Article image
Marika Ruotsala kertoo, että Fressi on kuntosali kaikille.
Kaupallinen yhteistyö

03.11.2021
Terveys ja hyvä elämä

Fressi kutsuu kaikkia liikkumaan elämäntilanteeseen ja lähtötasoon katsomatta

Teksti: Juho Kuorikoski, kuvat: Hannele Norja

Jessica Toivo päätti ystävänsä kanssa lähteä salille ystävänpäivän aikoihin vuonna 2020. Liikuntakeskus Fressi tarjosi kahden viikon tutustumisjakson, mikä madalsi kynnystä kokeiluun.

–En ole aikaisemmin treenannut tavoitteellisesti tai ylipäätään käynyt salilla. Nyt olen käynyt 1,5 vuotta säännöllisesti kolme–neljä kertaa viikossa. Fressi tarjoaa kaiken, mitä liikkumiseen tarvitsen.

Fressiin on Toivon mielestä helppo tulla. Aikaisemmin hänen saliharrastuksensa on tyssännyt siihen, että pienillä kuntosaleilla treenaaminen on tuntunut siltä, ettei osaisi mitään. 

–Sali on kotoisa ja viihtyisä. Koronan aikana täällä pystyi treenaamaan turvallisesti, koska tilaa on. 

Fressi on sopiva kaiken tasoisille liikkujille, mikä Toivon mielestä on myös plussaa. 

–Omasta treenaamisesta ei tarvitse ottaa paineita. Suosittelen kyllä vahvasti, Fressissä on hyvä treenata. 

Fressi Seinäjoen palvelupäällikkö Marika Ruotsala sanoo, että Fressiltä löytyy laiteharjoittelu- ja vapaapainoalue sekä toiminnallisen harjoittelun tilat. Myös kattava välineistövalikoima, joten treenipuitteet ovat kyllä kunnossa. Ryhmäliikunta tarjoaa laajasti erilaisia tunteja, kuten tanssia, kestävyys- ja lihaskuntotunteja, rauhallisempia body & mind -tunteja sekä suosituimman sisäpyöräilyn. 

Liikuntakeskus Fressi tarjoaa todella monipuoliset laitteet kaikenlaiseen liikkumiseen

–Meillä on myös Lasten Fressi, minne vanhemmat voivat jättää jälkikasvunsa siksi aikaa, kun treenaavat. 

Liikunnan lisäksi Fressin palveluvalikoimaan kuuluu hieronta. Yksi huone on pyhitetty hierontatuoleille. 

–Asiakaspalvelumme palvelee neljänä iltana viikossa, maanantaista torstaihin. 

Siisteys lisää asiakastyytyväisyyttä 

Väki viihtyy Fressillä, koska paikat pidetään siisteinä. Ruotsalan mukaan tämä heijastuu suoraan asiakkaiden viihtyvyyteen. 

–Ihmiset tykkäävät treenata siisteissä tiloissa, koska siisteys luo myös viihtyvyyttä. Nyt koronan aikaan olemme panostaneet hygieeniseen ja turvalliseen ympäristöön. Siisteys on asia, josta saadaan asiakkailta myös todella paljon kiitosta. 

Fressi on kotimainen ketju. Ruotsala sanoo, että se kuuluu suurimpiin kotimaisiin liikuntakeskustoimijoihin. Seinäjoella käytössä on paikallinen toimintamalli, minkä ansiosta seinäjokiset ovat ottaneet salin omakseen. 

Ryhmäliikuntasalissa mahtuu liikkumaan isompikin porukka.

–Pisimmät asiakassuhteet ovat lähes vuosikymmenen mittaiset, joka kertoo siitä, että ihmiset tykkäävät liikkua meillä. Fressi on osa Seinäjokea, ja haluamme näkyä paikkakunnan keskellä. Ruotsala sanoo, että myös nousevien urheilijoiden tukeminen on tärkeä osa liikuntakeskuksen toimintaa. 

–Me tarjoamme kuntosalifasiliteetit monelle pääsarjatason urheiluseuralle. Haluamme olla mukana tällaisessa työssä, sillä se edistää paikkakunnan menestystä. Samalla tämä todistaa, että meillä voi treenata monista eri lähtökohdista. 

Fressin toimintamallin ytimessä on auttaa asiakkaat saavuttamaan tavoitteensa, riippumatta siitä mistä lähtökohdista kynnyksen yli astutaan. 

–Ihmisten lähtökohdat liikkumiseen ovat hyvin erilaisia ja tunnistamme tämän. Me fressillä haluamme olla auttamassa ihmisiä pääsemään tavoitteisiinsa, sillä me uskomme, että liikunta tuo energiaa ja hyvää mieltä kaikkien arkeen 

–Kaikki ovat tervetulleita käyttämään meidän palveluitamme. Haluamme pitää eteisen kynnyksen mahdollisimman matalana. 

Korona ei sulkenut ovia 

Korona on näkynyt myös liikunta-alalla. Ruotsala sanoo, että liikkumiseen lähtökohtaisesti kuuluu fyysinen läsnäolo ja kontakti. Vaikka epidemia on tuonut tekemiseen haasteita, Fressin valtakunnallisuus on auttanut. Seinäjoen liikuntakeskus on pystynyt pitämään ovensa auki koko korona-ajan. 

–Olemme koko pandemian ajan pystyneet ylläpitämään terveysturvallista tapaa liikkua fyysisesti. Olemme myös kehittäneet palveluitamme asiakkaiden kotisohvalle asti. 

Erilaisia kuntosalilaitteita löytyy joka lähtöön.

Ruotsala nostaa esiin FressiTV-palvelun. 

–Kuukausimaksulliseen palveluun tuotetaan livetunteja, ja asiakkaan käytössä on myös tuntikirjasto. Liittymällä Fressin asiakkaaksi saa käyttöönsä myös FressiTV:n, mutta sen voi hankkia myös pelkästään hieman edullisemmalla kuukausimaksulla. 

Kokeileminen on helppoa. Fressi tarjoaa uusille asiakkaille maksuttoman kahden viikon kokeilujakson. 

–Sen voi aktivoida koska tahansa. Asiakas saa puhelimeensa pin-koodin, jolla ulko-oven saa auki. Sitten napataan kortti tiskin vieressä olevasta laatikosta, joka aktivoidaan tekstiviestissä olevien ohjeiden perusteella, Ruotsala ohjeistaa. 

–Kahdessa viikossa ehti saada hyvin tuntumaa kuntosaliin ja laajemmin liikuntakeskukseen. Kokeilujakson aikana voi osallistua kaikkiin palveluihin. 

Paikalle on myös helppo tulla, sillä Fressin pihassa riittää maksuttomia parkkipaikkoja. 

Ruotsala sanoo, että työ liikunnan parissa on hänelle erittäin tärkeää. 

–Koen suurta merkityksellisyyttä, että saan tehdä työtä, jossa liikutetaan ihmistä. Liikunta tuo fressimmän olon ja energiaa arkeen. Suurin palkinto on liikunnan tuoma hyvä olo. 

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.7/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kuntoliikunta liikunta liikuntaharrastus Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset