Article image
Kauhajokelainen Jari Koskimäki sai katsastaja Juhani Lauttamukselta ohjeita Volvon tuleviin huoltoihin.
Kaupallinen yhteistyö

01.09.2022
Autot ja liikenne

Katsastus ja huolto saman katon alta

Teksti: Outi Myllymäki ja Hanna Hattar
Kuvat: Jenna Koivisto

Seinäjoella sijaitseva Ess Katsastus on noussut suosituksi eteläpohjalaisten katsastuspaikaksi, sillä sieltä saa huollon ja korjaukset viereiseltä tiskiltä − ja lakisääteisestä palvelusta S-ryhmän Bonusta.

Kauhajokelaiset Mirja Antila ja Jari Koskimäki tapaavat katsastaa Volvonsa Ess Autotalossa Seinäjoella. Tähän saakka katsastusaika on järjestynyt vain tulemalla paikan päälle, mutta asiakasmäärän lisäännyttyä nyt oli syytä varata erikseen katsastusaika.

Pariskunta seisoskeli seuraamassa katsastusta luottavaisin mielin. Jari kehuskeli, että auto on mennyt joka vuosi läpi ilman moitteita.

– Tämä on huippuyksilö, ei minun ole tarvinnut sitä mitenkään huoltaa ennen katsastusta. Kaikki on varmasti kunnossa, hän uskoo.

katsastus ja huolto ESS Katsastus

Mirja nyökyttelee vieressä ja katselee, kuinka katsastaja Juhani Lauttamus ravistelee kokenein ottein parin metrin korkeuteen nostettua autoa.

– Tarkistan auton pohjan ja nivelten kunnon, tämä näyttää hyvältä, hän selvittää.

Katsastaja pyytää vielä Jaria auton alle tutkailemaan takarengasta. Siellä on jotain, joka kaipaa tulevaisuudessa silmälläpitoa ja myöhemmin mahdollisesti huoltotoimia. Volvo läpäisi katsastuksen puhtain paperein ja pariskunta voi hyvillä mielin jatkaa matkaa.

– Täällä on ollut aina hyvä palvelu ja sitten saa vielä niitä Bonuksia, Mirja muistuttaa.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Katsastus ja huolto samassa hallissa

Jälkimarkkinointipäällikkö Ari Harju kertoo, että Ess Autotalon uudistuksessa katsastus siirtyi huoltohalliin, johon voi kätevästi ajaa sisään talon päädystä. Katsastus on tärkeä osa jälkimarkkinointia, se täydentää mukavasti palveluvalikoimaa.

– Asiakasmäärä on kasvanut, kun ihmisten tietoisuus katsastusmahdollisuudesta on levinnyt. Vuosi sitten meillä katsastettiin noin parikymmentä ajoneuvoa päivässä, nyt luku on jo liki kolmekymmentä.

katsastus ja huolto
Katsastaja Timo Kalliokosken mukaan moni auto välttyisi hylkäämiseltä, jos omistaja olisi hoksannut tarkistaa valot, renkaat sekä pissapojan toiminnan ennen katsastukseen tuloa.

Huoltamalla auton ennen katsastusta voi varmistaa parhaiten, ettei tule hylkäystä. Määräaikaishuollossa tehdään katsastusta varten tarvittavat tarkistukset, joten moni ajoittaa auton katsastuksen myös siihen yhteyteen.

– Nykyään on mahdollista katsastaa auto mihin aikaan vuodesta tahansa. Se tuo ruuhkia esimerkiksi loma-aikoihin. Onneksi meillä on kahden täysipäiväisesti työskentelevän katsastusmiehen lisäksi kaksi muuta työntekijää, joilla on katsastusoikeus, Ari kertoo.

katsastus ja huolto

Täytä myös pissapoika

Suurin osa autoista läpäisee katsastuksen, hylkyprosentti on noin 26. Tyypillisiä syitä hylkäykseen ovat viat ohjauslaitteissa, nivelissä tai jarruissa.

– Moni auto välttyisi hylkäämiseltä, jos omistaja olisi hoksannut tarkistaa valot, renkaat ja pissapojan toiminnan ennen katsastukseen tuloa. Pikkuvioista annamme korjauskehotuksen, mutta isommista tulee hylkääminen, katsastaja Timo Kalliokoski toteaa.

Yllätyksiä on myös asiakkaille aiheuttanut se, että nykyään tulee ajokielto, jos kesärenkaan kulutuspinta on alle 1,6 millimetriä.

katsastus ja huolto

Sähköautoja on toistaiseksi tullut Ess Autotaloon katsastettavaksi vain kymmenkunta. Niiden katsastus poikkeaa siinä, ettei päästömittauksia tarvitse tehdä.

– Mikäli auto ei mene katsastuksesta läpi, meillä on mahdollista tilata aika korjaajalle viereisellä palvelutiskillä. Katsastuksen asiakastyytyväisyys on ollut hyvällä tasolla, joten siltäkin osin asiat ovat kunnossa, Ari kehuu.

Tavoitteena iso kasvuharppaus

Ess Autotalon mittava uudistusurakka alkaa olla loppusuoralla. Jälkimarkkinointipäällikkö kertoo, että huollon tuplatut tilat toivat hyvän mahdollisuuden kasvuharppaukselle.

– Pystymme nyt kasvattamaan toiminnan volyymiä merkittävästi, tavoitteena on palvella mahdollisimman kattavasti eteläpohjalaisia autoilijoita. Tilat ovat nyt sisältä kunnossa ja voimme keskittyä arjen toimintaan.

ess katsastus

Syksyn aikana uudistuu Ess Autotalon piha-alue. Sinne rakennetaan selvemmin rajatut parkkialueet asiakkaille ja myytäville ajoneuvoille. Lisäksi kunnostetaan rakennuksen ulkopinnat ja pääovea siirretään logistisesti parempaan paikkaan.

Kasvu näkyy myös yrityksen henkilöstömäärässä. Viimeksi rekrytoitiin yksi mekaanikko.

– Töitä olisi tarjolla myös toiselle mekaanikolle, Ari vinkkaa.

katsastus ja huolto

ABC-mobiilipesu käyttöön Kauhajoella ja Teuvalla

Kauhajoen ja Teuvan ABC Carwash -toimipisteissä on otettu käyttöön helppo ja vaivaton auton ABC-mobiilipesu. Kauhajoella se otettiin käyttöön toukokuussa ja Teuvalla heinäkuussa.

ABC-mobiilisovelluksen avulla autopesun valinta ja maksaminen on helppoa eikä autosta tarvitse poistua lainkaan. Molemmissa toimipisteissä pesun valinta ja maksaminen on mahdollista myös myymälässä.

Sovelluksen avulla autopesun jonotilannetta voi tarkastella etukäteen ja tarkistaa hinnat sekä saatavilla olevat ohjelmat. Autopesuja voi ostaa myös ennakkoon kolmen tai viiden sarjoissa ja hankkia autolle kuukausipesun.

Kauhajoella ABC Carwash -toimipistettä uudistetaan parhaillaan. Uusi tehokkaampi kone on jo saatu käyttöön ja kiinteistön osalta uudistus valmistuu syksyn mittaan. Avajaisia vietetään syys-lokakuun vaihteessa. Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimialapäällikkö Heli Back lupaa jännittäviä lisiä autopesun ohjelmavaihtoehtoihin.

– Erityisesti lapsiperheille on luvassa hauska elämys autonpesun Premium-ohjelmassa! Jännittävää laavavaahtoa kannattaa tulla kokeilemaan.

Uusia ABC-latauspisteitä Etelä-Pohjanmaalle

Sähköautojen latauspisteiden määrä on kasvanut Etelä-Pohjanmaalla.

latauspiste seinäjokiEtelä-Pohjanmaan Osuuskauppa avasi elokuussa ABC-latauspisteitä viiteen eri toimipisteeseensä. Uudet latauspisteet ovat nyt käytössä Ess Autotalolla Seinäjoella, S-market Närpiössä, S-market Teuvalla, S-market Törnävällä Seinäjoella ja S-market Ylistarossa.

Jokaiseen toimipisteistä avattiin 2–4 uutta latauspistettä. S-marketeissa latauspisteet tarjoavat mahdollisuuden peruslataukseen. Ess Autotalolla latauspisteitä on runsaasti ja niissä on mahdollisuus myös teholataukseen. ABC-mobiilista näkee aina vapaana olevat latauspisteet.

Vuoden 2022 tammikuussa sähköautojen ABC-latauspisteet avattiin Ähtäriin, jossa S-market ja ABC-liikennemyymälä uudistettiin. Kuluvalle vuodelle uusia latauspisteitä on luvassa myös Ilmajoen Koskenkorvalle ja Seinäjoen Simunaan. Valtakunnallisesti ensimmäiset ABC-latauspisteet otettiin käyttöön vuoden 2021 lokakuussa.

Sähköauton ABC-latauksen maksu ja seuranta onnistuu näppärästi ABC-mobiilin avulla.

Sovellus säästää aikaa asemilla

ABC-mobiili on S-ryhmän ABC-ketjun oma mobiilisovellus. Maksuton sovellus on luotu helpottamaan autoilevien ihmisten arkea.

– Sen avulla voi maksaa tankkauksen, sähköauton latauksen ja auton pesun ABC-asemilla. Se näyttää pesun hinnat, jonotilanteen ja monta muuta kätevää, arkea sujuvoittaa seikkaa. Sen avulla voi myös tarkistaa asemien päivittäisen noutopöytä- ja a la carte-tarjonnan ja tilata etukäteen annoksen tietylle ABC-asemalle. Sovelluksen avulla noutopöydän saa maksettua asemalle saavuttaessa, kertoo toimialapäällikkö Heli Back Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta.

Lisäksi sovelluksella voi seurata auton polttoaineen kulutusta ja tarkastella asemien tarjoamia etuja ja palveluita. ABC-mobiili on helposti ladattava ja kevyt sovellus puhelimelle – se ei vie paljon muistitilaa puhelimesta.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset