tanssia lähes kaikki lajit.

Niinan kolme vinkkiä Tangomarkkinoille

  • Unohda ennakkoluulot ja tule mukaan!
  • Laita hyvät kengät jalkaan, koskaan ei voi tietää kuinka myöhään menee ja milloin pääset kotiin.
  • Nauti ja muista syödäkin jotain.
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy
tanssikengät

Millainen on hyvä tanssikenkä?

Tanssipuodista saa myös tanssikenkiä ja tanssivaatteita.

– Hyvät tanssikengät ovat ennen kaikkea itselle sopivat. Kenkä tuntuu hyvältä jalkaan, on sopiva luisto ja omaan silmään sopiva ulkonäkö. Erityisesti lavatansseissa näkee laajalla skaalalla kenkää, jotkut tykkäävät laittaa korkeatkin korot.

Tangomarkkinoille Tammelin suosittelee kuitenkin mukavaa, tukevaa ja matalakorkuista kenkää.

– Asfaltilla tanssimisessa ja koko päivän seisomisessa ja tanssimisessa ei korkokengät ole välttämättä parhaimmat.

Miltä tanssikielto on tuntunut?

Tanssitapahtumia pitkään työkseen tehnyt Tanssipuodin yrittäjä Niina Tammelin kertoo, että koronan aiheuttama tanssikielto on ollut sekä henkisesti että fyysisesti raskasta aikaa.

– Tanssi tuo tosi paljon positiivista energiaa ja iloa ympärilleen. Kun se otetaan pois ja kuten omalta verkostoltani, kaikki työtkin, niin kyllähän tässä on saanut olla huolissaan kaikkien selviämisestä ja toimeentulosta, omastakin, kertoo Tammelin, jonka tuttavapiiristä löytyy satoja tanssinopettajia ja tangokuninkaallisia.

Tammelin luuli aluksi koronan aiheuttaman tanssitauon kestävän pari viikkoa ja otti sen loman kannalta.

– Onneksi en silloin vielä tiennyt, että tämä venähtää kahdeksi vuodeksi.

Meitä on kaivattu

Ihmisten nälkä takaisin tapahtumien pariin on iso.

– On viihteen vajetta ja hyvinvointivajetta, mikä aiheutuu siitä, että kaksi vuotta on pelätty tavata toisiamme. Onneksi nyt näyttää siltä, että pääsemme taas tuottamaan ympärillemme hyvää mieltä ja hyvää oloa.

Tammelinille tanssimisesta, iskelmästä ja tangomusiikista tulevan hyvän olon, onnellisuuden ja iloisuuden levittäminen on elämäntehtävä.

-Näin hullua työtä ei voi tehdä sillä lailla, että tämä olisi vain liiketoimintaa. Viihdebisnes vaatii luovaa hulluutta.

Seinäjoen Tangomarkkinat -tanssileiri 7.-9.7.2022 www.tanssikurssit.fi/tapahtuma/tangomarkkinat-tanssileiri-2022/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset