Article image
Maastopyöräilyseura Trail Riders Vaasa sekä Fillarikauppa Cycli järjestävät 6. helmikuuta talvimaastopyöräilytapahtuman Vaasassa.
02.02.2022
Tapahtumat ja matkailu

Pyöräilytapahtuma Vaasan talvimaisemissa

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Pixabay

Maastopyöräilyseura Trail Riders Vaasa sekä Fillarikauppa Cycli järjestävät 6. helmikuuta talvimaastopyöräilytapahtuman Vaasassa. Pyöräilytapahtuma on kaikille avoin ja osallistuminen ilmaista. Mikäs sen parempaa kuin nauttia kauniista talvisesta luonnosta pyöräilyn merkeissä!

Tapahtumaan on mahdollista osallistua koko päiväksi tai vain puoleksi päivää.  Koko päivän pyöräilytapahtuma kestää kahdeksan tuntia ja kilometrejä matkalle kertyy jopa 70–90. Tapahtuman järjestäjät huomauttavatkin reitin vaativan kuntoa sekä aikaisempaa ajokokemusta.

Järjestäjät suosittelevat pidempää reittiä ajettavaksi Fatbike-pyörällä, mutta toteavat ajamisen onnistuvan myös kapearenkaisella pyörällä kelin ollessa suotuisa.  Mikäli koko päivän pyöräily vaikuttaa liian vaativalta, voi pyöräilytapahtumaan osallistua vain puoleksi päivää. Puolen päivän pyöräily kestää noin neljä tuntia ja on puolet pidemmän matkan pituudesta.

Pyöräilytapahtuma

Retkille lähdetään Fillarikauppa Cyclin Vaasan liikkeen pihasta. Taukoja pidetään kaksi lyhyempää, joita varten voi ottaa omia eväitä mukaan. Pidemmälle huoltotauolle kurvataan jälleen Fillarikauppa Cyclin pihaan, jossa on tarjolla kuumaa mehua ja makkaraa. Huoltotauolla tarjotaan myös kevyttä teknistä huoltoa varusteille.

Pyöräilytapahtuma

50 kilometriä hoidettua talvipolkua

Talvikaudella 2021–2022 Vaasassa on noin 50 kilometriä koneella ajettua talvipolkua maastopyöräilyyn. Trail Riders Vaasa huoltaa polkuja omalla moottorireellään. Talvipolkujen huoltamista varten yhdistys sai keväällä 2021 Vaasan kaupungilta tukea. Vaasassa talvipolut sijaitsevat Västervikissä, Bölessä, Metsäkalliossa sekä Pilvilammella. Näille poluille sijoittuvat myös viikonlopun pyöräilytapahtuman retket.

Osallistujia tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo 25. Vaasassa siis löytyy innostusta maastopyöräilyä kohtaan!

Osallistujia tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo 25, kertovat tapahtuman järjestäjät. Vaasassa innostusta maastopyöräilyä kohtaan siis löytyy.  Lisätietoa löydät tapahtuman Facebook-sivulta ”Talvimaastopyöräilytapahtuma Vaasassa 6.2”.

Pyöräilytapahtuma

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (19 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset