Article image
Perheen äiti, Tuuli Ekman, arvostaa kodin lapsiperhearkea helpottavia ratkaisuja. Puolitoistavuotiaalla Eemil-pojalla on oma huone keittiön vieressä.
18.07.2022
Koti ja asuminen

Avaraa asumista suvun entisillä mailla

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti ja Saara Tuomela

Lapsiperheen toimiva arki oli suunnittelua määrittävä tekijä Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevassa Rauhalanrinne -nimisessä kodissa. Tuuli Ekmanin ja Janne Hurmeen kolmihenkisen perheen koti on yksi Naantalin Asuntomessujen kohteista.

Ekmanin ja Hurmeen koti on Lammi Kivitalojen valmistama ja tilaa Rauhalanrinne-kodissa on 189 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Omistajapariskunta oli vahvasti mukana talon suunnittelussa alusta alkaen.

– Talomme sijaitsee rinteessä ja pihasta tullaan sisälle talon ylempään kerrokseen. Halusimme sisääntulolle erilliset arki- ja vieraseteiset sekä suoran kulun autotallista sisälle, Tuuli kertoo.

Rauhalanrinne-kodin keittiössä määrittävänä tekijänä on toimiva arki
Toimiva arki oli suunnittelua määrittävä tekijä Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevassa Rauhalanrinne -nimisessä kodissa.

Pariskunnan ensimmäisessä omakotitalossa avarat ja väljät neliöt olivat toiveiden kärjessä. Alakertaan haluttiin pukeutumiskeskus, jossa pyykkihuolto sekä kodinhoito- ja vaatehuoneet on keskitetty yhteen tilaan. Arkea sujuvoittaa pyykkikuilu, joka johtaa yläkerran wc:stä alakerran pukeutumiskeskukseen.

Pukeutumiskeskuksessa pyykkihuolto, kodinhoitohuone ja vaatehuone on yhdistetty yhdeksi tilaksi
Alakertaan haluttiin pukeutumiskeskus, jossa pyykkihuolto sekä kodinhoito- ja vaatehuoneet on keskitetty yhteen tilaan.

Myös älykotiratkaisuihin on Rauhalanrinteen kodissa panostettu.

– Kaikki talon talotekniset järjestelmät , audio- ja viihdejärjestelmät, kulunvalvonta sekä kodinkoneet on kytketty KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Kodista poistuttaessa järjestelmä sulkee ylimääräiset sähkölaitteet, katkaisee käyttöveden, kytkee hälyttimet automaattisesti päälle, laskee ikkunoiden ulkopuoliset screenit ja asettaa talon lämpötilan säädettyyn astemäärään, Tuuli kertoo.

Kodin alakertaan perhe halusi hieman arjen luksusta. Yksi huoneista toimii vuoroin vieras- ja vuoroin leffahuoneena. Huoneiden tilaratkaisut on myös ajateltu joustaviksi perheen eri tilanteiden mukaan. Puolitoistavuotiaan Eemil-pojan huone sijaitsee nyt yläkerrassa, jossa myös oleskelu- ja ruokailutila sekä keittiö sekä työhuone sijaitsevat. Vanhempien makuuhuone on leffahuoneen, saunaosaston ja pukeutumiskeskuksen lisäksi alakerrassa.

Vanhempien makuuhuone sijaitsee kodin alakerrassa
Vanhempien makuuhuone on leffahuoneen, saunaosaston ja pukeutumiskeskuksen lisäksi alakerrassa.
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Koti tutuilla marjamailla

Oman erityispiirteensä Ekmanin ja Hurmeen uuteen upeaan kotiin tekee se, että koti sijaitsee Tuulin suvun entisillä mailla. Tuulin isän, Timo Ekmanin, vanhempien kesämökki ja hänen isovanhempiensa kotitila sijaitsivat aikanaan lähellä Tuulin ja Jannen omakotitaloa.

Tuuli Ekman ja poikansa Eemil seisovat kodin tilavassa oleskeluhuoneessa
Tuuli Ekmanin ja Janne Hurmeen Eemil-poika on Tuulin puoleisen suvun viides sukupolvi, joka asuu alueella.

– Muistan lapsuudesta, että kävimme täällä marjassa ja sienessä ja katselimme isäni isovanhempien vanhaa taloa, joka sijaitsi siellä, missä nyt sijaitsee asuntoalueen leikkikenttä. Tuntuu erityisen hienolta, että asumme nyt itse alueella, Tuuli kuvailee ja lisää vielä, että Eemil-poika on suvun viides sukupolvi, joka asuu alueella.

Naantalin Luonnonmaalla, asuntomessualueen samalla kadulla on myös Tuulin vanhempien uusi koti. Sen nimi on Torppa Rauhala. Nimensä talo on saanut isäntänsä, Tuulin isän, isovanhempien tilasta.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Niin Tuulin perheen kuin hänen vanhempiensa Timo ja Päivi Ekmanin kodit sijaitsevat korkealla kalliolla ja talojen ikkunoista avautuvat uljaat näkyvät merenlahdelle, Matalahden rannalle. Tällä paikalla sijaitsi aikoinaan Timo Ekmanin perheen kesämökki. Myös Timon isovanhempien talon perustuskivet ovat edelleen jäljellä asuntomessualueen leikkipuistossa.

rauhalanrinne
Rauhalanrinne-kodin terassilta ja suurista ikkunoista avautuvat huimat näkymät Matalahden rannoille. Rannan läheisyydessä sijaitsi aikanaan myös Tuulin isovanhempien kesämökki.

Uuden kotinsa lempipaikaksi Tuuli mainitseekin juuri olohuoneen, jonka suurista ikkunoista on näkymä lahdelle. Näkymät luontoon ja lahdelle olivat tekijät, joiden mukaan kodin tilojen järjestys ja niiden suunta mietittiin.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asuntomessut koti ja asuminen omakotitalo

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset