Article image
Kesäinen grillattu Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan sisältää juuston lisäksi mm. parsaa, mansikkaa ja avokadoa.
Kaupallinen yhteistyö

03.06.2021
Koti ja asuminen

Halla yllättää grillaajan

Teksti: Hannele Norja
Kuva: Juustoportti

Halla-juusto on uusi paistettavien ja grillattavien juustojen suomalainen vaihtoehto. Nimi keksittiin, kun testiryhmän jäsenen mieleen tuli koleana testipäivänä suomen kielen kauneimmaksi valittu lause: Alavilla mailla hallan vaara.

Halla-juusto alettiin miettiä, kun huomattiin, että grillattavien juustojen valikoimassa oli suuri tarve suomalaiselle juustolle.

– Halla-juusto on mainio valinta pannulle tai grilliin. Halla kestää kuumuutta, niin kuin paistettavan juuston pitääkin kestää, Niklas Keski-Kasari Juustoportista toteaa.

Halla on hyvin monikäyttöinen ja maistuu monissa ruoissa tai sellaisenaan paistettuna.

– Se sopii hyvin salaatteihin, alkupaloihin tai vaikka burgeriin.

Käytä halloumin tapaan.

Halla-juusto on laktoositon vaihtoehto

Juustoportilla on pitkä ja rautainen ammattitaito juustonvalmistuksessa.

– Juustomestarit kehittelivät Hallaa vuoden verran. Kokeilujen ja keitoksien jälkeen saatiin lopulta aikaan aivan loistava tuote, Keski-Kasari kehuu.

Halla on laktoositon juusto ja sitä myydään 150 gramman paketeissa. Valmistuksessa käytetään puoliksi lehmän- ja puoliksi vuohenmaitoa. Koska Hallan koostumus on kiinteä, pystyy sitä hyvin myös viipaloimaan tai paloittelemaan. Paistettaessa Halla saa kauniin ruskean pinnan.

Palautetta uutuudesta on ehtinyt jo tulla.

– Kuluttajat ovat Hallasta kovasti tykänneet. Myös siitä ollaan iloisia, että halloumille on vihdoin suomalainen vaihtoehto.

Halla-juustolla on kyljessään Hyvää Suomesta -merkki.

Hans Välimäki

Kesäinen grillattu Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan

 

4-8 parsaa esikeitettyinä

8-16 mansikkaa puolitettuina

1-2 kokonaista Halla-juustoa siivutettuna

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 avokadoa

basilikaa

korianteria

4-5 rkl chimichurri-kastiketta

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

 

Penslaa parsat, kivettömät avokadon puolikkaat (kuoressaan) ja mansikat oliiviöljyllä. Sivele Halla-juustojen päälle juoksevaa hunajaa. Grillaa kaikki siten, että saavat kauniin pinnan. Irrota avokadon puolikkaat kuoristaan, leikkaa ne pienemmiksi palasiksi ja kokoa lautaselle kauniisti. Mausta chimichurri-kastikkeella ja viimeistele suolalla, pippurilla, korianterilla ja tuoreella basilikalla.

Chimichurri

Chimichurri

 

4-5 rkl hienoksi silputtua korianteria

4-5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa

2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja raastettuna

1-2 salottisipulia kuorittuina ja hienonnettuina

1 punainen tai vihreä chili hienonnettuna

5-6 rkl hyvää oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

½ limen mehu

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

 

Sekoita ainekset keskenään, anna maustua ja tarjoile Halla-salaatin kera.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Uusimmat podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset