Article image
SeAMK Maakuntakorkeakoulu on Seinäjoen ammattikorkeakoulun maakunnallista toimintaa. Maakuntakorkeakoulu toimii Järviseudulla, Kauhavalla, Kuusiokunnissa sekä Kurikan ja Suupohjan seudulla. Kuvat: Jenna Koivisto.
01.10.2020
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Syysterveiset SeAMK Maakuntakorkea-koulusta!

5/5 - (6 votes)

Etelä-Pohjanmaan elinvoimaisuuden kannalta on tärkeää, että siellä asuu ja toimii ihmisiä, joilla on oikeaa ja riittävää osaamista. Työelämä kehittyy nopeasti ja tämä vaatii sekä yrityksiltä, että työntekijöiltä jatkuvaa oppimista ja kehittämistä. Koulutustarpeiden säännöllinen ennakointi onkin entistä tärkeämpää.

Oikeanlaisella koulutuksella voidaan tuoda lisää veto- ja pitovoimaa alueelle. Maakuntakorkeakoulu osaltaan auttaa tässä kartoittamalla paikallisten yritysten osaamis- ja koulutustarpeita sekä huolehtimalla siitä, että alueelliset tarpeet ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmien ja SeAMK Täydennyskoulutuksen tiedossa.

Oikeanlaisella koulutuksella voidaan tuoda lisää veto- ja pitovoimaa alueelle.

Opiskelijoista hyötyä yrityksille

Maakuntakorkeakoulun keskeinen tehtävä on pitää huoli siitä, että alueen yritykset saavat mahdollisimman suuren hyödyn SeAMKin tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Moni maakunnan yritys onkin saanut apuja opiskelijoiden harjoitus- ja kehittämistehtävistä, löytänyt uusia ideoita TKI-hankkeiden työpajoista, saanut sparrausta strategisiin valintoihin tai verkostoitumisen kautta löytänyt kumppaneita, asiakkaita, sekä kehittämisideoita. Ei ole niin pientä tai suurta yritystä, ettei se voisi hyötyä korkeakouluyhteistyöstä!

Digitalisaation myötä uudet tuulet puhaltavat myös korkeakouluopetuksessa. Näin korona-aikana ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu korostuu entisestään. Varsinkin työikäisen väestön koulutuksessa on saatu hienoja tuloksia siirtymällä perinteisestä luokkahuoneopetuksesta ns. flipped learning -pedagogiikkaan. Tässä mallissa opiskellaan ensin itsenäisesti verkossa. Sen jälkeen on lähiopetusjakso, jonka aikana voidaan vuorovaikutteisesti käydä läpi opetettavaa asiaa syvemmin ja paneutua erityisesti hankalaksi koettuihin kohtiin.

Avoin avoimena kaikille

Aiempaa pidemmät työurat ja nopea työelämän kehitys edellyttävät jokaiselta jatkuvaa oppimista. Avoin AMK tarjoaa kaikille, ikä- tai koulutustaustasta riippumatta uutta tietoa, ideoita, urakehitystä tukevaa osaamista sekä jaksamista arjen haasteissa. Nuorille avoin AMK tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua korkeakouluopintoihin ja eri aloihin ennen opiskelupaikan valintaa.  SeAMK Maakuntakorkeakoulu toimii tässäkin siltana korkeakoulun ja alueen asukkaiden välillä neuvoen ja opastaen avoimen AMK:n opinnoissa.

Näillä sanoilla MKK-tiimi toivottelee tervettä ja turvallista syksyä teille kaikille.

Yhteistyöterveisin,

SeAMK Maakuntakorkeakoulu

SeAMK Maakuntakorkeakoulu

SeAMK Maakuntakorkeakoulu on Seinäjoen Ammattikorkeakoulun maakunnallista toimintaa ja toimii Järviseudulla, Kauhavalla, Kuusiokunnissa, Kurikassa sekä Suupohjassa. Maakuntakorkeakoulun keskeisenä tehtävänä on toimia linkkinä ammattikorkeakoulun sekä alueiden yritysten, organisaatioiden sekä kuntalaisten välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa kuntalaisten opintoneuvontaa, alueellisten opintoryhmien tarjoamista, pienimuotoisten koulutusten järjestämistä, tutkimus- ja kehittämishankkeiden sekä tutkimustulosten jalkauttamista Seinäjoen ulkopuolelle maakuntaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset