Article image
Esimieskoulutus toteutetaan lähiopetuksena mutta myös verkkokoulutuksena.
Kaupallinen yhteistyö

15.05.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Esimieskoulutus antaa työkaluja arjen johtamiseen

Teksti: Tarja Ranto
Kuvat: Suomen Yrittäjäopisto

Käytännön tarpeista rakennettu esimieskoulutus vastaa tämän päivän esimiestyön haasteisiin ja kehittämiseen. Suomen Yrittäjäopistossa voit nyt virittää johtamistaidot uudelle tasolle. Esimies itsekin tarvitsee tsemppiä ja vertaistukea omaan työhönsä. Koulutus on käytännönläheistä ja opiskelukavereilta saa aitoja vinkkejä ja vertaistukea. Tällöin esimiehen on helpompi hahmottaa myös oma toimintansa ja roolinsa organisaatiossa.

Esimiestyö on entistä enemmän valmentamista, oman tiiminsä tekemisten ja onnistumisten mahdollistamista. Se on myös työyhteisön ilmapiirin ja erilaisten ihmisten johtamista. Esimiestyö on vierellä kulkemista sekä kykyä nähdä ja kehittää asioita. Esimieskoulutus tukee erityisesti omaa ammatillista kasvua esimiehenä.

Sanna Möller-Aaltonen koulutuspäällikkö
Esimieskoultuksemme sopii hyvin alalle kuin alalle, koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen kertoo.

Opiskele esimiestaitoja alasta riippumatta

Koulutus sopii alalle kuin alalle ja Suomen Yrittäjäopiston esimieskoulutuksessa onkin jo vuosia koulutettu esimerkiksi tuotannon työnjohtajia, palvelualan esimiehiä ja kuntapuolen sekä sotealan esimiestehtävissä työskenteleviä. Koulutuksia räätälöidään myös yrityksen omiin tarpeisiin, jos samasta yrityksestä osallistuu useampi esimies.

– Räätälöidyssä koulutuksessa työyhteisölle voidaan rakentaa lähiesimiestason kasvuohjelma, jossa ensin lähdetään esimiehen henkilökohtaisesta kehittymisestä. Sen jälkeen kehitetään tiimityöskentelyä ja lopuksi voidaan laajentaa jopa yrityksen ajankohtaisiin kehittämistoimiin. Tämä kaikki tehdään työyhteisön yhteishenki huomioiden, samalla tukien esimiestason kasvua ja kehittymistä, koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen kuvailee.

Esimieskoulutus etänä? Käytä kesä esimiestyön verkko-opiskeluun

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena mutta myös verkkokoulutuksena. Verkkokoulutus on Nonstop-koulutus, johon pääsee mukaan aikatauluista riippumatta. Jos haluat opiskella jo kesällä, niin ilmoittaudu mukaan kesäkuun puoleenväliin mennessä!

Sisältö on rakennettu tämän ajan tarpeiden ja asiakaspalautteiden mukaisesti, painottaen arjen johtamista muun muassa konkreettisin, aidoin esimerkein. Koulutus sisältää viestintää ja johtamista eri muodoissa, painopistealueena oman esimiestyön kehittäminen, jonka perustaksi jokainen saa henkilökohtaisen analyysin omista johtajuusominaisuuksista. Lisäksi syvyyttä sisältöön tuovat talous, prosessien tehokkuus, juridiikka ja asiakasnäkökulmat.

– Riippumatta siitä, oletko ollut lyhyemmän vai pidemmän aikaa esimiehenä, voit käydä tämän koulutuksen. Esimieskoulutus sopii hyvin niin tuoreelle kuin kokeneellekin esimiehelle. Kokeneempi voi valita vain ne kurssit, jotka täydentävät omaa osaamista. Koulutus tähtää lähiesimiestyön ammattitutkintoon. Ellet vielä ole esimiestehtävissä, voit käydä pelkät kurssit, kertoo yritystoiminnan kouluttaja Ulla-Mari Leivo.

Kaikki verkkokoulutukset toukokuun loppuun asti -50 %

Jos ilmoittaudut 31.5. mennessä, mutta aloitat vaikka syksyllä, saat hyödynnettyä alennuksen. Kysy lisää: Ulla-Mari Leivo, p. 050 342 9307, ulla-mari.leivo@syo.fi
Katso lisää: syo.fi/aikuiskoulutus/verkkokoulutus

Verkko-opiskelua

Asiakaspalautteita esimieskoulutuksesta

Suomen Yrittäjäopiston esimieskoulutus on saanut paljon positiivista palautetta opintoihin osallistuneilta. Kokosimme tähän uusimpia koulutuspalautteita.

Koulutuksen myötä nyt tulee istuttua alas oman porukan kanssa ja mietittyä näitä asioita oikein ajan kanssa.

Tarvetta näiden asioiden käsittelemiseen on kyllä ollut, mutta kukaan ei ollut ’nostanut kissaa pöydälle’ ja se on jäänyt. Nyt asiaan tulee muutos.

Syntyi hyviä ja antoisia keskusteluja liittyen omaan esimiestyöhön.

Uusia juttuja tuli sekä kouluttajilta että kollegoilta.

Energisiä ja kiinnostavasti asioita kertovia kouluttajia. Asenne läheinen ja läsnä.

Tässä korona-ajassa on tullut hyviä käytäntöjä pitää palaveria teknisten ratkaisujen avulla, jos koko ryhmä ei pääse fyysisesti samaan paikkaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset