Article image
Jokipiin Pellavan myymälänhoitaja Päivi Pikkutupa opastaa ja neuvoo tehtaanmyymälän asiakkaita pellavatuotteiden pesussa ja hoidossa.
05.10.2022
Työelämä ja yrittäjyys

Tervetuloa meille – ovet avoimina yrityksissä

Suomalaisen Työn Liiton organisoima Tervetuloa meille! -viikko on käynnissä parhaillaan.

Suomen suurin avointen ovien tapahtuma Tervetuloa meille auttaa yrityksiä lisäämään tunnettuuttaan sekä tuomaan esille suomalaista osaamista.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät tärkeänä, että yritykset viestivät avoimesti vastuullisuudesta sekä työllistävästä vaikutuksesta.

– Koronapandemian vuoksi Tervetuloa meille -viikkoa ei ole pystytty järjestämään kolmeen vuoteen, ja nyt kun se jälleen on mahdollista, ovat yritykset lähteneet innolla mukaan tapahtumaviikkoon, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Taloustutkimuksen elokuussa 2022 toteuttamassa selvityksessä haastateltiin yli 1500 suomalaista, ja siinä kävi ilmi, että jopa 87 % suomalaisista pitää tärkeänä sitä, että yritykset viestivät avoimesti niiden työllistävästä vaikutuksesta.

– Ilmastonmuutoksen ja hintojen kallistumisen ohella vahvempi halu tukea kotimaista työllisyyttä ja teollisuutta korostuu kulutusmuutokseen vaikuttavana tekijänä, tulkitsee Lausala.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yrityksistä oviaan ovat pitäneet eri tavoin avoinna Lapuan Kankurit, Jokipiin Pellava, Jalasjärven Juustoportti, Mirror Line, Validia sekä Worker Vaasassa.

Nuoret naiset vaativat vastuullisuutta

Myös yrityksen viestiminen toimintansa vastuullisuudesta on tärkeää suomalaisille. Tätä mieltä on neljä viidestä suomalaisesta. Erityisesti nuoret naiset peräänkuuluttavat vastuullisuudesta viestimistä. Peräti 93 prosenttia 15–24-vuotiaista naisista piti tärkeänä sitä, että yritykset viestivät vastuullisuudestaan.

Tervetuloa meille -viikon kautta yritykset voivat viestiä vastuullisuusteoistaan sekä esitellä suomalaista osaamistaan erilaisille kohderyhmille.

– Yritysten ponnistelut ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ovat moninaiset, eivätkä nämä teot useinkaan saa laajaa tietoisuutta. Kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ja haluavat tietoa tuotteiden ja palveluiden tuotannon vaikutuksista ympäristöön ja työllisyyteen, sanoo Lausala.

Tervetuloa meille -viikon tapahtumat kalenterissa

Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avointen ovien tapahtumat. Tapahtumia on järjestänyt lähes 100 yritystä ympäri Suomen 3.-9.10.2022 välisenä aikana. Tapahtumakalenterin osoite on: tervetuloameille.fi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset