Article image
05.07.2024
Tapahtumat ja matkailu

Retrojengi tuo nostalgiaa tangoyleisölle

Teksti: Toimitus
Kuva: centralline.fi

Retrojengi esiintyy Tangokadulla lauantaina 13. heinäkuuta klo 22.15–23.15. Tuottaja Petri Ekman kertoo Retrojengin taustasta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Mitä taustatietoja haluatte kertoa niille, jotka eivät ole vielä Retrojengistä kuulleet, tuottaja Petri Ekman?

Sana Retrojengi määritellään aiempien vuosikymmenten tyyliksi, muodiksi tai tässä tapauksessa musiikiksi, jota sovelletaan nykyaikaan. Kyse on siis tietynlaisesta nostalgiasta eli menneiden aikojen muistelusta, ikävöinnistä, kaihosta ja haikeudesta.
Tangomarkkinat on vuosien mittaan osoittanut, että se tarkalla ohjelmaprofiilillaan on ollut mitä suurimmassa määrin myös menneiden aikojen musiikkia arvostava festivaali ja edustaa näin omalla tyylillään retrolinjaa. Siksi Danny, Frederik ja Erkki Liikanen sekä kuorolaiset Katja Lukin, Jennika Vikman ja Helmi Loukasmäki sekä tietysti myös maamme upeimpiin 60-luvun musiikkia edustaviin bändeihin kuuluva Goldies-yhtye kapellimestarinaan Petri Kokko edustavat upeasti retrokautta.
Taiteilijat Danny (showkuningas), Frederik (junttidiscon kuningas) ja Erkki Liikanen (kaksinkertainen Syksyn sävel -voittaja ja suuri humoristi) tarjoavat Tangomarkkinoille valtavan määrän todella tunnettuja lauluja.

Onko tangolla roolia teidän musiikissanne? Miten se näkyy ja kuuluu esityksessä?

Kaikki taiteilijat ovat uransa aikana ilotelleet myös tangon tahdissa. Pääasiassa taiteilijat kuitenkin pidättäytyvät omissa tunnetuimmissa levytyksissään, joiden joukossa myös tango esittäytyy.

Millaisia odotuksia ja/tai toiveita teillä on Tangomarkkinakeikalle?

Tangomarkkinat on jo vuosikymmeniä kerännyt todella suuria yleisömääriä, joten jokainen meistä taiteilijoista suhtautuu esiintymiseen suurella harkinnalla ja kunnioituksella. Kuinka itse kunkin omat musiikilliset vaikutteet näkyvät Retrojengin esityksessä? Retrojengiläiset ovat tarkasti harkinneet mitä he haluavat tarjota tangon suurmarkkinoilla. Jokaiselle retrotaiteilijalle on vuosien mittaan kertynyt kokemuksia tangoyleisölle esiintymisestä.

Tuotteko paljon uutta ja/tai erilaista Retrojengin esityksiin verrattuna kunkin omaan artistiuraan?

Lähtökohtana on kuitenkin se, että kukin taiteilijoistamme haluaa ennen kaikkea tarjota tuttuja ja rakkaita säveliä omista ohjelmistoistaan retrohengessä.

Onko ollut musiikillisia haasteita sopeutua Retrojengin yhteisesitykseen/-soittoon?

Petri Kokon johdolla maamme suosituin pääasiassa 60-luvun musiikkia soittava ja esittävä Goldies-bändi on taipunut myös muuntyylisen retromusiikin soitantaan loistavasti.

Minkälaisen kokemuksen haluaisitte yleisölle jäävän Retrojengin esityksestä?

Ohjelmisto on täynnä tuttuja lauluja, jotka vievät yleisömme sinne rakastettuun retromaailmaan. Esityksessämme on paljon huumoria ja hyvää mieltä. Retromusiikkikin kuuluu kaikille tasapuolisesti, siellä puhuu kokemuksen ääni.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia Retrojengillä on?

Retrojengi lähtee kiertueelle Suomen suurimpiin konserttisaleihin levittämään musiikin ilosanomaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset