Article image
Sari Kotala, Tiina Rintamäki ja Taina Hietamäki ohjaavat monipuolisesti opiskelijoita.
Kaupallinen yhteistyö

14.02.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Opiskelu verkossa on joustavaa ja ekologista

Teksti: Tarja Ranto
Kuvat: Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopistossa voi opiskella monin eri tavoin. Verkko-opiskelu lisääntyy eri muodoissaan huimaa vauhtia. Esimerkiksi perinteinen merkonomitutkinto tai taloushallinnon ammattitutkinto on mahdollista opiskella täysin verkossa.

Verkko-opetusta on kehitetty Yrittäjäopistolla jo kauan ja kehitystä on jatkettu opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Opiskelijat ovat huomanneet, että verkko-opiskelu on joustavaa sekä soveltuu hyvin työssäkäyvän aikuisen opiskelumuodoksi.

– Verkko-opiskelu on myös ekologinen vaihtoehto, sillä voit opiskella kotisohvalta käsin, kertoo markkinointipäällikkö Taina Hietamäki.

Tutkintokoulutusten rinnalla Yrittäjäopistossa voi opiskella myös muita, pienempiä verkko-opintoja, ellei ole tarvetta tutkinnolle. Itsensä kehittäminen esimerkiksi digimarkkinoinnin tai taloushallinnon osaamisen saralla onnistuu verkkokaupan kurssien avulla.

– Tutkinnon suorittaminen on helpompi yhdistää muuhun elämään. Kun koulutus on verkossa, ei aikaa kulu liikkumiseen. Nonstop-malli taas ei sido mihinkään tiettyyn päivään tai kellonaikaan, yritystoiminnan kouluttaja Susanna Kulmala kertoo.

– Eli opintoja voi tehdä, kun itselle parhaiten sopii. Kun opintojaksot ovat koko ajan suoritettavissa, opiskelija ei joudu odottelemaan jonkun kurssin alkamista. Tämäkin on osaltaan vaikuttanut siihen, että opintoajat ovat lyhentyneet.

– Yksi tärkeä pointti on oppiminen. Lähiopetus oli kertaluontoista, mutta verkossa voit kuunnella opetusvideon useampaan kertaan ja siihen voi aina palata. Jäljelle jää tärkein, eli opiskelijan oma motivaatio.

Yritystoiminnan kouluttaja Tero Leivo kouluttaa taloushallinnon osaajia verkossa.

– Verkkokurssit ovat monipuolisia tehtävineen ja opetusvideoineen. Materiaali on tehty yrityselämän näkökulmasta, johon on otettu käytännön työelämästä esimerkkejä. Verkkokursseilla on aina tarjolla ohjausta, jossa voi sovitusti käydä asiaa läpi yhdessä verkko-opettajan kanssa. Verkko-opinnon hyödyt ovat juurikin sen vaivattomuus kuitenkaan tinkimättä substanssiasioiden viimeisistä käänteistä tai ohjauksen laadusta.

Susanna Kulmala ja Tero Leivo
Susanna Kulmala ja Tero Leivo rentoutuvat opiskelujen lomassa.

Opiskelua omaan tahtiin

Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) opiskelija Viivi Ala-Könni on opiskellut merkonomitutkinnon verkossa.

– Verkko-opiskelu on ollut tosi hyvä ratkaisu näin töiden ohella. Minulle muutenkin koulunkäynti on ollut aina vähän haastavaa, etenkin kaikki sanalliset tehtävät ja niiden ymmärtäminen on vienyt aina paljon aikaa.

– Nyt verkko-opintojen aikana olen huomannut, että en olekaan niin huono koulussa, kun vaan saan tehdä omaan tahtiin eikä tule luokan painetta ympäriltä.

– Minulle on myös tosi tärkeää millaisen opettajan kanssa ”työskentelen”. Opettajalla on paljon vaikutusta opiskeluun ja jaksamiseen. Koska verkko-opintojen aikana ei opettajaa päivittäin näe tai kuule, on opettajalla oltava suuri ammattitaito pitää oppilaansa hallussa. Kaikkien kurssien opettajat ovat olleet todella kannustavia ja kivoja, se on huippu juttu!

– Opinnoista on ollut paljon hyötyä myös töissä. Minulla on onneksi huipputiimi myös töissä, joka kannustaa minua ja välillä mietimmekin yhdessä porukalla koulutehtäviä. On myös kiva, kun nyt opintojen mukana olen alkanut ymmärtämään mitä minun esimieheni tekevät ja miettivät sen perusserviisin lisäksi. Minulla on haaveena kuitenkin alan vaihto ja siksi koulun aloitinkin.

Verkko-opinnot
Verkko-opiskeluun tarvitaan vain kone, puhelin ja motivaatio.

Suomen Yrittäjäopisto

  • Suomen Yrittäjäopisto on yli 50 vuotta toiminut oppilaitos.
  • Toimipisteet sijaitsevat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Teuvalla.
  • Koulutusta järjestetään yli 70 paikkakunnalla ja opiskelijamäärä on 4000 opiskelijaa vuosittain.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
etäopiskelu opiskelu suomen yrittäjäopisto verkko-opinnot

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset